Profile cover photo
Profile photo
Любомир Розенщайн
385 followers -
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/
Освободи си пространство. Дишай. Усмихни се. Носи розово! http://changewire.info/

385 followers
About
Любомир's posts

Post has attachment
Медитацияjта за отслабване, стройно и привлекателно тяло, здраве и добро самочуствие се нареди тази седмица на трето място в списъка с най-слушаните програми на канала на Радио за личностно развитие ChangeWire в YouTube. Разбираемо - само след няколко дни идва лятото, а с него за мнозина наближава времето за море и плаж :) А за него - вътрешна и външна настройка :) С шума на морските вълни...
https://youtu.be/AqOee6M0eGE

Post has attachment
Само когато успяваме да запазим вътрешното си равновесие, можем да продължаваме да управляваме сами живота си – в една все по-непредсказуема и несигурна външна среда. Когато усещането, че нещо в света не е наред, и страхът за бъдещето обземат все повече хора, темата за това как да се освободим от тревогата, стреса и нервното напрежение става все по-важна. Йога Нидра е най-универсалната, лека, приложима за всеки йога практика за XXI век и води към спокойствие и душевен мир.
Вътрешният Лечител
http://missis.bg/news/Kak-ioga-Nidra-lekuva-trevozhnata-psihika

Post has attachment
"Вътрешният лечител" е един личен дневник и личен пътеводител в моите преживявания с йога в последните 9-10 години, в търсенията ми какво от това обемно и старо знание може да бъде приложено в живота в 21-ви век, който е много различен от живота, в който това знание и тази опитност се е раждала, отбеляза авторът в интервю за предаването "12+3":
Ние, хората, като същества биологични, като същества психични, като същества душевни, много трудно се нагласяме към бързите промени на днешното време.
Въпросът, който задавам в тази книга, е какво можем да вземем от йога, за да ни помогне. Само по себе си това е едно учение, което е създадено за много ограничен кръг от хора.


© БНР (www.bnr.bg) Прочетете текста тук - http://bnr.bg/post/100839355/lubomir-rozenshtain-ioga-e-prejivavane-a-ne-prikazka

Post has attachment
На представянето на Вътрешният Лечител в Пловдив непозната жена каза, че съвсем случайно попаднала на тази медитация. Без да има никакъв опит, чула я няколко пъти и с удивление открила за себе си как желанието да яде намалява, утихва като че ли от само себе си... Просто ей така...
Йога Нидра
https://youtu.be/AqOee6M0eGE

Post has attachment
йога е полезна тъкмо защото ни учи да сменяме, макар и за кратко, хоризонта на актуалното време. Когато се научим да се издигаме над рамките на времето, над рамките на всъщност толкова ограниченото ни съществуване, възможности, претенции, стремежи, дори желания – макар да ни се струват неистови и безгранични – когато просто спечелим един нов, по-универсален, не толкова свързан с непосредствената ни изява в делника поглед към това кои сме, защо сме се родили, защо сме тук, отваряме за себе си вратата към вътрешния лечител – към космическата енергия на спокойствието, изобилието, усещането за сигурност и смисъл; към непостижимото инак вътрешно равновесие.
http://changewire.info/?p=2684

Post has attachment
Когато животът те повлече имаш два шанса - да се пуснеш по течението или да се опиташ да намериш повърхност, на която да стъпиш. В идеалния случай това ще е спасителен сал, но в открито море това не е толкова лесно.
Първото решение изисква минимални усилия. Отпускаш се по гръб и чакаш какво ще се случи. За другото нерядко се нуждаеш от наставления.
Несигурност, тревожност, депресия, проблеми със съня - психиката ни е подложена на всевъзможни атаки и често всичко ни изглежда толкова безнадеждно, че се оставяме на течението. С всички рискове, които произтичат от това. С какво йога може да ни помогне да се справим с подводните камъни на всекидневието? Отговорът на Любомир Розенщайн се съдържа в най-новата му книга - „ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ - Пътят на йога: спокойствие, здраве, благополучие и живот в XXI век”.
http://www.politika.bg/article?id=51466

Post has attachment
Любомир Розенщайн разказа, че "Вътрешният Лечител"
търси отговори на въпроса как може да си възвърнем силата и радостта от живота чрез необятната енергия на вселената, как да намерим лек срещу тихото отчаяние, объркващата масова липса на любов, страха, неудовлетворението и безпокойството, които са обхванали съвремието ни...
http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-06-06/lyubomir-rozenshtayn-predstavya-novata-si-kniga-vatreshniyat-lechitel

Post has attachment
„Вътрешният лечител“ отговаря на въпроса как да намерим разумен отговор за сериозните предизвикателства пред психиката ни в нашето време.

В ежедневието ни, изпълнено със стрес, напрежение, тревожност, болести и страхове, книгата „Вътрешният лечител“ на Любомир Розенщайн дава насоки как да се справим с предизвикателствата.

Post has attachment

"От мястото, където се намира, човек може да захване тази нишка или следващата, да започне с някаква малка практика, с някакво малко разрушаване на малък, но упорит навик и така да отваря пространства за пренареждането. Навиците са, които улесняват и същевременно разрушават живота ни, защото времето днес се мени изключително стремително, а навиците, разбира се, отказват да го следват и с всеки следващ ден ни правят все по-неподготвени, все по-непохватни да живеем. В този смисъл депресията е навик, отчаянието е навик, страхът, тревожността и дори злобата и завистта са също такива навици."

Любомир Розенщайн ще представи новата си книга "Вътрешният лечител" с безплатна кратка встъпителна практика за освобождаване от стрес и напрежение и активиране на вътрешните лечебни сили и с дълбока релаксация:

- На 6 юни, вторник, от 19.00 в София, Литературен клуб "Перото“ - НДК
- На 7 юни, сряда, от 18.00 в Пловдив, книжарница "Хеликон", ул. Княз Александър І № 29
- На 9 юни, петък, от 19.00 в Бургас, Галерия-музей "Георги Баев“

Post has attachment
"Невинаги има мостове. Невинаги има брод. Някой път ще трябва да го търсиш надалеч от пътеката си, докато не откриеш, че твърде много си се отдалечил. Някой път ще има мъгла или ще бъде тъмно и препятствието ще става дваж по-застрашително за невиждащите ти очи и за разлюляната от шумовете на потока фантазия. Защото вътре в себе си носим също един такъв поток – едно такова препятствие. И то може да пречи дори повече от бързите води на реката."
Любомир Розенщайн
Вътрешният Лечител
Дълбока регресия и Вътрешният лечител в Бургас - на 10 юни, събота
Photo
Wait while more posts are being loaded