Profile cover photo
Profile photo
Khamsi Abdullah
880 followers -
Innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirobbil 'aalamin
Innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirobbil 'aalamin

880 followers
About
Khamsi's posts

Post has attachment
Sibuk; Tu Je Alasannya
​Pertama sekali, KA ingin mengucapkan kedamaian untuk semua. Ta​​k terungkap dengan kata-kata how hectic hidup KA tahun ni. Memang betul bila dikatakan rezeki melimpah ruah selepas kahwin. Banyak faktor yang menyumbang kepada bercurah-curah rezeki dalam hid...

Post has attachment
I just competed in Supafly World Cup Round 1! I came 1st in my BMW Z4 M Coupe! 

Post has attachment
7 Tips Ringkas Temuduga Kerja
Sepanjang KA menghadiri dan terlibat dengan proses temuduga kerja ni, dah bermacam candidate yang KA jumpa. Di samping tips-tips yang kita dah sedia maklum, KA ingin kongsikan beberapa tips yang KA rasa sangat penting untuk korang tangkap terus perhatian ba...

Post has attachment
Cari jam tangan berkualiti dan trendy pada harga menarik di MyJamTrendy. Beli sekarang! https://www.facebook.com/myjamtrendy/shop/?rt=19


Post has attachment
Kenapa Bila Kita Mahu Berubah Tidak Mencukupi?
Kesemua kita hendak berubah ke arah yang lebih baik. Ke ada yang nak berubah menjadi makin teruk? KA harap takde lah ye. Artikel KA kali ini agak pendek. Sekadar mengimbas kembali satu perbualan yang pernah KA lalui tak lama dahulu tentang kemahuan yang seb...

Post has attachment
Bagaimana Memotivasi Diri Jika Rasa Tidak Produktif
Pernah tak korang rasa macam korang tak buat apa-apa? Maksud KA, korang rasa tak produktif sangat. Rasa macam korang jadi zombi? Tak dapat dinafikan akan timbul rasa kita buat sesuatu tapi tak ke mana. Berikut KA kongsikan cara bagaimana kita boleh sentiasa...

Post has attachment
Apa Perlu Dibuat Jika Tersangkut di Dalam Kerjaya
Sebenarnya ramai yang sedar tentang perkara ini. Pantas atau perlahan, kadang-kadang kita perasan yang kita ni tersangkut, stuck pada tempat yang sama di dalam kerjaya kita. Lebih-lebih kagi bila syarikat menggaji orang baru yang pangkatnya lebih tinggi dar...

Post has attachment
3 Cara Mudah Menikmati Air Dengan Lebih Sihat
Setahu korang, berapa banyak air kita patut minum dalam sehari?. Sebenarnya macam-macam pendapat tentang ni. Tapi yang pasti, kalau rasa dahaga sikit je, terus minum. Nampak macam biasa kan? Tapi sebenarnya banyak perbezaan di antara badan yang cukup dan ta...

Post has attachment
Ini Adalah Rumah Kami!
Pernah tak terfikir... Malam ini kita tidur nyenyak tanpa gangguan. Segala mimpi indah bertandang tanpa putus. Mimpi tentang kedamaian kampung halaman. Mimpi tentang kemesraan teman dan taulan. Mimpi didakapi kasih keluarga. Bayangkan semua mimpi tadi hilan...

Post has attachment
Ducks Quack, Eagles Soar
Brilliant article, just couldn't resist sharing.. Ducks Quack, Eagles Soar I was waiting in line for a ride at the airport. When a cab pulled up, the first thing I noticed was that the taxi was polished to a bright shine. Smartly dressed in a white shirt, b...
Wait while more posts are being loaded