Profile cover photo
Profile photo
Ο Υδραυλικός
About
Posts

Post has attachment
6+1 τρόποι για να ελέγχετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας

Το υδραυλικό σύστημα, που παρέχει με ασφάλεια και αξιοπιστία καθαρό νερό στο σπίτι μας, δεν είναι απλή υπόθεση. Είτε ενοικιάζετε σπίτι είτε είστε ιδιοκτήτης του σπιτιού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε οι σωληνώσεις και κάποια από τα εξαρτήματά στα υδραυλικά δεν λειτουργούν σωστά.

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που είναι απαραίτητο να έχετε υπόψη για να αποφύγετε μεγαλύτερες ζημιές στα υδραυλικά και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο σπίτι σας.

Post has attachment
Μπάνιο: Γιατί πρέπει να είναι κλειστό το καπάκι της λεκάνης

Κι ενώ όλοι μας προσέχουμε τα μικρόβια και τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής, κάποιοι αφήνουν ανοικτό το καπάκι της τουαλέτας στο μπάνιο!

Ίσως μερικοί από εσάς να μην βρίσκουν κάτι κακό σε αυτό, κάποιοι άλλοι, όμως, το θεωρούν μία απαίσια συνήθεια.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι μελέτες για το θέμα συγκλίνουν στην άποψη ότι το κλειστό καπάκι στη λεκάνη της τουαλέτας είναι ένας σημαντικός κανόνας υγιεινής, που οι περισσότεροι παρακάμπτουν.

Post has attachment
Φθινόπωρο: ‘Ωρα για καθαρισμό του καλοριφέρ σας!

Κάθε φθινόπωρο επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της θέρμανσης, η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός του συστήματος καλοριφέρ.
Είναι η εποχή που σκεφτόμαστε πώς θα έχουμε ζεστασιά τον χειμώνα που μας έρχεται αλλά και πώς θα κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός του καλοριφέρ.

Post has attachment
5 αιτίες για βουλωμένες σωληνώσεις αποχέτευσης

Είναι φυσιολογικό να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στις σωληνώσεις κάποια υλικά που φράζουν την αποχέτευση, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Παρακάτω καταγράφουμε τους πέντε πιό συνηθισμένους λόγους που μπλοκάρουν το σύστημα αποστράγγισης νερού με αποτέλεσμα να έχουμε μία βουλωμένη αποχέτευση.

Post has attachment
7 συνήθη υδραυλικά προβλήματα στο μπάνιο

Οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι κάποια βασικά υδραυλικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προκύπτουν απρόβλεπτα και εκτάκτως στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Συμβαίνει συχνά να παρουσιάζονται μικροζημιές που ενδεχομένως να μπορούμε να διορθώσουμε μόνοι μας, όπως μία βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας που θα ξεβουλώσει με την ειδική βεντούζα και θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Τέτοιες μικρο-εργασίες επισκευής μπορούν να γίνουν εύκολα αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας.

Ωστόσο, για τα μεγαλύτερα προβλήματα που κρύβονται στα υδραυλικά του μπάνιου θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια.

Post has attachment
Η θερμική κάμερα είναι το σύγχρονο εργαλείο στα χέρια του υδραυλικού

Με την θερμική κάμερα μπορούμε να εντοπίσουμε γρήγορα, εύκολα και με ακρίβεια την πηγή μιας διαρροής ή υγρασίας. Έτσι δεν χάνουμε χρόνο και δεν χρειάζεται να γκρεμίζουμε και να ψάχνουμε την αιτία του προβλήματος. Οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης γίνονται άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικότερα, αφού αποτρέπουμε περαιτέρω ζημιές και ξηλώματα σε τοίχους, δάπεδα, γυψοσανίδες.

Post has attachment
Ηλιακός Θερμοσίφωνας Αρχές Λειτουργίας

Ανεξάρτητα από το είδος του ηλιακού θερμοσίφωνα (ανοιχτού ή κλειστού κυκλώματος, διπλής ή τριπλής ενέργειας) τα βασικά μέρη από τα οποία αποτελείται είναι δύο:
1) Το μέρος το οποίο συλλέγει την ηλιακή ενέργεια (ηλιακός συλλέκτης) και
2) Το μέρος στο οποίο αποθηκεύεται το ζεστό νερό (δεξαμενή)

Post has attachment
Ταχυθερμοσίφωνας: ενός άλλου τύπου θερμοσίφωνας

Ο ταχυθερμοσίφωνας (ή ταχυθερμαντήρας αν είναι μικρού μεγέθους) είναι ένας είδος θερμοσίφωνα που θερμαίνει το νερό σε πραγματικό χρόνο. Ζεσταίνει μόνο το νερό που περνάει εκείνη την στιγμή μέσα από αυτόν. Δεν υπάρχει δηλαδή δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού.

Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού θερμαίνεται μόνο το νερό που χρησιμοποιείται, όπως και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού δεν υπάρχει δεξαμενή νερού και συσσώρευση αλάτων. Ο ταχυθερμοσίφωνας λειτουργεί ή με ηλεκτρικό ρεύμα, ή με φυσικό αέριο/υγραέριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οικιακούς και σε επαγγελματικούς χώρους.

Post has attachment
Θερμοστάτης θερμοσίφωνα: Ο ελεγκτής της θερμοκρασίας νερού

Ο θερμοστάτης γενικά είναι μια συσκευή που ρυθμίζει και ελέγχει τη θερμοκρασία σε κάθε συσκευή θέρμανσης ή ψύξης. Υπάρχουν ηλεκτρομηχανικοί θερμοστάτες και σύγχρονοι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες.

Όσον αφορά τον θερμοσίφωνα, ο θερμοστάτης του μετράει τη θερμοκρασία του νερού, την συγκρίνει με την επιθυμητή θερμοκρασία που έχουμε ορίσει εμείς και ανάλογα ανοίγει ή κλείνει αυτόματα την λειτουργία του θερμοσίφωνα.

Post has attachment
Διαρροή Θερμοσίφωνα – Αιτίες και τρόποι επισκευής

Ο θερμοσίφωνας μπορεί να έχει διαρροή είτε από την βαλβίδα ασφαλείας, που είναι και το πιο συνηθισμένο, είτε από τους σωλήνες κρύου και ζεστού νερού, πιο σπάνια. Τότε μπορεί να γίνει έλεγχος και επισκευή από έναν έμπειρο υδραυλικό. Σε περίπτωση που η διαρροή γίνεται από το σώμα του θερμοσίφωνα, δηλ. αν έχει τρυπήσει, τότε χρειάζεται όλος αντικατάσταση.

Παρακάτω θα μιλήσουμε για την διαρροή θερμοσίφωνα που οφείλεται στην βαλβίδα ασφαλείας, που είναι το πιο συχνό είδος διαρροής, αλλά και το πιο σύνθετο όσον αφορά την επισκευή του.
Wait while more posts are being loaded