Profile cover photo
Profile photo
Neyna Arifin
70 followers -
allah itu sentiasa ada
allah itu sentiasa ada

70 followers
About
Neyna's posts

Post has attachment
Popia Cruncheese
Hai gaissss! rasanya dah lama Chiq Neyna tak update blog ni. Okey, kali ni Chiq Neyna ada berita gembira untuk uols semua terutama pada peminat tegar cheese. Urmmmm~ Supper yummy! Bagi korang yang memang minat cheese tak kisahla apa macam cara juadah sekali...

Post has attachment
Trip ke Pulau Batik, Perak (review)
   Hari Sabtu baru-baru ni (1 Oktober 2016) Chiq Neyna pi vacation yang tak dirancang ke Teluk Batik, Lumut, Perak Darul Ridzuan. Perjalanan yang mengambil masa 3 jam lebih dari Kuala Lumpur memang agak membosankan juga la. masa nak pergi tu memang excited ...

Post has attachment
Kadang Kala
Lemah... Longlai memikirkan liku hidup yang kian payah. Huhh... Helaan nafas dilepaskan berat sekali. Pandangan dilemparkan jauh diluar jendela Memerhati gelagat manusia-manusia yang sibuk mengejar masa dunia. Huhhh! Sesak di dada ini. Pandangan dilemparkan...

Post has attachment
Kadang Kala
  Lemah... Longlai memikirkan liku hidup yang kian payah. Huhh... Helaan nafas dilepaskan berat sekali. Pandangan dilemparkan jauh diluar jendela Memerhati gelagat manusia-manusia yang sibuk mengejar masa dunia. Huhhh! Sesak di dada ini. Pandangan dilempark...

Post has attachment

Post has attachment
Hati
Hati Aku mohon Jangan kau terus rapuh dengan keadaan yang tidak membela kau. Aku mohon Kau harus tabah dan kau perlu tabah wahai hati Jangan diikutkan perasaan yang sering sahaja goyah pendiriannya Ada kalanya suka adakalanya juga sedih Hati, jika kau rapuh...

Post has attachment
Rasa
Bukan mudah untuk sembunyikan Sejuta rasa yang bermaharajalela yang sudah sekian lama menjajah hati dan perasaan kau. Bukan mudah. Kau kena sembunyikan rasa itu sedalam-dalamnnya agar ia tidak timbul di dasar wajah Kau kena berpura-pura dan pamerkan kegembi...

Post has attachment
Beruntung
Beruntung Beruntung jika kau punya si dia yang menyayangi Beruntung jika si dia yang selalu memahami Beruntung sangat! Jika kau sedih Dia ada menghiburkan Jika kau sendiri Dia ada menemani Jika kau tangis Dia ada menepis air mata Jika kau jumpa si dia begin...

Post has attachment
Lelah
Aku lelah Lelah dengan sikap manusia yang hipokrit Lelah dengan perbuatan mereka yang acuh Bila tiada dicari Dan pabila ada tidak dihargai Sungguh aku lelah Dengan mereka yang prejudis dengan aku Seolah mahu mencampak aku ke neraka Seperti aku sang pendosa ...

Post has attachment
Jijikkah Chubby?
"Aku tengok kau sekarang makin besarlah" "Kau ni makan banyak, patut badan gemuk" Hei, mok!" Persetankan manusia-manusia yang mencela kau. Yang menghakimi pada saiz badan kau. Mereka sendiri tidak sedar diri Mereka juga bukan perfect Bukannya kurus juga Muk...
Wait while more posts are being loaded