Profile cover photo
Profile photo
Sharulnizam Mohamed Yusof (Ijam)
374 followers -
Love photography. Love books. Love nature.
Love photography. Love books. Love nature.

374 followers
About
Sharulnizam's posts

Post has attachment
Emel Yang Salah Alamat Selalunya Menyusahkan
Alamat email saya sering diperkotak-katikkan dan diperguna-gunakan. Selalu sangat saya mendapat email yang pelik-pelik dan tidak berkaitan. Yang jelik-jelik, sudah otomatis masuk ke tong sampah. Inilah masalah budak-budak "data entry". Saya syak ini masalah...

Post has attachment
Memahami Bacaan Tekanan Darah (Blood Pressure)
Hari ini hari kelima abah ditahan di hospital. Kata doktor semalam, hari ini mungkin sudah boleh keluar. Harap-harapnya begitulah. Bacaan darah dan tekanan darah abah juga baik, cuma pagi ini agak menurun sedikit. Bacaan BP abah pagi ini; 145/58. Saya tak t...

Post has attachment
Hulu Langat Trail Run 2017
Hulu Langat Trail Run 2017 Semalam untuk kali yang pertama dalam tahun 2017, saya turut serta dalam acara larian. Agak "lambat" tahun ini berbanding dengan tahun 2016. Tempoh yang sama tahun lepas (sehingga April), sudah sakan saya memungut medal. Tak tahu ...

Post has attachment
Hiking Ke Bukit Saga, Ampang
Saya hampir tidak pernah mendengar nama bukit ini. Atau mungkin sebenarnya pernah, tetapi tidak terdaftar dalam ingatan. Semenjak saya mula melibatkan diri dengan aktiviti hiking , nama Bukit Saga sering berkumandang. Letaknya berhampiran dengan Lembah Kela...

Post has attachment
Cuti Umum dan Cuti Sekolah 2017
Saya maklum tarikh cuti tahun ini sudah dikongsi semenjak tahun lepas lagi. Dan oleh kerana kekerapan merujuk tarikh cuti ini, saya pun mahu berkongsi di dalam blog sendiri. Senang untuk dirujuk. Cuti Umum Cuti Sekolah Hmm! Masih sempat merancang cuti. Jom!

Post has attachment
Tips Menyimpan Resit (Untuk Tujuan Cukai Pendapatan)
Tengah kumpul resit kosong takde tarikh ke tu? Jangan dibuat kawan, jangan. Jujurlah. Duit kau simpan berkoyan-koyan tapi bukan hak kau, puas nak "menjawab" nanti. Simpan duit banyak-banyak pun gigi kau kuning jugak. Abam selalu simpan resit siap-siap. Bila...

Post has attachment
Keindahan bumi Padang, Indonesia. Perkampungan Pandai Sikek sangat indah dengan pemandangan yang diapit Gunung Singgalang dan Gunung Merapi. Di Bundi Kanduang, sawah padi menghijau di kiri kanan jalan. Dan sampainya kami di Kelok 44, mata tersihir mellihat keindahan, keluasan dan keamanan Danau Maninjau, tanah tempat asal-usul tokoh terkenal, HAMKA.

Post has attachment
Bulan Mac Yang Memitamkan Tapi Gembira Tak Tertanggung
Pagi itu kami bersiap seperti biasa, mahu ke pejabat. Abah dengan kemeja, ummi dengan baju mengandungnya. Mungkin hari itu baju berwarna ungu cair. Ummi sudah sarat menghitung hari, semakin susah dan berat mahu melangkah. Kasihan, tetapi tetap comel. Kebetu...

Post has attachment
Pengalaman mendaki Gunung Angsi. Terbaik, lagi-lagi turut disertai anak-anak perempuan saya.

Daebak!

#angsi
#gunung
#hiking

Post has attachment
Klonghae Floating Market at Hatyai, Thailand.

Pasar Terapung Klonghae di Hatyai, Thailand.

#floatingmarket
#thailand
#hatyai
#klonghae
Wait while more posts are being loaded