Profile cover photo
Profile photo
Rabiatul Adawiah
11 followers
11 followers
About
Rabiatul's posts

Post has attachment
Jom Kenali Kolestrol Baik dan Kolestrol Jahat
Assalamualaikum semua.. Hendaknya semoga sihat sejahtera.. Amin!! Hari ini , Saya nak cerita sedikit tentang kolestrol baik dan kolestrol jahat.Rupanya ada juga kolestrol baik ye? Ingat kan kolestrol semua jahat dan membawa penyakit. Apa itu kolestrol? kole...

Post has attachment
RADIKAL BEBAS(OKSIDAN) DAN APA ANTIOKSIDAN TERBAIK
APA ITU RADIKAL BEBAS (OKSIDAN) ? Radikal bebas adalah hasil dari pemecahan atau pemisahan pasangan eletron. Ia inilah yang membentuk radikal bebas yang tidak stabil dan akan mengganggu fungsi sel termasuk DNA. Ini kerana apabila ia tidak berpasangan, ia cu...

Post has attachment
Sejarah April’s Fool
Bulan
April telah hampir tiba tidak lama lagi, ada suatu sambutan jahiliah
yang patut kita waspada bersama sebagai seorang Muslim; 1 April sebagai
hari April Fool. April Fool sendiri adalah hari di mana orang ramai
diperbolehkan untuk menipu dan berboho...

Post has attachment
Ibu hamil patut tahu apa itu kuman GBS.

Post has attachment
Bahaya Jangkitan Kuman GBS .Ibu hamil patut tahu!
Tak pernah langsung saya tahu sebelum ini tentang kuman GBS.Sebelum ini, saya pernah kerja di pusat bersalin swasta , ada terdengar doktor sebut, jika ada keputihan yang banyak, baby yang lahir mungkin akan buta.itu aje dengar nya. Pada fahaman saya, jika k...

Post has attachment
SESAK NAFAS KETIKA HAMIL
Bismillahirohmanirohim.. Semoga pembaca blog saya dirahmati allah dan di murahkan rezeki.. Aminn.. Sejak usia kandungan semaakin meningkat, kebiasaanya ada yang akan mengalami sesak nafas, betulkan? Begitu juga dengan saya. Kandungan saya kini meninjak 6 bu...

Post has attachment
Promosi Febuari 2017- Ada 5 Promosi Yang Best Belaka!!
Alhamdulilillah.. syukur Allah beri say peluang untuk share dengan kalian semua.. tentang pomosi dari shaklee untuk bulan ini. Saya suka sangat hendak berkongsi tentang promosi bulan ini kerana , belum pernah shaklee buat promosi gila gila . hendak tahu, ap...

Post has attachment
Vitamin C.Kenapa kita memerlukannya?
Vitamin C merupakan satu antioksida yang kuat dan telah digelar nutrisi serba boleh.  Ia mempunyai pelbagai fungsi di dalam tubuh manusia dan mungkin juga dapat membantu melindungi kerosakan sel daripada pencemaran alam sekitar, tekanan , asap dan tabiat pe...

Post has attachment
APA KAITAN DETOKS DENGAN KECANTIKAN?
 APA KAITAN DETOKS DENGAN KECANTIKAN?                                       Ye?  Apa kaitannya ye?detoks dan kecantikan ini? Biasanya detoks ni , yang kita tau. Usus lah yang dibersihkan. Itulah yang kita faham kan? Apa pulak kaitannya dengan kecantikan?Kat...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded