Profile

Cover photo
Daniel Andersson
Lives in Kalix
623 followers|661,827 views
AboutPostsPhotos+1'sReviews

Stream

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Lite bilder från östra sidan USA denna gång.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Daniel Andersson originally shared:
 
Hur man inte drillar storfisk i Kamlunge
Snäll liten lax...till en början =P
Trodde den skulle gå bogsera upp på land utan problem, därav min dumma manöver i början av filmen.

Klippt bort 13 minuter tokhållande i slutet, tyvärr låg linan mellan några stenar längst ner i forsen, tafsen brast när den kom mot de stenarna.
 ·  Translate
1
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Blev bjuden på gammal bärs igår...!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Årets glögg på gång...
En del av svagdrickan är ersatt av Porter, samt att en burk rom-körsbär pytsats i. 
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
623 people
Fish Around's profile photo
Geoff Wilson's profile photo
Ann Roseboro's profile photo
Tyler Reed's profile photo
Brian Sherman's profile photo
MatiasFF Sat's profile photo
Metehan Balta's profile photo
Tyler Brinks's profile photo
Håvard Nørjordet's profile photo

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Tjuvstartat livet för året med en Skottlandsresa, North Esk heter älven där flugorna blöttes...
Lågt vatten som blev än lägre under veckan då vädret bjöd på äckligt solsken och värme trots prognoser om spöregn.

Lax såg vi i vattnet, bitas ville de inte...knappt ens flytta sej =P
Nåja, fin älv slänta vid, kan trots uselt fiske tänka mej återkomma...förhoppningsvis då till högre vatten och alertare fiskar. 

#Skottland #NorthEsk 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
 
JAKOB – DEN LILLE POJKEN MED DET STORA HJÄRTAT

Jakob, min yngste son av sex barn, är sju år och går i ettan. Han är ett yrväder som gillar att klättra, springa och vara i farten. Han är världsmästare i att klättra och hänga i dörrposter och hänga där med bara händerna som stöd. Vi, Jakob och jag, har kommit överens om att han ska börja på gymnastik på fritiden, så vi har ställt oss i kö i en klubb.
Jakob och jag är bundisar. Vi har varit särskilt tajta ända sedan jag var pappaledig i mer än ett år från det att han var ungefär tre månader.
Eftersom jag dels hade och har oregelbundna arbetstider och förmånen att kunna arbeta hemifrån när det passar mig, så blev det så att han inte gick på vanlig förskola. Vi besökte däremot den öppna förskolan ganska ofta, så att han skulle få chansen att socialisera sig och interagera med andra barn. Vi var ute och lekte mycket och inte alltför sällan åkte vi runt på lekparksjakt kring Stockholmsområdet. VI känner idag till många spännande lekparker, men hans favoriter är Mulle Meck i Järva/Solna och Vasaparken, i nämnd ordning.

Jakob har fått följa med mig på många olika möten, på senare år inom mina förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen och inom det kommunpolitiska. Man kan säga att han har blivit ett riktigt styrelseproffs. Han har också blivit duktig på att använda min iPad, eftersom ett och annat utdraget möte har tarvat såväl snacks som underhållning. Jag tror faktiskt att jag är den styrelsemänniska som har flest spel-appar på min jobbplatta.

Mina sätt att uppfostra mina barn har inte handlat så mycket om förmaningar och pekpinnar, utan mer om vägledande uppmaningar till barnen att själva betrakta omvärldens behov och förutsättningar, kombinerat med att jag har försökt vara föredömlig i mitt eget sätt att vara och bete mig, särskilt ute bland och gentemot mina medmänniskor. Jakob, som fortfarande vill vara mig närmare än någon annan, har redan blivit en fantastisk individ med ett ofantligt stort hjärta och obegränsat med empati för sin omgivning.

Jag vill gärna tro att det kommer från mig och det gör det kanske. Indirekt. För samtidigt vill jag ändå säga att jag tror att ämnet till varje människas individuella personlighet skapas redan från början, vid det allra första mötet mellan ägget och den vinnande sädescellen i livmodern. MIN uppgift som förälder är att vägleda mina barn genom föredömlighet och uppmärksamhet och på så sätt uppmuntra dem och pusha dem i den riktning som deras inre och yttre personliga förutsättningar får dem att må bra i och kunna växa med. Att växa med sina barn, se dem utvecklas och upptäcka nya sidor hos dem är den absolut bästa och mest underbara resa man kan företa sig.

Jag upptäckte en sådan ny och särskilt fin sida hos Jakob förra året, när han gick i förskoleklass. Jakob satt och åt frukost på morgonen fredagen den 8 november, medan jag gjorde iordning hans fruktpåse som för dagen var kärnfria och söta vindruvor som vi hade hittat till extrapris i mataffären föregående dag. Plötsligt och utan orsak förklarade Jakob kort att han brukar dela med sig av sin frukt till en pojke i klassen. Det var tydligt att han inte sa det för att få beröm, utan mer sådär spontant. Han gungade med benen under stolen och var för övrigt upptagen med och fokuserad på att äta sin smörgås med favoritpålägget jordgubbssylt.

”Jasså?” sa jag och knöt ihop plastpåsen med druvor. ”Varför det”?
”Han har aldrig med sig frukt” svarade han och gungade med benen och hade ögonen på den läckra syltmackan.
Min hjärna och alla mina sinnen gick på högvarv och mitt hjärta slog en volt. Jag fick svälja ett par gånger för att hindra en stolthetens tår som tryckte i ögonvrån.
”Jasså?” sa jag och tänkte febrilt under en stunds tystnad.
”Men hördu Jakob…” sa jag sedan. ”Om vi skulle ta och göra iordning en påse till, som du kan ge till honom, så att han får en egen fruktpåse? Ska vi det?”
Jakobs slutade gunga med benen. Han såg på mig och sken upp i ett stort leende.
”JAA!” svarade han.

”Vet du…?” sa jag en stund senare när vi hand i hand promenerade mot skolan.
”Ja!?” svarade han, som han alltid brukar svara när jag sa så.
”Du är pappas hjälte! Du är min idol och jag är så stolt över dig som delar med dig!”
”Jaha!” svarade han och började hoppspringa så där glatt som barn gör.
Jag började hoppspringa jag också och skrattande fortsatte vi tillsammans, tills jag började bli andfådd. Då lyfte jag upp honom och satte honom på mina axlar, så att jag fick chansen att gå lite lugnare. Strax innan vi nådde skolgården satte jag ner honom.

När vi hade kommit in i kapprummet i skolan och Jakob klädde av sig, tog jag fram de två påsarna med druvor ur ryggsäcken. Några av klasskamraterna stod i kö utanför klassrummet i väntan på att klassläraren skulle öppna efter andra ringningen. Nästan alla barn hade påsar eller burkar med frukt med sig. Alla utom en. Pojken som Jakob hade pratat om stod närmast dörren till klassrummet. Jag såg att hans händer var tomma.

Efter att jag och Jakob hade pussats och kramats ”hejdå” gick Jakob fram till pojken. Han var diskret på ett sådant sätt som jag inte trodde att ett barn kunde vara och jag hörde inte vad han sa. Men jag antar att han frågade pojken om han hade någon frukt med sig, för pojken ruskade mycket diskret på huvudet. Då räckte Jakob fram den ena påsen till honom. Han gjorde stora ögon och jag såg ett försiktigt leende. Sekunden senare struttade Jakob glatt iväg och ställde sig längst bak i den lilla kön av barn. Pojken höll påsen med vindruvorna i sin famn och jag såg hur glad och lättad han såg ut att vara över att få vara en av alla barn som viftade och slängde med sina frukter. Jag var så nära att börja gråta där. Gråta av stolthet, av glädje över en så kort men ändå så minnesvärd stund. Över pojken som blev SEDD och över mitt eget barns stora hjärta och naturligt spontana generositet.

När jag gick hem igen tänkte jag intensivt på Jakobs fina gest, på hans underbara person. När jag kom hem kände jag att jag ville dela med mig av den morgonen och beslöt att skriva ett inlägg om det på min Facebooksida. Just i ögonblicket när jag skrivit färdigt en liten kort redogörelse och skulle lägga in den fylldes jag av tanken att det förmodligen finns EN MASSA barn i Sverige som aldrig har någon frukt med sig. Var det verkligen rätt? Ska inte skolan vara kostnadsfri? Så jag tog med även de tankarna och jag skrev och jag skrev och till slut hade jag fått ihop en väldigt stor mängd text.

Jag postade inlägget efter en snabb korrekturgenomläsning. Men jag kunde i den stunden inte ens i mina vildaste fantasier drömma om de konsekvenser som det skulle komma att få. När dagen blivit kväll hade inlägget delats nästan två tusen gånger och det ökade hela tiden och kommentarerna talade sitt tydliga språk. Jag förstod att det finns många människor som hungrar efter någon som tar tag i ett landsomfattande problem, någon som företräder skolbarnen och deras familjer, någon som tar upp och belyser det faktum att inte bara den dagliga frukten, utan även andra kostnader som matsäckar, skridskor, insamlingar, lucialinnen, fickpengar till studiebesök etc inte står i någon som helst paritet med vad skollagen säger; att skolan ska vara kostnadsfri.

Dagen efter, lördagen den 9 november, ville jag prova min tes. Jag öppnade Facebooksidan ”Fruktkampen”, där jag proklamerade den nya opinionen ”kampen för den kostnadsfria skolan”. Responsen uteblev inte. Fler och fler började ”gilla” sidan och det gick snabbt. Men den tillväxten var bara förnamnet. För det vara många som mailade, både till Fruktkampen och till mig privat, och berättade om sina upplevelser och våndor kring hur kostsam den ”kostnadsfria” skolan är. Jag valde löpande ut några ”vittnesmål” och fick av avsändarna var för sig tillåtelse att göra om dem till berättelser i novellformat och väva in lite mer dramaturgi och känsla för att på så sätt skapa allmän medkänsla som spridningspotentialens drivkraft.

Som många redan vet gav det resultat. Fruktkampen började växa och har sedan dess fått mycket utrymme i både tidningar och media. Mitt privata inlägg om den där fredagsmorgonen hade redan efter fyra dagar delats över 10 000 gånger.

Men nu byter Fruktkampen namn, eftersom många misstar kampen som något som bara handlar om frukten och inte om ALLA kostnader i skolan som vi kämpar emot. Vi utvidgar nu även vårt arbete och ger oss i kast med ALLA frågor och problem som rör skollagen. Vi arbetar kort sagt emot det frö till utanförskap som sås redan i förskolan!

Sprid och dela detta! Kampen för den skollagsenliga skolan har bara börjat. Det är en lång väg att vandra, men våra steg är stadiga och målmedvetna och tillsammans ska vi göra skolan till världens bästa PÅ RIKTIGT och inte med låtsad verklighet!

Numera är namnet ”Fair People – Skolparagrafen” och är en del av en större organisation (Fair People) som undertecknad nyligen grundat. Till denna hör även dels ”Fair People – Stödkassen” (välgörenhetsorganisation) och ”Fair People – Resurspoolen” (tillgång till lånemateriel för skolbarn; ett pilotprojekt än så länge).

Sist men inte minst vill jag säga att det inte är JAG som är hjälten här! Det är min lille son Jakob, ett BARN, som är hjälten, min och er idol. Det är HAN som är orsaken till att jag startade Fruktkampen, numera ”Fair People – Skolparagrafen”.
Det är HAN och alla hans skolkamrater som är vår framtid. Det är Skolparagrafens ambition att se till att de barnen har något rättvist och lagenligt att förvalta i framtiden!

/Åke Holm
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Nu är det vår...!
 ·  Translate
4
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Slangning av årets glögg...!
Smakprovet positivt, en lätt syra från körsbären går att ana, från portern hittar jag tyvärr ingen skillnad mot standardreceptet...

Vinmätaren visar dryga 25%

Bra årgång, den sista grumliga litern lär bli grym efter ett par års lagring. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Daniel Andersson

Shared publicly  - 
 
Mammoth Lakes, Yosemite nationalpark...
2
Riccardo Carlini's profile photo
 
Faboulus!!!!
Add a comment...
People
Have him in circles
623 people
Fish Around's profile photo
Geoff Wilson's profile photo
Ann Roseboro's profile photo
Tyler Reed's profile photo
Brian Sherman's profile photo
MatiasFF Sat's profile photo
Metehan Balta's profile photo
Tyler Brinks's profile photo
Håvard Nørjordet's profile photo
Basic Information
Gender
Male
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kalix
Links
Daniel Andersson's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Viasat Motor: Äntligen en svensk i Formel 1
www.viasatsport.se

54 140122. Viasat Motor: Äntligen en svensk i Formel 1. Play Pause. 00:00 Längd: 00:00. Tweet · Föregående « Nästa ». Laddar..

Tool for Picasa, Google+ Photo
market.android.com

Your beautiful photos deserve a beautiful app. This app helps you to manage your "Google+ Photos", "Picasa web albums" in a beautiful way.Fe

Digitalt Donationskort
market.android.com

Det digitala donationskortet är ett nytt sätt att ta ställning i donationsfrågan. Appen hjälper dig att berätta för dina nära och kära om di

Google+ - Apps on Android Market
market.android.com

Real-life sharing rethought for the web, wherever you are. Google+ for mobile makes sharing the right things with the right people a lot sim

BrewDog
plus.google.com

Welcome to our Official Google+ Craft Beer Revolution page.

Bland skummande bägare och hängivna öldrickare
www.svt.se

En resa genom ölets Europa. Bland skummande bägare och hängivna öldrickare, politiska intriger och dolda marknadskrafter.

SEQR
market.android.com

Smart, easy, and secure way to pay with your smart phone.Use SEQR to pay with your phone. SEQR enables you to shop in selected stores. All y

Fly Casting Tracking Simulator
market.android.com

The Fly Casting Tracking Simulator is a valuable tool for improving the accuracy of the hand and arm movement. The app is specifically desig

Three beers a day keep the doctor away
sciencenordic.com

Middle-aged and elderly people can now swap their daily glass of red wine with a cold beer without worrying about their health.

iPoo
market.android.com

iPoo is a social community that brings together pooers from around the world. Always find yourself with nothing to do while you're sitting o

JustPictures!
market.android.com

Browse & Upload photos from photo sharing sites and local storage. Simple/Nice ! Photobucket issue should be fixed as of Sept 12th !!! S

App of the Day: vscreens photo sharing from Sony Ericsson
phandroid.com

Smartphones are becoming most people's go-to camera, but sometimes a handset's screen -- even if it measure in excess of 5 inches -- just do

zenigen: Bonus På banken?
zenigen.blogspot.com

Bonus På banken? Jag känner mig rätt ensam ibland, när jag klättrar upp på barrikaderna. Det är klart att de barrikader jag stormar är inte

Livet i USA: Los Angeles!
thessforsure.blogspot.com

Los Angeles! Hejsan på er där hemma i lilla landet lagom, nu har jag kommit fram - livs levande till och med! Men enkelt var det inte, mina

Nåra lokala söderalkisar, gott käk, ett par ok öl att välja på, bra personal...riktigt trevligt
Public - a year ago
reviewed a year ago
1 review
Map
Map
Map