Profile cover photo
Profile photo
Olivier Beens
7 followers
7 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Dinsdag 9 mei heb ik een paar uur naar een kruispunt staan kijken. Samen met de Fietsersbond en D66 Utrecht heb ik fietsers geteld op de kruising tussen de Kanaalweg en de Van Zijstweg / Tellegenlaan in Utrecht. Er komt hier een busbaan met twee…

Post has attachment

Post has attachment
Een van de vele evenementen in de aanloop naar de start van de Tour de France in Utrecht in 2015: De klimtijdrit voor fietsers - van stadsfietsers tot wielrenners - in de (meestal toch lege) parkeergarage van de Uithof. Een korte impressie van dit evenement, dat in 2017 op zondag 21 mei weer plaatsvindt.

Video: Olivier Beens
Muziek: Audionautix.com

Post has shared content
De drukke parkeerplaats van shoppingcenter Overvecht is een opmerkelijk schouwspel op zaterdagmiddag. Hoewel bezoekers van het winkelcentrum veelal lopend of met de fiets komen, moeten zij zich een chaotische weg banen tussen de auto's door.

Post has attachment

Post has shared content
Meer snelwegasfalt werkt averechts
Zeventig procent van de vertragingen van het autoverkeer vindt plaats in de stad, en niet op de snelweg. De belangrijkste vertragingen doen zich voor op het onderliggend wegennet en juist niet op snelwegen. De echte vertragingen beginnen net voor of na de afslag.

De verklaring hiervoor ligt in het feit dat twee derde van het verkeer op de stedelijke ringwegen lokaal of regionaal verkeer is; slechts een derde is doorgaand verkeer. Voor experts is dit niet echt nieuw, maar voor beleidmakers en politici mogelijk wel.

Onder andere onderzoek van CROW, maar ook analyses van het Ministerie van I&M zelf (in het kader van Beter Benutten), kwamen tot deze conclusie. Het is de hoogste tijd om deze inzichten zo snel mogelijk openbaar en bespreekbaar te maken.

Meer hierover: http://www.krachtvanutrecht-initiatief.nl/joomla/nieuws-2/481-de-oplossing-meer-files-meer-asfalt-werkt-averechts

Post has attachment
Ik liep hem tegen het lijf in Overvecht: de elektrische bolderkar van Ludens Kinderopvang. Dit duurzame voertuig biedt ruimte aan maximaal 10 kinderen, vervangt twee taxibusjes en maakt de dagplanning flexibeler.

Post has attachment
Deze maand lag het zogenaamde Ontwerp Tracébesluit (OTB) Ring Utrecht A27/A12 ter inzage. Bij Milieucentrum Utrecht stond een tastbare variant van dit OTB en de bijbehorende Milieueffectrapportage (MER). Vele meters leesvoer, taaie rapporten die zonder…

Post has attachment
Woensdag 11 mei 2016, Amsterdam - Milieudefensie biedt wethouder Abdeluheb Choho het meetrapport "Wat ademen wij in?" aan. In een eerste reactie zegt Choho te streven naar een uitstootvrije stad.
Wait while more posts are being loaded