Profile cover photo
Profile photo
celik-celik dapur
61 followers -
everybody eat with their eyes first, so am i... no doubt that the beautiful and interesting pictures play an important role to whet your appetite...
everybody eat with their eyes first, so am i... no doubt that the beautiful and interesting pictures play an important role to whet your appetite...

61 followers
About
Posts

Post has attachment
13 Ramadhan...
Assalammualaikum... Alhamdulillah, semalam for the 1st time Azri request nasi for iftar... nasi dengan kurma daging... Amirul macam biasalah, bila sebut nasi jer terus geleng kepala... celik-celik dapur tak lah masak beriya semalam... sekadar masak kurma da...
13 Ramadhan...
13 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
11 Ramadhan...
Assalammualaikum... Alhamdulillah...diam tak diam hari, sedar tak sedar hari ni dah masuk hari ke 12 kita dalam bulan Ramadhan... cepatnya masa berlalu... 12 hari juga kita berpuasa... cerita semalam... seperti biasa bangun, mandi dan solat dhuha... siap-si...
11 Ramadhan...
11 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
9 Ramadhan...
Assalammualaikum... ini cerita semalam ya... selalunya celik-celik dapur akan tunggu anak-anak bujang bangun baru tahu apa yang dia orang nak makan utk iftar tapi semlm tak perlu tunggu, sebab sebelum tidur celik-celik dapur dah pun bertanyakan pada anak-an...
9 Ramadhan...
9 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
8 Ramadhan...
Assalammualaikum... semalam celik-celik dapur ada sedikit kerajinan melanda dalam diri untuk berdiri lama di dapur... tak lah teramat rajin... tapi tekak ni terasa sangat nak makan complete set cucur udang... pukul 9.30am celik-celik dapur dah keluar rumah ...
8 Ramadhan...
8 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
7 Ramadhan...
Assalammualaikum... update yang dah terlepas 2 hari... bukan busy pun tapi malas nak mengadap laptop... bukan senang dapat lalui bulan mulia ni... ambil kesempatan yang ada ni untuk memperbanyak dan menambahkan apa yang terkurang dalam diri... entah-entah t...
7 Ramadhan...
7 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
6 Ramadhan...
Assalammualaikum... minta maaf lah ye... tiada posting untuk 5 Ramadhan... celik-celik dapur tak masak hari tu... makan leftovers dan order for home delivery je... sebabnya tak tahu apa nak masak dan malas nak fikir, order yang paling senang... gambar pun c...
Add a comment...

Post has attachment
4 Ramadhan...
Assalammualaikum... semalam menu simple lagi untuk iftar... cuaca panas diluar sesungguhnya kurang membangkitkan selera... tambah-tambah bila ketandusan idea walaupun baru 4 Ramadhan... seperti biasa anak-anak bujang celik-celik dapur bila ditanya "Nak maka...
4 Ramadhan...
4 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Sushi... Rice Rolls... Kimbab... Egg Rolls...
Assalammualaikum... ini bukan menu iftar yer... gambar dah lama celik-celik dapur ambil tapi malas nak meng upload... sekadar gambar sahaja... resepi boleh diambil dalam label Fly Me to Japan & Korea...  
Add a comment...

Post has attachment
3 Ramadhan...
Assalammualaikum... Alhamdulillah... dah pun selesai solat terawih utk mlm ke4... imam malam ni bacaan agak laju... terasa cepat sangat... bila tengok kan jam sama je waktu sampai di rumah... jarak masjid dengan rumah celik-celik dapur tersangatlah dekat......
3 Ramadhan...
3 Ramadhan...
celikcelikdapur.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded