Profile cover photo
Profile photo
Холотера Издателство
About
Posts

Post has attachment
АНАТОМИЯ НА ЛОБИЗМА

Автор: Любомил Иванов
Предговор: Професор Здравко Райков
Рецензенти: Професор Венцеслав Бондиков и професор Здравко Райков

Корица: мека
Страници: 248
Издадена: декември 2017 г.
Издателство: Холотера
Цена: 12 лв.
ISBN 978-619-7165-11-1

Книгата можете да намерите на книжна борса Болид, София, бул. Искърско шосе 19, ет. 2, офис на Виет

АНОТАЦИЯ:
Книгата „Анатомия на лобизма” на Любомил Иванов е първата изцяло посветена на теорията на лобирането книга у нас, първото задълбочено представяне пред българския читател на същността и значението на тази така необходима днес – в епохата на четвъртата индустриална революция, социална технология.
Тази книга ще е полезна за студенти и преподаватели, журналисти и юристи, политици и депутати, за хора, ангажирани в различни неправителствени организации и държавни институти. За всички, които искат каузата им, на която са се посветили да стига до лидерите на мнения и до онези, които вземат решения.
„Когато за пръв път споделих с мой близък приятел, че подготвям дисертация на тема лобизъм, той най-напред се поинтересува колко са страниците, след което каза нещо от сорта: „Значи, ще напишеш на 250 листа как една торба пари се пренася от едно на друго място?!”.
С едно изречение този мой добър приятел възкреси всичките ми страхове от темата за лобизма. Има термини, които в оловния ни преход придобиха мръсно значение – политик, политика, лобист, лобиране, реформа, изборен застъпник, приватизация, приватизатор, честен частник, частен интерес. Има обаче един термин, който бие всички останали и това е съчетанието политически лобист. Никой не е светец, а най-малкото аз, но в професионалната си дейност съм се старал да лобирам и да бъда лобиран без непременно да нарушавам закона. Дали това е възможно, се надявам да намерим отговор заедно в книгата.“ Любомил Иванов, автор.

ЗА АВТОРА:
Любомил Иванов е юрист и докторант по PR в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. CV-то на автора включва заместник министър на транспорта, кмет на район „Лозенец“, мениджмънт на държавни и частни корпорации, на НПО. Това му дава перспектива да пише за лобирането едновременно като наблюдател и анализатор.
Photo
Photo
17.07.18 г.
2 Photos - View album

Post has attachment
Фабрикуване на съгласие. Как комуникацията става манипулация.
Автор: Диана Димитрова
Корица: мека
Страници: 348
Цена: 15 лв.
ISBN 978-619-7165-10-4

Photo

Post has attachment
"Щастието" - излезе от печат новата книга, по съвместен проект Издателство Холотера и Фондация Намасте-България!

"От будистка гледна точка, всички хора притежават позитивен ум и състрадание, дори и най-злите хора го изпитват към децата си.
Не съществуват хора, които да са лишени от притежание на любов, мъдрост, щедрост... Това което се случва е, че на моменти позитивните нагласи на ума като любов,търпение и състрадание са ограничени и затова трябва да ги развиваме."

Библиотека Намасте България
ЩАСТИЕТО
© Поч. Геше Тензинг Тамдинг
© Холотера – издател, София, 2016
© Диляна Стаматова Янева – превод от испански
© Софка Ташчиева – дизайн на корица и предпечатна подготовка
Редактор – Албена Ковачева
ISBN 978-619-7165-09-8

Copyright © Fundación Chu Sup Tsang
La Felicidad
Editado por la Fundación Chu Sup Tsang
Publicado en 2014
Photo

Post has attachment
Излезе от печат новата книга на професор Венцеслав Бондиков
"Методи за изследване на комуникацията в Интернет"
Рецензенти: Проф. д-р Грета Дерменджиева
Проф. д.н. Руси Маринов
©Издателство: ХОЛОТЕРА, София, 2016 г.
© Автор: Венцеслав Бондиков
© Редактор: Мартина Павлова
© Дизайн на корицата и предпечатна подготовка: Софка Ташчиева
ISBN 978-619-7165-06-7
Photo

Post has attachment
Между фантазията и реалността, човек среща мечтите си. И колкото и "високи" да са те, когато се следват, преди да се постигнат - винаги имат смисъл.
Въпросът е: Губим ли смисъла, когато притежаваме реалността тук и сега?
Мисли в рима между фантазията и реалността, и смисълът...

СЯНКАТА ОТ ЛЯВО
Автор: Габриела Томова
Редактор: Ивайло Вълчев
Фотограф: Жоро Манолов
Художник: Ваня Димитрова
Издава: ХОЛОТЕРА
ISBN: 9786197165081

Photo

Post has attachment
"Скъпа Емма, понякога, когато имам нужда от чудо, поглеждам в очите ти  и осъзнавам, че вече съм създал едно."
С обич, татко.
https://www.gnezdoto.bg/catalogsearch/result/?q=%D0%A1%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B0+%D0%B5%D0%BC%D0%BC%D0%B0
Photo

Post has attachment
ЗАСИЯЙ!
Начинът, по който сияете, си е само ваш. Единственото съществено нещо е, че сиянието трябва да бъде забавно, човешко и приятно, и да внасяте от своята лична магия в бизнеса.
https://www.gnezdoto.bg/zasiqi-kak-da-oceleem-i-da-preuspeem-v-rabotata-kris-barez-braun
Photo

Post has attachment
Будизмът ни учи да бъдем по-малко егоцентрични, по-състрадателни, любящи и внимателни към другите. Нашите ежедневни мисли и действия трябва да бъдат насочени към добруването на другите.
Колкото повече запознаваме ума си с духовното обучение, толкова той става по-спокоен и умиротворен. Ако нашият ум се изпълни и смеси с вътрешните ни действия на мир, обич, състрадание и мъдрост, нашата духовна и умствена енергия ще се засили. А ако тя се засили, тялото ни ще стане по-здраво, с което нашият ум ще се освободи от болката и страданието, родени от нашата недисциплинираност, тесен светоглед и болезнени емоции."
Кябдже Кенсур Тамдинг Гяцо Римпоче
Photo

Post has attachment
Крисчън Ларсън си поставя сложната задача да ни покаже как да превърнем най-съкровения си идеал в реалност. В книгата той събира най-работещите методи и най-добрите и приложими идеи, за да вдъхнови и окуражи читателя никога да не се предава, да не се спира по средата на пътя, а да преследва мечтите си.
https://www.gnezdoto.bg/kak-da-prevyrnem-ideala-v-realnost
Photo

Post has attachment
Рецензия към оригинала на книгата от Бил Клинтън "Когато бях млад мъж, току-що завършил училището по право и нетърпелив да поема в живота, по внезапна прищявка оставих настрана предпочитаните книги с фантастика и история, и си купих една от тези с приложна психология – „Как да контролираме времето и живота си”, от Алън Лакейн. Основният акцент в книгата е необходимостта от включване в работния ни списък на кратко-, средно- и дългосрочни жизнени цели, а след това категоризирането им по реда на тяхната важност – A-група включва най-важните, B група – умерено важните, C-група – последните от списъка. Все още пазя изданието с меки корици, сега почти тридесет години по-късно и съм сигурен, че имам някъде един стар списък, затрупан сред моята документация... Помня този списък – исках да бъда добър човек, да имам добър брак и деца, да имам добри приятели, да направя един успешен политически живот, и да напиша една велика книга.”
 https://www.gnezdoto.bg/vremeto-e-jivot
Photo
Wait while more posts are being loaded