Profile cover photo
Profile photo
ThermoShield
8 followers -
Energiebesparende muurverf
Energiebesparende muurverf

8 followers
About
Posts

Energiebesparing door nieuwe slimme energiemeters

Ze verwachten dat over 6 jaar alle huishoudens en bedrijven een nieuwe digitale elektriciteit- en gasmeter hebben. Op maandag 10 maart schreef Minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer dat deze ‘slimme’ energiemeter zich in de praktijk heeft bewezen.

Lees het hele artikel op onze website:
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
Hoe haal je het beste uit een ruimte?

Niet helemaal tevreden over een ruimte in je woning? Wellicht helpen een aantal tips & trucs om dit probleem op te lossen.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren kan je positieve elementen in een ruimte benadrukken en wat negatieve elementen juist wegwerken. 

Benieuwd hoe? Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

Kijk snel op onze website:
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
Succes van SER Energieakkoord zal afhangen van verdere hervormingen energiesysteem!

Het afsluiten van het ‘SER Energieakkoord voor duurzame groei’ is nog maar de eerste stap in de energietransitie. Om deze transitie succesvol te laten verlopen deed Teun Bokhoven, voorzitter van deze Koepel, dinsdag 7 januari 2014 in zijn nieuwjaarstoespraak een oproep voor drie fundamentele doorbraken, waarmee hij de hoofdagenda voor de komende tijd wil bepalen.

Lees het hele artikel op onze website:
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
Kleur trend 2014: Teal

In de ultieme trendkleur voor 2014 komen de harmonieuze, kalme eigenschappen van groen en blauw samen. Deze kleuren staan voor balans, verfijning, kalmte en veelzijdigheid. Dit is dé kleur van 2014.

Op onze website staan een aantal ideeën om deze kleur te verwerken in je eigen woning:

http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
Energielabel verhogen

Met een aantal maatregelen is het mogelijk om het energielabel van je woning te verhogen. 
Hieronder hebben wij er een aantal voor jullie verzamelt:

• Een hoog-rendementsketel kopen of huren.
• Leidingen in niet verwarmde ruimten isoleren.
• Breng deurdrangers (automatische deursluiters) aan en mocht het mogelijk zijn ook een brievenbusborstel.
• Breng dubbele beglazing (HR+ of HR++) aan. Hierdoor verhoog je het wooncomfort en het werkt inbraakwerend.
• Investeringen voor een hoger energielabel.
• Goede vloerisolatie bespaart energie en scheelt koude voeten.
• Bij gevelisolatie wordt aan de binnen- of buitenzijde isolatie aangebracht. Daardoor verliest de woning minder warmte.
• Om warmteverlies van een zolder te verminderen, kan je het beste aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot van een pannendak isolatiemateriaal aan laten brengen.
• Aanschaf van een PV-systeem. Een Photo Voltaic-systeem bestaat uit zonnepanelen, bedrading en eventueel een adapter om de elektriciteit om te zetten naar netspanning.

Wil jij meer weten over de energiebesparende muurverf van ThermoShield? Neem dan gerust contact met ons op.

http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws/energielabel_verhogen/
Add a comment...

Post has attachment
ThermoShield als vloeibare isolatie van 300 micrometer dik!

In de Isolatie bijlage van de Cobouw is vandaag een interessant artikel over ThermoShield verschenen. Cobouw is de informatiebron voor de Nederlandse bouwsector. 

In dit artikel is onder andere te lezen dat de heer Kruithof (Ingenieursbureau Nieman) en de heer Arkesteijn (Kennisinstituut ISSO) interessante uitspraken doen over de energieprestaties van ThermoShield. 

Benieuwd? Lees het hele artikel op onze website: http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws/thermoshield_als_vloeibare_isolatie_van_300_micrometer_dik/
Add a comment...

Post has attachment
Verf verwijderen

Wanneer je gaat starten met het verven van je woning, wil je natuurlijk beginnen op een schone ondergrond. Helaas is de verflaag niet in elk huis voldoende meer intact om als ondergrond te dienen voor een nieuwe verflaag. Dit is aan de orde wanneer de verflaag gaat bladderen, barsten of als deze niet meer goed hecht. We hebben het in dit onderdeel niet over houtwerk. Want als dit voorkomt op het houtwerk kan er sprake zijn van houtrot en dat vergt een hele andere aanpak. 

Hoe ga je te werk?
Er zijn 3 opties om de verflaag te verwijderen: Afkrabben, Afbranden of Afbijten.

Afkrabben
Wanneer je kiest om het verf af te krabben dan kies je direct ook voor de meest arbeidsintensieve manier van verf verwijderen. Met een driehoekige verfkrabben kan je de verflaag stukje bij beetje gaan verwijderen. Het is de bedoeling dat je met twee handen de krabber zo recht mogelijk op de oude verflaag plaatst en vervolgens door druk uit te oefen de oude verflaag verwijderd. Deze manier vergt wel veel tijd en geduld. Het wordt al een stuk eenvoudiger als er ter ondersteuning een brander of een hetelucht blazer wordt gebruikt.

Afbranden
Het afbranden van verf kan op 2 manieren. Er kan gebruik gemaakt worden van een aloude brander (een open vlam) of voor een hetelucht blazer. 

Maak je gebruik van een brander dan is het van groot belang dat je met een aantal zaken rekening houdt. Omdat je met open vuur werkt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen licht ontvlambare zaken of middelen in de buurt hebt. De brander moet breed ingesteld zijn, want als deze puntig is ingesteld dan concentreert de vlam zich op een punt waardoor er schroeiplekken ontstaan. Het is de bedoeling dat je brander voortdurend rustig heen en weer beweegt over het af te krabben verfoppervlak. Zorg dat de brander niet teveel op 1 plek houdt, want wanneer je dit wel doet kan de verf en ondergrond vlam vatten. Zorg dat er altijd een brandblusser of water in de buurt is en houdt de hetelucht stroom van het glas af. Door direct contact met het glas kunnen door de hitte barsten ontstaan.

Kies je voor het gebruik van een hetelucht blazer dan werkt dit feitelijk op dezelfde manier als met een brander, alleen is de kans op brand en schroeiplekken aanzienlijk minder. De werkwijze blijft hetzelfde. Ook hierbij geldt voorzichtigheid in de buurt van ramen. 

Verf afbijten
Het gebruik van afbijt is ook een goede manier om verf te verwijderen. Afbijtmiddel wordt aangebracht op een klein oppervlak. Laat dit goed intrekken. Dit is afhankelijk van de dikte van de oude verflaag. Met een verfkrabber kun je de oude verflaag verwijderen. Het is een zeer effectieve manier, maar omdat je wel te maken hebt met agressieve chemische middelen moet je hier op een zorgvuldige manier mee omgaan. Zorg altijd dat je handschoenen en een veiligheidsbril draagt. Lees de gebruiksaanwijzingen goed door en zorg dat je geen onbedekte lichaamsdelen hebt, contact met de huid kan namelijk leiden tot brandwonden.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen jullie graag verder.
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws/
Add a comment...

Post has attachment
Verftips

Wij hebben een aantal handige verftips voor jullie op een rijtje gezet.

• De ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn.
• Het is belangrijk om niet te schilderen wanneer het te warm of te koud is. Je kan het beste uitgaan van een ondergrond en omgevingstemperatuur van boven de 5˚C. Het is niet aan te raden om in de volle zon, regen of mist te gaan verven. 
• Zorg voor goede kwasten. Gebruik bijvoorbeeld langharige, varkensharen kwasten. De vorm is niet zo van toepassing. Wel geldt: hoe groter het oppervlakte, hoe groter de kwast.
• Wanneer je begint met het verven, doop je eerst je kwast half in de pot. Daarna strijk je hem af langs de binnenrand en zet je drie of vier strepen van boven naar beneden. Strijk ze daarna uit van links naar rechts en strijk nog even na van onder naar boven. Wanneer je een groot oppervlak gaat schilderen kan je het beste een groot vlak verdelen in kleinere vakken en die net zo afwerken. Met een roller doe je precies hetzelfde.
• Zorg voor ventilatie tijdens het schilderen, sluit ramen en deuren pas als de verf helemaal droog is.
• Verwijder de afplaktape zo snel mogelijk na het schilderen.
• Reinig direct na het gebruik de kwasten of rollers en laat ze hangend drogen, hierdoor kunnen de haren niet krom trekken.
• Hoeveel verf je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van het oppervlakte, de aard en de structuur van de ondergrond.
• Productresten niet in het milieu deponeren. Alleen emmers zonder resten laten recyclen. Productresten bij de daarvoor verantwoordelijke afvaldepots afgeven.
• Op onze website staan bij alle ThermoShield producten een gebruiksaanwijzing. 

Hou de website goed in de gaten, want binnenkort meer tips en trucs!
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
ThermoShield aanwezig tijdens een informatieavond over duurzaam bouwen.

Op maandag 2 december om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) houdt de gemeente Heemstede in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een informatieavond over duurzaam bouwen en uiteraard is ThermoShield hierbij aanwezig.

Tijdens deze avond komen verschillende onderdelen aan bod, denk hierbij aan:

•Tips om energie te besparen
•Informatie over manieren om zelf energie op te wekken
•Informatie over de nieuwe subsidie voor energiebesparende maatregelen
•Je kunt je inschrijven voor het laten maken van een thermografische foto (geeft de warmteverliezen van het huis weer)
•En nog veel meer…

Ook zullen de aanwezige ondernemers waaronder ThermoShield klaar staan om informatie en advies te geven over de energiebesparende producten die zij aanbieden. Kortom een avond vol inspiratie en informatie en de toegang is gratis.

Locatie: 
Burgerzaal van het Raadhuis van Heemstede 
Raadhuisplein 1
Heemstede

Kijk voor meer informatie op onze website: 
http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...

Post has attachment
Wat zijn de belangrijkste redenen om energiebesparende maatregelen te nemen?

Onlangs heeft Agentschap NL onderzoek gedaan naar de keuzes die huiseigenaren maken bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Wat zijn hun drijfveren, welke overwegingen maken zij en welke verwachtingen hebben ze vooraf. 

Wij hebben de belangrijkste uitkomsten voor jullie op een rijtje gezet. 

Neem snel een kijkje op onze website om het hele artikel te lezen: http://coateq.nl/index.php/coateq/nieuws
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded