Profile cover photo
Profile photo
Любомир Розенщайн
381 followers -
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/

381 followers
About
Posts

Post has attachment
" Нещо се беше случило за тези денонощия на пътуване; за времето след това дълго пътуване, нещо беше вече друго в мен. Отново на прага между миналото и настоящето, бях разбрал, че има неща, за които просто няма да намерим обяснение. Нито в този живот, нито в някой друг. Това не беше знание, постигнато с мислене, а дълбоко наместване на пластовете в самите недра на душата, там, където границите между различните проявления не съществуват. Трябваше да минат твърде много години, за да се случи. Има събития и съдби, които ни връхлетяват без никакво обяснение, без да сме ги причинили, без да сме ги създали чрез мисъл, желание или вина. Това може да звучи малко различно от общопознатата теория за кармата, но всъщност не й противоречи. Ние се движим през малките прозорчета на дните си с цялата упоритост на мравчици, които искат непременно да пренесат товара на сламката върху гърба си до мравуняка. Но нещо по-голямо от нас понякога обръща товара ни, прави невъзможно намерението ни и желанието да продължим пътя си. То не може да бъде променено, нито разбрано. То не може да бъде подредено в логиката на нашите разбирания и обичайността на дните ни. То не може да бъде обяснено, не може да бъде оправдано, не може да бъде разтълкувано и подредено в схемата на нашите представи за света. То може да е по-голямо от нашите възможности за съпротива и оцеляване и тогава просто да приемем, че го има, но да приемем с приемане, не с опити за рационализиране на подсъзнателното ни отхвърляне, е единственият начин да се отстоим."
Любомир Розенщайн
Вътрешният лечител

Post has attachment
"Всеки носи в себе си едно светло небе, умението да го откриваш в хората дори през най-тъмните облачни слоеве се нарича приемане и прощаване. Ако можеш и да им го покажеш, и когато никога не са го забелязвали - това вече се нарича любов."
Вътрешният Лечител - : Прост и кратък път да превърнем страданието в светлина
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн на 17 септември, неделя в София, yogamandala. Три часа за вътрешно спокойствие с автора на Розовите очила на душата, Планетата на щастието и Вътрешният Лечител.
Записване - в Мандала – център за цялостна трансформация
0894488809
info@yogamandala.net
https://youtu.be/mpFAw933RS4

Post has attachment
Възползвайте се от специалната цена за ранно записване - само до неделя :)
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн - на 17.09. в София
Йога Нидра

Post has attachment
Ако се интересувате от йога, "Вътрешният лечител" на Любомир Розенщайн е книга, която със сигурност ще ви се стори интересна. Авторът се занимава със западните и източните подходи към вътрешния свят повече от 20 години и повече от десетилетие се занимава с йога. Разказвайки за всекидневна йога практика, той всъщност търси отговори на въпроса как можем да си възвърнем силата и радостта от живота, да се справим с отчаянието, с липсата на любов, със страха, неудовлетворението и безпокойството.

Според него самосъжалението е доброволен отказ от бъдеще, а преминаването през трудностите трябва да бъде възприемано не като повод за оплаквания, а като лична победа. Постигането на спокойствие, здраве и благополучие обаче изисква постоянство и търпение.

http://www.avtora.com/news/2017/08/31/5_knigi_koito_ste_vi_pomognat_da_opoznaete_sveta_i_sebe_si

Post has attachment
" Дали камъните, които ще използваш за брод са стабилни и няма да те подведат. Дали течението не е прекалено бързо там, където възнамеряваш да стъпиш – и дали ще успееш да се задържиш, без водата да те събори, да те понесе. Дали не е прекалено дълбоко след следващата стъпка – повече от това, на което ще можеш да устоиш. Дали отсрещният бряг, който понякога въобще не се вижда, е достижим. И дали няма да е невъзможно стръмно и скалисто изкатерването до сушата от другата страна."
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн - на 17.09.2017 в София

Post has attachment
"Да, дълбокото усещане на нашето време е, че сме изтървали нишките на съдбата си. И в плана на отделната личност, и на страната, и на планетата… Йога твърди, че това е неминуемо, когато човек престане напълно да си дава сметка затова за какво съществува на тази земя… Тогава следва разпад на вътрешния свят на човека – и ние днес сме изправени пред него – депресии, тревожност, паника, страх в невиждана масовост и размери, наркотици, преяждане, разюздан секс, престъпност. Следва разпад на човешките взаимоотношения – и ние тук също сме на границата: ако някому се случи нещастие на улицата, минувачите вече не оказват помощ, а вадят телефоните за да постнат снимки и клипчета в мрежата; качества като човечност, състрадание, близост, самоотверженост са все по-редки и изключителни. Неща, които само допреди няколко десетилетия се саморазбираха. Следва и разпад на околната среда: въздухът е отровен, водата е отровена, горите, птиците и океаните си отиват… Оказва се, хубавите ни прекрасни дни и лъскави статуси от стените са само шумно представление, с което опитваме да самозалъжем себе си, да се отдалечим от плашещата истина…"
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн
17.09.2017, София

Post has attachment
http://radio.changewire.info/?p=14 Морето не е бетонираното крайбрежие, обезобразените плажни ивици, нашият пореден грозен опит да се откъснем от своята планета като я унижим и унищожим. Морето остава отвъд бетона и продължава да съществува отвъд бетона и там, далеч, дълбоко от нашия повърхностен крайбрежен свят, пази вече милиони години сърцевината на живота.
Там, където поне понякога трябва да се връщаме, за да не се загубим окончателно. Тази 30-минутна медитация започва със звука на вълните, които ни водят към мъдрите дълбини на океана, наричан от древните и майка, и люлка.
Любомир Розенщайн
Вътрешният Лечител
https://youtu.be/slzT1bTp3fY

Post has attachment
Възползвайте се от промоционалните цени при ранно записване - само още тази седмица :)
Практически семинар за освобождаване от стрес и напрежение и активиране на вътрешните лечебни сили - с автора на „ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ : Пътят на йога: спокойствие, здраве, благополучие и живот в XXI век“ Любомир Розенщайн
Записване - в Мандала – център за цялостна трансформация
бул. Мария Луиза 58
0894488809
info@yogamandala.net
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн
Photo

Post has attachment
http://radio.changewire.info/?p=8 Програма за отключване на тайнствената съкровищница на несъзнаваното. "Ние можем да се връщаме в детството, защото паметта ни съхранява цялата информация, получена там: всичко, което сме преживели, което сме чули, което сме видели, което сме усетили. Но по-голямата част от това огромно количество информация се намира в несъзнаваното и остава недостъпна за нас, освен по време на някой сън или на някой спомен. Там, в информацията от първите години от живота, се крият много полезни, важни ресурси, от които имаме нужда и днес: ако можехме само да ги повикаме, ако знаехме само онзи таен и понякога объркан език, който отключва тайнствената съкровищница на несъзнаваното…"
Любомир Розенщайн
Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн на 17.09 в София

Post has attachment
"В нашите твърде ограничени човешки измерения безкрайността изглежда застрашаваща. Имаме нужда от граници за да не се загубим и да не възприемаме себе си като прашинки, а като нещо значимо и устойчиво. Трупаме в телата си, за да изместим повече пространство – и телата се превръщат в туловища. Трупаме в душите си, за да изместим повече пространство – и се втвърдяваме отвътре. Но най-вече трупаме около себе си: стени, стаи, кутийки, всичко, което като че ли ни разширява. Събираме, събираме, събираме вещи и предмети, но това не ни утешава в тревогата. Защото вярването, че можеш да накараш космоса да застине като си оградиш едно парченце от него, е абсурдно: космосът е вечно движение."
Любомир Розенщайн
Вътрешният Лечител

Вътрешният Лечител - с Любомир Розенщайн в София на 17.09
Photo
Wait while more posts are being loaded