Profile cover photo
Profile photo
Mikael Hansen
8 followers
8 followers
About
Communities and Collections
Posts

Kan du mærke mavesyren?
Vi har det svært med vrede i samfundet. Følelsen er for mange svær at acceptere og skal helst undgås. Vi stopper vores børn eller afleder deres opmærksomhed for at slippe for vreden. Vreden ender nede i mellemgulvet, og visse mennesketyper går rundt som konstante trykluftsbeholdere, der kan eksplodere ved den mindste modstand eller kritik.
Kloge mennesker, uddannet i den slags, kalder det manglende adfærdsregulering, når vi mister taget. Når vi ikke er i stand til at håndtere følelsen, og gør den uønsket. Eller at man står og skriger ad én, der er gået foran i køen i supermarkedet, at man stiger ud af bilen og smadrer hånden ind i bilruden på den forankørende i køen, som har gjort en forkert manøvre.
Og så er vi nogle, der ikke rigtig ved … Som er blevet usikre, fordi vreden har været pakket godt ind i mange år. Er det nu, jeg skal hidse mig op? Eller er det bedre at vente to minutter og se, hvad der sker? Eller er det nu helt rimeligt, at jeg bliver vred? Og hvordan præsenterer man et vredesudbrud: ”Hør her min gode mand …” Næh … det lyder forstokket og gammeldags.
Jeg tror næsten, at denne tilbageholdende type har det værre end ”trykluftsbeholderen”. De går hjem til manden og konen og hælder alt deres galde ud, eller bliver sure på naboer, børn, kassedamer eller andre uskyldige ofre, som så kan blive smittet med dårligt humør.
Uanset hvordan man reagerer på konflikter eller uretfærdighed, så har det konsekvenser. De største konsekvenser kommer måske, hvor man forsøger at gemme sin vrede under dynen eller i mellemgulvet. Det kan ”Galdemanden” tale med om - hvis han stadig kan snakke. Han gemmer sin vrede et eller andet sted i novellesamlingen ”Krinkelkroge”.

Add a comment...
Wait while more posts are being loaded