Profile cover photo
Profile photo
Любомир Розенщайн
384 followers -
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/

384 followers
About
Любомир's posts

Post has attachment
Разговор на Дора Башакова, радио Пловдив с Любомир Розенщайн за книгата му ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ, Радио Пловдив, 12.06.2017
Новата книга на Любомир Розенщайн „ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ : Пътят на йога: спокойствие, здраве, благополучие и живот в XXI век“ .
Харесайте страницата на книгата - https://www.facebook.com/VytreshniqtLechitel/
Авторската страница на Любомир Розенщайн
https://www.facebook.com/changewire.info/
Поръчайте книгата онлайн от сайта на издателство Колибри -
http://www.colibri.bg/knigi/1452/lyubomir-rozenshtajn-vytreshniqt-lechitel
За още програми на Любомир Розенщайн, посетете http://radio.changewire.info/
Абонирайте се за канала на Радио за личностно развитие ChangeWire в YouTube
https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=changewire
Следете и във ФБ:
https://www.facebook.com/YogaNidra/

Post has attachment
Медитацияjта за отслабване, стройно и привлекателно тяло, здраве и добро самочуствие се нареди тази седмица на трето място в списъка с най-слушаните програми на канала на Радио за личностно развитие ChangeWire в YouTube. Разбираемо - само след няколко дни идва лятото, а с него за мнозина наближава времето за море и плаж :) А за него - вътрешна и външна настройка :) С шума на морските вълни...
https://youtu.be/AqOee6M0eGE

Post has attachment
Само когато успяваме да запазим вътрешното си равновесие, можем да продължаваме да управляваме сами живота си – в една все по-непредсказуема и несигурна външна среда. Когато усещането, че нещо в света не е наред, и страхът за бъдещето обземат все повече хора, темата за това как да се освободим от тревогата, стреса и нервното напрежение става все по-важна. Йога Нидра е най-универсалната, лека, приложима за всеки йога практика за XXI век и води към спокойствие и душевен мир.
Вътрешният Лечител
http://missis.bg/news/Kak-ioga-Nidra-lekuva-trevozhnata-psihika

Post has attachment
"Вътрешният лечител" е един личен дневник и личен пътеводител в моите преживявания с йога в последните 9-10 години, в търсенията ми какво от това обемно и старо знание може да бъде приложено в живота в 21-ви век, който е много различен от живота, в който това знание и тази опитност се е раждала, отбеляза авторът в интервю за предаването "12+3":
Ние, хората, като същества биологични, като същества психични, като същества душевни, много трудно се нагласяме към бързите промени на днешното време.
Въпросът, който задавам в тази книга, е какво можем да вземем от йога, за да ни помогне. Само по себе си това е едно учение, което е създадено за много ограничен кръг от хора.


© БНР (www.bnr.bg) Прочетете текста тук - http://bnr.bg/post/100839355/lubomir-rozenshtain-ioga-e-prejivavane-a-ne-prikazka

Post has attachment
На представянето на Вътрешният Лечител в Пловдив непозната жена каза, че съвсем случайно попаднала на тази медитация. Без да има никакъв опит, чула я няколко пъти и с удивление открила за себе си как желанието да яде намалява, утихва като че ли от само себе си... Просто ей така...
Йога Нидра
https://youtu.be/AqOee6M0eGE

Post has attachment
йога е полезна тъкмо защото ни учи да сменяме, макар и за кратко, хоризонта на актуалното време. Когато се научим да се издигаме над рамките на времето, над рамките на всъщност толкова ограниченото ни съществуване, възможности, претенции, стремежи, дори желания – макар да ни се струват неистови и безгранични – когато просто спечелим един нов, по-универсален, не толкова свързан с непосредствената ни изява в делника поглед към това кои сме, защо сме се родили, защо сме тук, отваряме за себе си вратата към вътрешния лечител – към космическата енергия на спокойствието, изобилието, усещането за сигурност и смисъл; към непостижимото инак вътрешно равновесие.
http://changewire.info/?p=2684

Post has attachment
Когато животът те повлече имаш два шанса - да се пуснеш по течението или да се опиташ да намериш повърхност, на която да стъпиш. В идеалния случай това ще е спасителен сал, но в открито море това не е толкова лесно.
Първото решение изисква минимални усилия. Отпускаш се по гръб и чакаш какво ще се случи. За другото нерядко се нуждаеш от наставления.
Несигурност, тревожност, депресия, проблеми със съня - психиката ни е подложена на всевъзможни атаки и често всичко ни изглежда толкова безнадеждно, че се оставяме на течението. С всички рискове, които произтичат от това. С какво йога може да ни помогне да се справим с подводните камъни на всекидневието? Отговорът на Любомир Розенщайн се съдържа в най-новата му книга - „ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ - Пътят на йога: спокойствие, здраве, благополучие и живот в XXI век”.
http://www.politika.bg/article?id=51466

Post has attachment
Любомир Розенщайн разказа, че "Вътрешният Лечител"
търси отговори на въпроса как може да си възвърнем силата и радостта от живота чрез необятната енергия на вселената, как да намерим лек срещу тихото отчаяние, объркващата масова липса на любов, страха, неудовлетворението и безпокойството, които са обхванали съвремието ни...
http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-06-06/lyubomir-rozenshtayn-predstavya-novata-si-kniga-vatreshniyat-lechitel

Post has attachment
„Вътрешният лечител“ отговаря на въпроса как да намерим разумен отговор за сериозните предизвикателства пред психиката ни в нашето време.

В ежедневието ни, изпълнено със стрес, напрежение, тревожност, болести и страхове, книгата „Вътрешният лечител“ на Любомир Розенщайн дава насоки как да се справим с предизвикателствата.

Post has attachment

"От мястото, където се намира, човек може да захване тази нишка или следващата, да започне с някаква малка практика, с някакво малко разрушаване на малък, но упорит навик и така да отваря пространства за пренареждането. Навиците са, които улесняват и същевременно разрушават живота ни, защото времето днес се мени изключително стремително, а навиците, разбира се, отказват да го следват и с всеки следващ ден ни правят все по-неподготвени, все по-непохватни да живеем. В този смисъл депресията е навик, отчаянието е навик, страхът, тревожността и дори злобата и завистта са също такива навици."

Любомир Розенщайн ще представи новата си книга "Вътрешният лечител" с безплатна кратка встъпителна практика за освобождаване от стрес и напрежение и активиране на вътрешните лечебни сили и с дълбока релаксация:

- На 6 юни, вторник, от 19.00 в София, Литературен клуб "Перото“ - НДК
- На 7 юни, сряда, от 18.00 в Пловдив, книжарница "Хеликон", ул. Княз Александър І № 29
- На 9 юни, петък, от 19.00 в Бургас, Галерия-музей "Георги Баев“
Wait while more posts are being loaded