Profile cover photo
Profile photo
COMEI, S.L.
39 followers -
Consultoría per a la Sostenibilitat, t'assessorem en la protecció i millora de l'entorn
Consultoría per a la Sostenibilitat, t'assessorem en la protecció i millora de l'entorn

39 followers
About
COMEI, S.L.'s posts

Post has attachment
Cada euro invertit en reduir el malbaratament alimentari, retorna catorze vegades més.
Per facilitar la reducció dels residus produïts des dels conreus o les granges fins que l'aliment arriba al plat i és ingerit, es disposa d'un protocol per reduir-los a diferents nivells. Aquest inclou mètodes de quantificació, formació i altres recursos útils per a les empreses, les administracions públiques i els consumidors.
El primer que cal fer per posar fre al malbaratament és mesurar i conèixer el que es perd al llarg de tot el circuit per poder identificar les operacions responsables de més pèrdues i intervenir allà on les actuacions seran més efectives.

Post has attachment
Nova guia de resposta per atendre casos de persones afectades per allaus (150 anualment als EUA i Europa). La societat de medecina de muntanya acaba de publicar una revisió dels protocols de resposta per evitar la mort dels afectats per gelades sobtades.
Entre els Plans d'Emergència Municipal que preparem des de COMEI, els d'Allaus prenen molta importància, actualment integrats en el Document Únic de Protecció Municipal (DUPROCIM) dels municipis afectats.
Una guia com la que acaba de ser publicada pot ser molt útil en tots els llocs en els que els risc d'allaus és significatiu des de mitjans d'hivern fins a ven entrada la primavera, en molts casos.

Post has attachment
La contaminació de l'aire afecta l'efectivitat dels antibiòtics, incrementant el potencial patogen dels bacteris. Això es pot concloure de de l'estudi efectuat per investigadors de la U.Leicester, on demostren que, a més de provocar danys en el sistema respiratori, per les partícules inspirades, bacteris com Stfc.aureus o Strc.pneumoniae es tornen menys sensibles als antibiòtics, reduint la seva eficàci i dificultant la curació dels afectats, que també veuen minvada la capacitat de resposta del sistema immunitari.
La contaminació de l'aire suposa milers de morts prematures a l'any i uns costos milionaris anuals per malalties, qui s'emporta els beneficis?

Post has attachment
No és suficient reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle, cal emissions negatives dels gasos amb efecte hivernacle.
Des de la revolució industrial les emissions de CO2 han augmentat contínuament, i des de 1950 s'han ultrapassat els nivells històrics d'aquest gas, i amb ell han començat a augmentar les concentracions d'altres que acceleren, encara més l'augment de temperatura de l'atmosfera, provocant canvis a la seva superfície que ens empenyen per una espiral diabòlica que incrementen les emissions i les temperatures, sense que es vegi cap signe de canvi de tendència... i mentre tant seguim consumint més i més i emetent més i més, sense aturador, cal canviar el signe.

Post has attachment
La superfície gelada a l'àrtic i l'antàrtic assoleix mínims històric, als dos pols, any rere any les temperatures als dos pols augmenten i la superfície de mar coberta per gel es redueix. Les darreres imatges de l'antàrtic permeten observar que aquest estiu meridional (el nostre hivern) està tornant a batre rècords. En els darrers 20 anys s'han perdut 160.000 km2 de gel antàrtic.
No podem oblidar que la pèrdua de superfície gelada redueix l'albedo de la superfície del mar, augmentant la captació de calor solar, el que ocasiona un increment de la temperatura de l'aigua i la fossa més ràpida dels icebergs...
Aquest gràfic interactiu permet apreciar aquesta tendència... imparable?

Post has attachment
L'aposta pel vehicle elèctric i l'abandonament, en poc més de 15 anys, dels combustibles fòssils pel transport sona bé, però... els resultats seran els esperats?
Alguns estudis alerten sobre els efectes negatius que arribar a aquests objectius de forma accelerada i sense una completa planificació podria tenir. Malgrat que l'eficiència dels motors elèctrics és superior, el fet que la producció actual sigui, majoritàriament, amb combustibles i que el creixement de les renovables no s'estigui aconseguint a la velocitat suficient per cobrir totes les demandes podria tenir l'efecte contrari al desitjat: un augment de les emissions reals de diòxid de carboni.

Post has attachment
Canviar el carbó per la biomassa per a generar electricitat i calor a gran escala no redueix les emissions de CO2, fins i tot les podria augmentar. La Unió Europea ha apostat per la biomassa per reduir les emissions de diòxid de carboni, considerant que el seu consum té un efecte neutre, però això no és així; fins i tot podria augmentar-les més d'un 50%.
El consum de biomassa local i a escala local permet gestionar restes forestals que no absorbeixen CO2, però forçar l'extracció de fusta i transportar-la a llargues distàncies per transformar-la en combustible, i posteriorment en energia elèctrica o tèrmica, no és la millor solució per lluitar contra el canvi climàtic.
Wait while more posts are being loaded