Profile cover photo
Profile photo
Kysten er Klar
3 followers -
Kysten er Klar
Kysten er Klar

3 followers
About
Posts

Post has attachment
Kompetansepartner for Trøndelagsregionen

Thea Forsberg (koordinator, Trøndelags Europakontor). 25.11.13
-Trøndelags Europakontor er en kompetansepartner for Trøndelagsregionen i EU/EØS-spørsmål, sier  Thea Forsberg (koordinator, Trøndelags Europakontor)
 
-Vi har som mål å hjelpe flest mulig trønderske aktører med å hente mer ut av mulighetene som ligger i Norges samarbeid med EU gjennom EØS-avtalen og øvrige avtaler.
 
Koordinator for Trøndelags Europakontor
Thea Forsberg har kontorplass i Dronningens gt. 1 i Trondheim. Hun jobber med å innhente relevant informasjon og reiser rundt i regionen for å informere trønderske aktører om de muligheter som finnes i Europa gjennom prosjektdeltakelse i EUs programmer.
 
I tillegg kan hun hjelpe til med å finne aktuelle arenaer og europeiske partnere for din prosjektidé. Er din avdeling/bedrift interessert i å vite mer, kan du kontakte Thea på thea.forsberg@mid-norway.no eller på mobil 971 96 836.
 
Horisont2020
Horisont2020 er EUs nye rammeprogram for Forskning og Innovasjon. Programmet vil gå over syv år (2014-2020) og de første utlysningene skal etter planen komme 11. Desember 2013 (offisiell lansering for programmet i Norge er 6. desember).
 
-I tråd med EUs fokus på økonomisk vekst i Europa og økt sysselsetting, vil det nye programmet tilby et eget finansieringsinstrument for små og mellomstore bedrifter, forteller Thea. -Ved å styrke tverrsektorielt samarbeid mellom forskningsaktører og næringslivet, vil Horisont2020 bidra til å skape arbeidsplasser og føre ideer ut til et marked i vekst.
 
Programmets budsjett er på drøye 70 milliarder euro, hvilket er en økning på 60 prosent fra forrige programperiode. Norge vil delta som fullt medlem.
 
Temaer som vil være relevant for kysten er blant annet:
Klimaendringer i hav
Sunt hav og sunn kyst
En bærekraftig blå økonomi
 
Følg med på Europakommisjonens utlysningssider for utlysninger som kan være relevant for din bedrift!
 
For mer informasjon om prioriteringer innen havbruk og blå næring, se Europakommisjonens arbeidsprogram.

Trøndelags Europakontor: http://mid-norway.no/  
Horisont2020: http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm  
Er du en liten eller mellomstor bedrift som er nysgjerrig på muligheter i Horisont2020 kan du lese mer på Norges Forskningsråd sine sider: http://www.forskningsradet.no/no/Horisont_2020/1253984457047
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded