Profile cover photo
Profile photo
Fara Ada
35 followers -
A mom for a son, a wife for a husband
A mom for a son, a wife for a husband

35 followers
About
Fara's posts

Post has attachment
Jom DIET!
ASSALAMU'ALAIKUM Ambil gambar hiasan dari Google Image, nampak sihat kan? Hahaha... Dah kenapa pulak aku buat entri pasal diet nih? Tak macho lah kan... Bukann...tunggu dulu... Aku bukan nak buat entri pasal diet..aku ni siapa nak buat entri pasal diet? Mau...

Post has attachment
Salam Syawal 24 1437
ASSALAMU'ALAIKUM Salam Syawal 24 1437 dari kami a small family with hearts ! Harap masih belum terlambat nak mohon maaf andai kata ada terlanjur kata dan laku. Dah hampir ke penghujung dah Syawal kita tahun ni bakal bertemu dengan Zulkaedah tak lama lagi. D...

Post has attachment
Cara Menghapuskan Pepijat atau Hama
ASSALAMU'ALAIKUM Gambar hiasan yang dipinjam dari laman web tersebut...gambar lain buat aku hilang selera pula pagi-pagi ni melainkan yang itu, yang agak kecil tetapi jelasssss~ Kenal apa itu pepijat? Bagi sesiapa yang pernah ada pengalaman, hubungan permus...

Post has attachment
Resipi Nasi Goreng Sardin
(Gambar Hiasan dari Majalah RASA) ASSALAMU'ALAIKUM Dah masuk hari kedua kita berpuasa tahun ni. Baru nak tunjukkan muka di blog ye. Almaklum kesibukan dengan kerja hakiki siang malam, pagi petang, Ahad sampai ke Ahad haa...kalah abang Bangalore. Apa nak bua...

Post has attachment
Cara Menghapuskan Pepijat atau Hama II
ASSALAMU'ALAIKUM Selamat pagi... Lama betul aku tak update  blog. Maaf ye...kesibukan dengan kerja hakiki dan part time. Sambungan dari entri sebelum ni... Cara Menghapuskan Pepijat atau Hama Sedia maklum pepijat atau Bed Bugs  memang serangga yang sangat-s...

Post has attachment
Resipi Kek Savannah Cocoa Kukus
ASSALAMU'ALAIKUM Gambar hiasan yang tak begitu menarik kali ni ya... Almaklum kamera cikai ditambah pulak tuan punya telefon pun tak profesional... Hahahaha... Mari berkongsi resipi hasil cubaan kali ke-3 aku buat kek kukus...tapi cubaan kali ke-3 ni pun se...

Post has attachment
Sistem Penghawa Dingin Tak Berfungsi
ASSALAMU'ALAIKUM Hari Isnin baru ni, aku ke klinik nak ambil ubat anak. Nak dijadikan cerita tiba-tiba aircond  kereta panas. Ingatkan terlupa tekan butang sejuk. Dah tekan masih angin panas yang keluar. Hmmmm sah rosak!  Tapi masih mengharap tak ada kerosa...

Post has attachment
Resipi Sambal Tumis Tanpa Belacan
ASSALAMU'ALAIKUM Selamat pagi! Baru perasan followers  di blog ni makin berkurang. Mesti intipati tak begitu memuaskan, kan? Maaf ye pada semua sebab tahun lepas tak sempat nak update  sangat blog nih. Biar menyepi tanpa tulisan bersawang habis. Tapi tak ap...

Post has attachment
Gula Tebu Organik Mildura - Certified Organic Raw Cane Sugar
(Sumber : http://famf-tower.blogspot.my/) ASSALAMU'ALAIKUM Apa berita para pembaca sekalian? Solat sudah? Makan sudah? Semua sudah? Alhamdulillah. Bagus! Hehehe... Encik suami diluar kawasan malam ni, sambil buat kerja hakiki yang tak pernah habis ni, terin...

Post has attachment
Ikan Pari 'Datang Bulan' & Petua Membeli/Memilih Di Pasar
ASSALAMU'ALAIKUM Minggu lepas, entah macam mana tersembang pasal ikan bakar. Disebut pasal ikan bakar, ikan yang terlintas di kepala aku, mestilah ikan pari sebab memang gemar sangat dengan ikan pari.  Bercerita dengan colleague  aku disebelah meja aku nih....
Wait while more posts are being loaded