Profile cover photo
Profile photo
Dragan Jovanov
183 followers
183 followers
About
Posts

Post has attachment
Dragan Jovanov MACEDONIA PHYTOMEDICINE
Photo
Add a comment...

Post has attachment
5 Plants To Keep In Your Bedroom To Help You Sleep Better!
5 растенија кои треба да ги имате во домакинствата кои ке ви помогнат за да можете полесно да заспиете. Најчесто луѓето кои страдаат од несоница, пожелно е овие растенија да ги имаат во своите домови.
Are you unable to sleep well? Let’s try and change the air of your bedroom. These five plants would help you get a peaceful sleep tonight
1. Aloe Vera
An indoor plant which is easy to keep alive, aloe vera has shown to emit oxygen at night, and may help you combat insomnia and overall quality of sleep.
2. Lavender Plant
Lavender has shown to help you reduce anxiety and stress, slows your heart rate, and may even improve sleep in babies.
3. Jasmine Plant
Jasmine’s smell has been shown to improve the quality of your sleep and increases your alertness and productivity. This plant may also help to reduce anxiety.
4. English Ivy Plant
English ivy is easy to grow and is the best air purifier of all. It may be beneficial for those who have breathing problems and asthma. Studies show that English ivy can reduce air molds to 94%.
5. Snake Plant
A popular indoor plant choice by many, snake plants are very easy to keep alive and great for interior decorating. They improve the quality of air and overall atmosphere at home.
PhotoPhotoPhotoPhoto
4/13/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Сфатив дека голем број на луѓе не успеваат во животот, не затоа што одат превисоко па паѓаат, затоа што работат она што и другите го работат во текот на животот. Дали ке оставите нешто добро зад себе, каков придонес? Ако работите само она што е лесно, ке живеете тежок живот, ако само се жалите, барате изговори поради околностите во кои живеете. Што повеќе препреки и тешкотии,понатаму животот ке ви биде полесен а вие ке станете појак. Тешко е да го промените драстично своето однесување, тешко е да прифатите одговорност, тешко е да се помирите со тоа каде се наоѓате моментално. Тешко е! Во животот не го добиваш она што го сакаш, го добиваш тоа што си ти. Мора да формираш став дека ти си креатор на твојот живот. Во мојата книга пишува ,, Менувајќи се себеси го менуваме светот,,. Нај битно е да вложувате во својот напредок, да обратите внимание на луѓето околу вас и да се запрашате дали со тие луѓе може да напредувате духовно и професионално? Дали од тие луѓе имате корист или штета? Голема е вистината дека во животот ќе бидете повредени, ќе правите грешки, но после сите порази ке го достигнете успехот и ке победите, но на сето тоа треба да сте спремни да експериментирате да си поставувате себеси предизвици. Кога имате цел и соништа секако дека нешто ке се случи добро. Затоа работите на себе никогаш не се откажувајте раширете ги вашите видици, постигнете максимално се што можете, бидејќи ке дојдат денови кога ке остарете а ке немате простор за каење што вашите соништа ке ги носите во вечноста неостварени кои ке ве мачат. МОМЕНТ НА ИНСПИРАЦИЈА...
Add a comment...

Post has attachment
Денес излезе и моето ново дело на светскиот пазар. Фитомедицината, спортот и здравјето. Имајте убав викенд
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Наскоро!! Ново дело како автор ,,МАКЕДОНСКА ТРАДИЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА,,
Македонската традиционална медицина е една од најстарите медицини со кои се самолекувале Македонците. Македонија како земја изобилува со прекрасни природни ресурси. Нашите предци се лекувале со дарот од природата, а тоа се лековитите растенија, односно правеле искуствени традиционални билни препарати, со кои го одржувале своето здравје
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Гостување на Алфа тв во емисијата ,,Семеен магазин,,. Тема: Пролетен замор.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded