Profile cover photo
Profile photo
Ainina Jelani
51 followers
51 followers
About
Posts

Post has attachment
Kehilangan
hilang... hilang sekelip mata, tanpa dapat lagi menatap dan menyentuh, tanpa dapat lagi bergurau dan membelai hanya mampu merindu tanpa dapat melepaskan rasa hanya mampu mengingat tanpa dapat lagi bertemu bukan sekejap cuma, tetapi selama-lamanya.... jika s...

Post has attachment
Replete Alor Setar
Assalamualaikum uollllssss.  Apa khabar? Okay, macam biasa, kali ni aku yang kaki makan ni akan bawak korang ke salah sebuah cafe di Alor Setar , iaitu Replete .  Actually dah beberapa kali jugak aku pergi Replete ni, tapi baru ada kesempatan nak tulis ni h...

Post has attachment
Karat Cafe Ipoh
Hai korang.  Baru rajin nak menulis ni haa. Nak tanya ni, orang-orang Ipoh dah pernah pergi makan tak kat Karat Cafe ni? Nak bagitahu, aku dah pergi dah dan memang puas hati. Karat cafe ni terletak betul-betul bersebelahan dengan Thumb's cafe .  Bersaing la...

Post has attachment
Cafe Di Alor Setar
Hai korang. Harini rajin pulak aku nak tulis-tulis ni. Selalu berat tangan nak menaip. Sebab ramai jugak yang cari deco cafe kat Alor Setar , so biar aku senaraikan kat sini semua cafe yang aku dah pergi sepanjang 4bulan aku menetap di sana. Kacha cafe Alor...

Post has attachment
Deco Cafe Alor Setar
Assalamualaikum Uollssssss.  Selamat tahun baru.  Sesaje bukak blog awal tahun ni sebab terasa nak menulis.  Marilah kita buka cerita tentang Deco Cafe Alor Setar ni.   Cafe ni baru je buka bulan 12 haritu.  Sebab haritu terasa nak bersantai-santai kat luar...

Post has attachment
Le' Medina Patisserie, Alor Setar
Alhamdulillah, dah masuk bulan kedua aku di bumi Alor Setar. Banyak dugaan yang terpaksa aku lalui walau ia amat pahit. Ini first time lah aku berpijak di bumi alor setar, dan tak pernah tahu pun apa yang ada di alor setar. Sebelum aku menjadi penduduk seme...

Post has attachment
Putus cinta
Terkadang aku melihat mereka-mereka yang aku sayang, putus cinta. Aku senyum dan ketawa. Ya, mungkin bukan aku yang kena, aku masih lagi boleh bergembira. Bukan niat mentertawakan mereka, cuma entah kenapa, aku tak mahu tunjuk lemah depan mereka yang lemah....

Post has attachment
Dua Puluh Dua
Alhamdulillah, hari ini genap umur dua puluh dua. MasyaAllah, semakin bertambah umur semakin dekat dengan kematian. Still, bersyukur diberikan kehidupan yang amat bahagia di sepanjang dua puluh dua di dunia. Terima kasih untuk kesayangan gua. First. Yang ta...

Post has attachment

Post has attachment
The day I cry
It just the same
day as before, no one care , no
one concern, I'm alone, no one by my
side, just me , just
me and me, I decide not to
care, no one notice , I cry all the day ,  like before
, no one care , no one concern, about me … The day I cry so
hard , s...
Wait while more posts are being loaded