Profile

Cover photo
Ivan Petrov
Lives in Бургас, България
84 followers|227,550 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Ivan Petrov

Shared publicly  - 
 
 
Скалният феномен, наречен Каменна сватба, се намира до село Зимзелен, на няколко километра източно от Кърджали. Скалните образувания се простират на площ от около 40 декара и представляват наистина красива гледка.

Подобно на Скалните гъби до село Бели пласт, и тук причина за чудноватите форми е природата. Преди десетки милиони години в следствие на подводна вулканична дейност са се образували скалите – риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми. Различни минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси.

Името на скалната група – Каменна сватба – е дадено заради няколко скални къса, оформящи една група, която, с извесно въображение, може да се оприличи на група хора. За този феномен са известни две легенди. Според първата сватбарите и младоженците били вкаменени от Бог, защото свекърът го ядосал с нечестивите си помисли към младата булка.

Втората легенда гласи, че имало старо народно поверие, че лицето на булката не трябвало да се вижда по време на сватбата. Но духнал силен вятър, отвял булото и лицето на младата жена било видяно от всички. За наказание природните сили наказали всички присъстващи и ги вкаменили.
 ·  Translate
31 comments on original post
1
Add a comment...

Ivan Petrov

Shared publicly  - 
1
Add a comment...
Have him in circles
84 people
Galina Ivanova's profile photo
HiComm Magazine's profile photo
Aiko Bg's profile photo
Smartfoni.BG's profile photo
Александрина Порашка's profile photo
Панорамио България - Panoramio Bulgaria's profile photo
Ivaylo Dimov's profile photo
Почивка в България - Bedtime.bg's profile photo
Burgas Novinite BG's profile photo

Ivan Petrov

Shared publicly  - 
 
 
Моля споделете!!! Днес е Дани,а утре кой ще бъде?! Нима той до 13 годишна възраст е мислил,че това ще го сполети? Нека просто отворим сърцата си за добрината.Тя ще спаси не само Дани,а и всеки друг човек в нужда.Ако сме единни и изпратим поне по 1 смс ,много като Дани ще получат шанс.Сега той се нуждае спешно от помощ.Утре ще спасим друг живот.Нека се гордеем с това ,че сме хора!
 ·  Translate
Днес ще отправим към вас една молба - да помогнем на Дани на 18 години да се пребори с левкемията
3 comments on original post
1
Add a comment...
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Бургас, България