Profile cover photo
Profile photo
Cleverudd AB
2 followers
2 followers
About
Posts

Full fart på Clever...
Add a comment...

Post has attachment
Clever firar sin hundrade sajt!

Vi har 100-sajts jubileum på Clever den här veckan. Vi har just gjort färdigt vår hundrade websajt till en av våra kunder och känner oss därför extra stolta. Vi är så klart mycket glada över att våra kunder har valt att ge oss förtroendet när det gäller att utveckla deras webbplats. 

Vi siktar nu på att göra hundra till av bara farten. Vill du bli en av dessa? Välkommen att höra av dig. Klicka på länken nedan för att kika närmare på 20 utvalda referenssajter.

http://news.clever.se/referenser/
Add a comment...

Post has attachment
Consent – It's simple as Tea - en briljant jämförelse!

Den här filmen är briljant… inte bara för att budskapet är så viktigt, utan för hur den är gjord. Jag älskar liknelsen, enkelheten och inte minst berättartekniken. Den är så enkel, på gränsen till banal, men samtidigt helt lysande och smart.

http://news.clever.se/concent-en-briljant-jamforelse/
Add a comment...

Post has attachment
Vem behöver Google när det finns Zlatan-search? En alldeles egen sökmotor i bästa Google-stil men där alla resultat som presenteras innehåller något som har med Zlatan att göra. Helt underbart kul och alldeles genialiskt om ni frågar mig…. Ingen tvekan om att den här killen sitter på ett av Sveriges absolut starkaste varumärken… sitt eget namn. 

Läs mer här: http://news.clever.se/zlatan-search-engine/  
Add a comment...

Post has attachment
Pay With Lovin - Hatten av för reklambyrå Leo Burnett. De har gjort det igen, skapat en reklamkampagn som är något utöver det vanliga. Den här gången var uppdragsgivaren den välkända snabbmatskedjan McDonalds. 

Det här är ett klockrent bevis på att reklam inte längre handlar om omedelbar försäljning… ni vet, 30% rabatt ger ökad efterfågan… nej, idag handlar reklam mycket mer om att skapa en snackis i sociala medier, att få spridning på YouTube och att låta konsumenterna själva sprida budskapet. 

http://news.clever.se/pay-lovin
Add a comment...

Post has attachment
Super Bowl 2015 och bästa reklamen - Så var det då avgjort, finalen i den amerikanska NFL-fotbollen. New England Patriots vann Super Bowl XLIX efter en av de bästa och mest jämna matcherna på många år. Men det slutar inte där… det finns en match efter matchen också. Den om vilken reklamfilm som var den bästa. 

Se min topp 5 lista här: http://news.clever.se/super-bowl-och-basta-reklam/ 
Add a comment...

Post has attachment
Kan reklam vara nyhet? Alltså allvarligt talat, med en värld som står i lågor, med krig, ebola och naturkatastrofer, hockey och Champions league, kan då verkligen reklam vara en nyhet? Jo, det verkar inte bättre. Att ICA-Stig har gjort sin sista dag på jobbet (efter över 500 reklamfilmer) och att han ersätts av Loa Falkman har fått oanade proportioner i media. 

Seriösa (?) tidningar som Svenska Dagbladet, DN och Aftonbladet rapporterade alla om händelsen. Och Expressen gick steget längre, och skickade till och med ut en push-notis via sin app ”Super-nytt”… ett ställe som normalt används för att förmedla tunga seriösa nyheter av olika slag. 

Sociala medier svämmade dessutom över av kommentarer och alla hade synpunkter. ”ICA borde tagit sitt ansvar och anställt en kvinna, gärna utlandsfödd”, tyckte många och verkade helt ha glömt bort att det inte rörde sig om någon anställning, utan om en fiktiv figur i en reklamfilm. Den så kallade nyheten gick till och med upp på förstaplats på Twitter. 

I sammanhanget kan man inte annat än att gratulera både ICA och reklambyrån King som ligger bakom hela reklamsåpan. Ur ett kommersiellt syfte är det helt enkelt strålande gjort… enormt genomslag och en rejäl snackis. De enda problemet brukar vara att ingen kommer ihåg vilka veckans kortvaror var när man just sett en av ICAs reklamfilmer… men det gör nog inte så mycket. 
Add a comment...

Post has attachment
2014 års bästa reklam. Grattis IKEA, och framför allt, grattis Bartle Bogle Hegarty (mer kända som BBH) för en lysande reklamkampanj i form av IKEAs BookBook. Enligt mig den allra bästa reklamen under 2014. Strålande på alla sätt… helt rätt i tiden, med en stor portion humor, trendig men ändå så traditionell och underbart töntig… men framför allt, den kombinerar en känsla av gamla trygga IKEA och det nya moderna. Skickligt!
Add a comment...

Post has attachment
Clever säljer HyrHus.se.

Efter nio framgångsrika år med stor tillväxt på den Svenska och Nordiska marknaden blev HyrHus.se under sommaren 2014 en del av HomeAway. Under hösten har sajterna integrerats och annonserna har flyttats över till HomeAway.se. HomeAway är världens största onlinemarknadsplats för uthyrning av semesterbostäder. Med verksamhet i 19 länder, 1 miljon annonser och 185 miljoner besökare varje år är man den självklara marknadsledaren. 
Add a comment...

Post has attachment
Smakar det så kostar det. Så resonerade reklambyrån Opperman Weiss i New York när de fick i uppdrag av sin kund Tullamore (whiskey) att göra en ny reklamfilm. Det verkar som att uppdragsgivaren glömde förmedla någon form av budget eller kostnadstak, för snacka om att ta ifrån tårna. 

Reklamfilmen är två och en halv minut lång och sjukt påkostad. För att skapa mästerverket anlitades Ridley Scotts produktionsbolag, RSA films (ni vet han som bland annat gjort filmen Aliens). Och det märks. Filmen har en otrolig känsla, miljöerna är storslagna och helheten magnifikt storartad. Att den dessutom infriar alla klyschor om stereotypa Irländare gör inte saken sämre. En härlig tvist på slutet när vägen till begravningen förbyts mot ett annat farväl…

Snyggt jobbat… skål!

http://news.clever.se/smakar-det-sa-kostar-det/
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded