Profile cover photo
Profile photo
karmi miza
I've set up rules for my own life...Not you!
I've set up rules for my own life...Not you!
About
karmi's posts

Post has attachment
Tentang Bagaimana II
Bagaimana....

Bagaimana menjadi seorang suami
Bila cinta isteri kau duakan

Bagaimana menjadi seorang suami
Bila ikhlas isteri kau nusyuzkan

Bagaimana menjadi seorang suami
Bila tiada nafkah untuk isteri darimu

Bagaimana menjadi seorang suami
Bila ayah b...

Post has attachment
THE BEFORE
Hi again. i'm not gonna tell you how we fall in love now. not in the mood na k hushy mushy bout love. HAHA kne la ade mood na k crita psal cinta  kannn. but to tell you what is our condition before getting married. i don't even have saving. ZERO. NIL. N/A. ...

Post has attachment
#FKrajasehari
Bismillah... Alhamdu lillah. syu kur. syu kur. syu kur. majlis a kad dan  kenduri selesai. almost 3 minggu sudah bergelar isteri isteri  kepada Muhammad Farhan alhamdulillah majlis dijalan kan seperti dirancang tanpa sebarang hutang simple masih memenuhi ru...

Post has attachment
HOW
Dear dad,

i'm getting married.
yup. your clumsy little princess once will getting married in 13 days
pray for me dad
pray for us

his name is Farhan
Farhan... i've search his name
Farhan means bergembira, senang, gembira, kebahagiaan
and he did
membahagia...

Post has attachment
Tentang Bagaimana
bagaimana? bagaimana menjadi lelaki bila hati perempuan kau sakiti bagaimana menjadi lelaki bila cinta perempuan kau dustai bagaimana menjadi lelaki bila maruah perempuan kau hinjak dikaki bagaimana? bagaimana sebenarnya kau... menjadi lelaki?

Post has attachment
HANYA SEPERCA
hanya satu puisi yang bait-baitnya  sama jumlah  dengan manik-manik air mataku asalnya buat ayahanda FJ aku tujukan buat ibundaku yang cekal hatinya yang keras kepalanya yang kuat ketahanannya wahai ibunda bisikkanlah walau sekali izinkan aku menumpangkan b...

Post has attachment
SELAMAT HARI GURU
selamat hari guru NuAz selamat hari guru ZA selamat hari guru Que kamu tak pernah tahu kamu seutuhnya guru dalam hidup aku heh... terima kasih untuk semua  semua pengajaran yang aku belajar dari semua perlakuan kamu sewenangnya untuk hidup aku aneh bukan? r...

Post has attachment
Kisah Lelaki Kaya, Security Guard & Mee Goreng Mamak
Kadang-kala, kita tak perasan bahawa orang yang secara kasarnya nampak tidak mempunyai apa-apa ilmu mahupun berkait rapat dengan kita, mampu untuk mengubah sikap kita kan? Namun,  William Cheah  tidak segan untuk mengakui bahawa dia mempelajari sesuatu yang...

Post has attachment
**
EH?

Post has attachment
AKHIR
minggu lepas minggu akhir aku keje kat Pelikan betul aku tak sempat cerita tak teringat nak cerita pun sebab aku berat hati betul berat hati nak tinggalkan ni ibarat comfort zone aku semua baik-baik semua tak tercela tapi bila kau duduk dalam comfort zone t...
Wait while more posts are being loaded