Profile cover photo
Profile photo
Ain Numi
129 followers -
Sihat itu penting!,Cantik & Berperibadi itu Perlu
Sihat itu penting!,Cantik & Berperibadi itu Perlu

129 followers
About
Posts

Post has attachment
Da yang minat tak my friend nk letgo murah2 je utk 3 botol besar tu .yg kecik2 tu dia bg je.nak boleh whatsap 0133939732
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hai girlz..morning #beautylover #ainnumibeautylover
.
Ain nak share dgn girlz semua about beza dehydrated skin dan dry skin.2 benda ni kena paham betul-betul baru senang kita nak decide ape yang perlu untuk kulit
.
💋Dehydrated skin
° kekurangan air
° kulit akan kelihatan kusam & kering
° berminyak di T-zone sehingga hampir ke pipi .
👉 Jangan konpius berminyak di T zone tidak bermakna kulit kita berminyak. mcm mana ek ain nak terang supaya girlz semua paham.
.
ok mcm ni, cuba perhatikan biasa kulit yg kurang air ni jika dia bermekap atau tidak dan seharian terdedah pada matahari kulit akan menjadi berminyak yg amat betul tak?
.
Ia terjadi sbb ketika kulit terdedah pada matahari,otak akan tafsir pada kulit utk melindungi lapisan kulit dari sinaran matahari,jadi bagi kulit yang kurang air,kulit akan rembeskan minyak yang berlebihan semata-mata untuk protect kulit. Paham?
.
Jadi cuba girlz kenali betul2 jsnis kulit, sbb sng nak decice skincare.jadi xdaklah kita tersalah guna product utk oil control nanti makin teruk jadi kering pulak
.
✔Cara atasi • amalkan hyluronic acid
• of course drink more water
.
💋Dry skin:
° kekurangan minyak/kelembapan
° Kulit kasar,kering & tidak stabil
° Tidak berminyak di T-zone
.
✔ Cara atasi:
• Amalkan skin care yang ada vitamin B
• Exfoliate & moisturize
.
Jadi pelengkap utntuk kedua-dua masalah diatas sangat sesuai mengamalkan #lasoulsleepingmask yg mana cukup lengkap bahannya untuk kedua2 masalah
.
Bagi yg gemar serum pulak boleh menggunakan #serumhyluronicacid #sendayutinggi
.
Whatsapp "kulit lembab"< 0133939732>
Whatsapp "kulit lembab"< 0133939732>
Whatsapp "kulit lembab"< 0133939732>
.
Lagi senang follow my ig to get more info @ainnumibeauty
.

#dehydratedskin #kulitkering #kulitputih #kulitlembab #sne #tipkecantikan #tip #tipkulitcantik
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[Tips untuk pengemar mekap]
.
Ain juga seorang pemekap tegar, walaupun kita just mekap natural dan nipis2 jee . Ianya tetap di kira bermekap kan. ;) Tetapi pernah tak kita fikir. Adakah pencuci/make up remover sudah membantu mencuci mekap kita dengan sebersihnya hingga ke liang pori?? tidak mencuci mekap dengan baik juga salah satu penyebab muka kita akan berminyak dan jerawat naik dgn gembiranya
.
Tips mudah dari ain ialah gunalah scrub muka. seminggu 2 kali sahaja. Walaupun kita sudah ada pencuci muka yang bagus. In shaa Allah, scrub banyak keistimewaanya
.
Bagi kulit berjerawat amalkan scrub tanpa microbead kerana ia tidak memberi getaran pada kulit yang boleh mengaktifkan lagi jerawat.
.
Ada juga yang lebih suka guna scrub dari bahan yang natural.tiada masalah janji ia dapat menaggalkan sel-sel kulit mati
.
Ingat pilih scrub bergantung pada jenis kulit yang sesuai,jangan main taram je kat muka.
.
Whatsapp "types of scrub" <0133939732>
Whatsapp "types of scrub" <0133939732>
Whatsapp "types of scrub" <0133939732>
.
Follow ig @ainnumibeauty
Follow ig @testimoni_ainnumi
Follow ig @ainnumibeautyshop
.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
RESTOK - SAND LILY -LIMITED STOCK
.
🌷BB COMPACT POWDER🌷
=======================
✳Bedak kompak yang mampu mengawal kilatan serta menjadikan kulit gebu dan halus.
.
✳Ia menghasilkan kemasan natural dan ringan pada wajah walau dipakai seharian.
.
✳Teksturnya yang lembut juga memudahkan sapuan untuk hasil kulit licin serta merta.
Ia bebas dari paraben dan minyak.
.
✳Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit kombinasi dan berminyak.
.
Tips:Bagi yang kulit sensitif or suka efek natural,memang ain suggest ambik ni ye. Sbb sangat2 best ye.
.
📲0133939732
📲0133939732
📲0133939732
.
Available sand lily sahaja.Grab it now because stok limited ye.dahulukan pada yang fast payment
.
#sendayutinggi #bbcompactpowder #ainnumi #sendayutinggibangi #sendayutinggionline #trustedseller
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#rosewaterlovers ,Lets grab it now
Stok tinggal tak banyak lagi.tiada campuran bahan lain ye,just #airros semata-mata.this products from france
.
Besar dan jimat bagi penggemar rosewater.senang je once u want to travel just bring the small spray bottle
.
Actually banyak kegunaan #rosewater yang masih ramai tidak tahu atau maybe lupe nak ambil tahu tentang kosmetik natural ni
.
Ain share sikit dgn girlz semua ye,rose water ni boleh buat "ice cube rose water" for our face,apply it every morning untuk bagi kelembapan pada kulit serta kecutkan liang roma barulah mekap nampak smooth je
.
Bagi yang masalah kulit kering dan kulit sensitif ni susah nak cari toner yang sesuai jadi ain cadangkan girlz cuba this rose water.
.
Boleh jugak buat finishing mekap supaya mekap tak "crack" terutamanya yang mempunyai masalah kulit kering
.
Follow ig @ainnumibeauty
For testimoni follow ig @testimoni_ainnumi
.
Upps..lupe bgtau girlz will get the free travel spray bottle for every bottle of 1000ml rose water
.
Stay tune girlz...
.
#rosewater #airmawar #produknatural #tonerros #salunpack #ainnumi #rosewatermurah
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ain rasa semua orang tahu yang mana dermatalogists cadangkan kita exfoliate skin once a week sebab nak maintain a healthy glow skin
.
Tapi exfoliation ni tak semua jenis kulit sesuai. Jadi sebagai panduan ain share dgn #ainnumibeautylover sedikit tips how to choose the right scrub for our skin
.
Dry skin : • should only exfoliate once a week
• look for glycerin and ceramides igredient
• choose a cream exfoliators contain soft microbeads
.
Oily skin :
• should scrub twice a week
• choose a gel exfoliators or cloth exfoliators or physical gel exfoliators that used lactic,salicylic or citrid acid
.
Dry to normal skin :
•Usually,a good choice is sugar exfoliator,sebab gula ni akan bg nutrisi & kelembapan pada kulit sbb kebiasaan akan ada campuran chamomile dan alovera .
.
Acne skin :
•use a scrub with salicylic acid sebab ia tidak menyebabkan pore tersumbat.
.
Bagi ain nak pilih scrub ni jangan ikut review kat internet orang cakap bagus atau terbaik TETAPI pilih ikut jenis dan masalah kulit masing-masing.sbb evryone have different skin types and different lifestyle,right?.jadi jangan mudah terpedaya.Bagi yang kulit berjerawat ni berhati2 ye.
.
Ok ,kat sini mesti nak tahu perbezaaan antara facial PEEL ,facial SCRUB and facial EXFOLIATOR stay tune for the next post☺
.
Jadi kepada #ainnumibeautylover kami ada sediakan pelbagai jenis scrub dari malaysia & overseas,samada jenis scrub ,peeling dan exfoliate bagi membantu menyelesai masalah girlz semua
.
💋300°C natural sugar scrub ( italy)
💋300°C nano gold peeling gel ( italy)
💋Sendayu tinggi collagen scrub (malaysia)
💋Debella aloevera facial scrub (malaysia)
💋Le masque hazelia (france)
.
Rasa cam nak sembang-sembang taip <ainnumibeautylover> 013 3939 732
<ainnumibeautylover> 013 3939 732
<ainnumibeautylover> 013 3939 732
.
Selamat mencuba.sila share jika girlz rasa ia dapat memberi manfaat pada orang lain juga.

#nanogoldpeelinggel #scrubmuka
#exfoliate #kulitcantik
#whiteningaloeverascrub #collagenscrub #whiteheadhilang #kulitputih #tipkulitsihat #tipkecantikan
Photo
Add a comment...

Post has attachment
WOW JiMAT GiLeR😲
PROMOSI RAMADHAN DEBELLA
.
Kepada pengguna tegar produk #debella boleh lah repeat order ,it's a perfect time
.
PAKEJ A
• Whitening night cream
• Whitening facial toner
• Whitening aloe facial scrub
.
PAKEJ B
• Whitening night cream
• Whitening facial toner
.
PAKEJ C
• Whitening night cream
• Whitening aloe facial scrub
.
PAKEJ D
• Whitening aloe facial scrub
• Whitening facial toner
.
#promosibyainnumi #promosidebella #Promosiramadhan2017 #promosiramadhan #cleansinggel #aloeveramalaysia #aloeveragel #setkulitcantik #aloescrub #debellaaloevera #debellastore #debellashop #stokisdebella
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ROYAL V bukan untuk kurus.....DIA FUNGSI HORMON .. Bila hormon tinggi dalam badan, dalaman akan lebih muda.. tidak mudah stress,haid akan lancar, mebantu lambatkan menapos, membantu balancekan hormon yg tidak seimbang
.
Bila semua dalaman badan muda dan segar maka metabolisma dan sistem lain juga akan efisien
.
Jadi mudahlah nak kurus..Cuma bab rahim jd kecut tu sbb Royal V ada bahan anti inflamasi yg mengecutkan rahim serta ada bahan bagus utk prebiotic mengeluarkan keputihan
.
Bila wanita subur dia akan sihat,tinggi keinginan sex,haid mula teratur,melambatkan proses penuaan,maka wanita lebih aktif dan sihat

#jamuratumalaya #pilhormon #sex #jamuberkesan #royalv #pengedarsahjrm
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kenapa semua wanita perlu ini ? Sebab ada teknologi nano pada produk yang mana mudah meresap kedalam kulit
.
"Takpe,tak perlu pun dah pakai perfume untuk miss v.."
Ha, tu yang salah tu pakai pewangi tapi pembersih tak pakai,jadi mcm nak seduk keluar semua keputihan yang berbau tu,mcm mana nak hilangkan kegatalan dan sebgainya
.
Cuba pasti jatuh cinta.lagi bagus bagus diambil bersama royal v
.
Whatsapp 0133939732

#royalv #putiktelagadara #jamuratumalaya #pembersihwanita #ketat #keputihan #jamu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ada satu kotak lagi acne cream .siapa beli ini dapat acne ampoule utk massage diwajah selepas buat extraction
.
Kesan seawal 2 hari!pengecutan jerawat.
.
Senang sahaja nk jika kulit mula terasa sakit-sakit mcm nk naik jerawat walaupun belum nmpk kebonjolannya...
.
Terus apply acne cream kat tmpat tu.confirm jerawat kecut
.
Selamat mencuba

Note: Setiap pembelian acne cream anda akan dapat free ampoulse green tea utk massage kulit.menarikkan?terhad utk 3 orang shj..
.
Whatsapp 0133939732
.
#krimmuka #krimjerawat #jerawatkecut #debellaaloevera #debellashop #debellastore #stokisdebella #kulitkusam #produkmuka #produkmukahalal #produkkecantikanwajah #produkmukaberkesan #aloeveramalaysia #krimsiang #kulitsensitif #trustedsellermalaysia #skincaredebellamalaysia #kulitputih #putihgebu #andebellainfo #jerawat #debellaonline #kulitlicin #bebasjerawat
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded