Profile cover photo
Profile photo
Harry Heijligers
57 followers -
Project Manager, Programma Manager, Trainer op het gebied van Project Management, NLP en de relatie daar tussen.
Project Manager, Programma Manager, Trainer op het gebied van Project Management, NLP en de relatie daar tussen.

57 followers
About
Harry's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ik heb een Infographic gemaakt met NLP tips over hoe je meer Invloed krijgt op je Stakeholders; lees meer hier: http://harryheijligers.com/nlp-tips/nlp-tips-voor-beinvloeding-opdrachtgever/

Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Meldplicht Datalekken: 9 maatregelen die iedere organisatie zou moeten treffen [InfoGRAPHIC]

Post has attachment
NLP Tips voor Project Managers en Projectleiders - Nr. 34

Mensen zijn uniek. Niemand is hetzelfde. Toch zijn er ook veel overeenkomsten qua karakters. Wat je liever niet wilt als Projectmanager, is dat iedereen in jouw project ongeveer hetzelfde karaktertype heeft. Stel je voor dat je allemaal „ja-knikkers” hebt. Of allemaal „ja-maar-zeggers”. NLP geeft je hulpmiddelen om de karaktertypologieën van mensen snel te kunnen inschatten, zodat je kan bepalen of je projectteam in of uit balans is. En zoals je weet, moet je je er eerst van bewust worden voordat je het kan managen.

Post has attachment
NLP wat kan je er mee?

NLP gaat over hoe je beheersing krijgt over je gedachten en emoties.

NLP gaat over het verkrijgen van betere resultaten.

Dus NLP is letterlijk voor iedereen die betere resultaten wil krijgen en beheersing wil krijgen over zijn gedachten en emoties.

Resultaten worden bepaalt door de Acties die we nemen. Wat doe je met je leven? Acties worden weer bepaald door de emoties die je hebt. We denken altijd wel dat we rationele wezens zijn, maar het tegenovergestelde is het geval. Alle beslissingen die we nemen, zijn gebaseerd op emoties. Of je nu blij, verdrietig, teleurgesteld, wanhopig of verwachtingsvol bent: uiteindelijk bepaalt dat welke acties je neemt.
Emoties worden bepaald door de gedachten die je hebt. En die worden weer bepaald door je Programmering.
Hoe ben jj geprogrammeerd? Wat zijn jouw waarden, overtuigingen en welke rolmodellen heb jij gemodelleerd?
NLP gaat over verandering


Wil je dus andere resultaten in je leven, dan zal je je programmering moeten veranderen. Daardoor zullen namelijk je gedachten, je emoties en je acties veranderen, zodat je uiteindelijk de resultaten krijgt die je wél wilt hebben!
Wat kan je met NLP: Sleutel tot verandering
Sleutel tot verandering zit altijd in jezelf!
Als je in plaats van bij de gele stip, bij de rode stip wilt uitkomen, zul je met behulp van NLP je programmering moeten aanpassen. Daardoor veranderen automatisch je gedachten, waardoor je emoties veranderen. Daardoor neem je andere acties en krijg je dus andere resultaten die je wél bij de rode stip brengen.
NLP gaat over excellente communicatie


NLP is een studie in excellente communicatie. En zoals we allemaal weten is communicatie één van de belangrijkste taken van een Project Manager. En dan bedoel ik uiteraard Effectieve Communicatie die doeltreffend is. Want dat is uiteindelijk één van de belangrijkste randvoorwaarden voor succesvolle projecten.

NLP helpt je om een meer succesvolle communicator te worden als Project Manager.
Wat kan je dus met NLP?

Beter communiceren
Grip krijgen op je emoties
Betere resultaten creëren
Betere beslissingen nemen
Meer Projectsucces!

Post has attachment
NLP als Sleutel tot Geluk

Iedereen wil gelukkig zijn, maar hoe doe je dat eigenlijk? De visie van NLP hierop is dat het begint met 100% verantwoordelijkheid nemen voor je alles wat er in je leven gebeurd.
Wait while more posts are being loaded