Profile cover photo
Profile photo
_ Linartech Autó Kft. (Toyota)
1 follower -
Linartech Autó Kft. Toyota Márkakereskedés és Márkaszerviz Kecskemét. www.toyotalinartech.hu info@linartechauto.hu +36 76 956 494
Linartech Autó Kft. Toyota Márkakereskedés és Márkaszerviz Kecskemét. www.toyotalinartech.hu info@linartechauto.hu +36 76 956 494

1 follower
About
_'s posts

Post has attachment
ÓRIÁSI BRAVÚR: A SVÉD RALLY MEGYERÉSE UTÁN ÉLEN A RALLY VILÁGBAJNOKSÁGBAN TOYOTÁVAL VERSENYZŐ LATVALA

A Rally Világbajnokságba (WRC) 17 év után visszatérő Toyota első számú pilótája, a Toyota Yaris WRC-vel versenyző Jari-Matti Latvala két forduló után vezeti a Rally Világbajnokságot: az idény-nyitó Monte Carlo Rallyn elért második helyezés, majd a Svéd Rallyn elért első hely után a finn versenyző élen áll a világ legkeményebbnek tartott autóverseny-sorozatában.

Az 1999-es Kínai rali óta először nyert FIA WRC versenyt a Toyota, méghozzá rögtön a vadonatúj Yaris WRC versenyautó második bevetésén. Jari-Matti Latvala a szombati szuperspeciál után lépett az élre, miután az addigi első helyezett kormánymű-törést szenvedett. Latvala ezt követően mindhárom vasárnapo szakaszt megnyerve növelte előnyét, és megszerezte a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team első versenygyőzelmét. Juho Hänninen napját nem nehezítették problémák, így újabb konstruktőri pontokat szerzett. A TOYOTA GAZOO Racing ezzel jelenleg a második helyen áll a csapatrangsorban, míg a pilóták között Latvala áll az élen, köszönhetően pályafutása tizenhetedik futamgyőzelmének. Latvala most negyedszer győzött Svédországban, a 2016-os Mexikói-rali óta első ízben állhatott a dobogó legfelső fokára. Összességében Jari-Matti hat szakaszon (SS1, SS4, SS13, SS16, SS17 és SS18) tudott diadalmaskodni. Latvala mindössze 3,8 másodperces előnnyel az első helyről kezdte a napot, ám ezután mindhárom szakaszon győzni tudott (beleértve a power stage-et), és problémamentes autózással bebiztosította első helyét. Hänninen épp csak kikerült a Top 20-ból, a továbbiakban folytatja a későbbi ralikra szánt beállítások tesztelését.

„Nagyszerű érzés 17 év kihagyás után WRC versenyt nyerni. Mindig erről a pillanatról álmodtam, ám soha nem gondoltam volna, hogy a WRC-be történő visszatérésünk után ilyen hamar eljön. Szeretnék külön köszönetet mondani nem csupán a csapat minden egyes tagjának, de a szurkolóknak is, akik hűségesen várták visszatérésünket, és együtt ünnepeltek velünk.
Szeretném mindenkivel megosztani azt a beszélgetést, amelyet a Svéd-rali rajtja előtt az autókkal történő információcseréről folytattam Tommival és Jari-Mattival. Jari-Matti azt mondta, próbál megértéssel és szeretettel kommunikálni velük, és igyekszik gondosan vezetni őket. Tommi azt mondta, pontosan tudja, hogyan teheti még gyorsabbá őket, hiszen imádja az autókat. Szavaik az autók iránti szeretetről tanúskodtak, és mélyen meghatottak, hiszen magam is így érzek. Azt kívánom tehát mindannyiunknak, hogy minél tovább élvezhessük ezt az érzést, és a kihívásokkal együtt megbirkózva mind jobb autóvá tehessük a Yarist.” - fogalmaz Akio Toyoda csapatelnök.

„Nehéz szavakat találni, hogy leírjam, miként is érzem magam, miként érezzük magunkat. Monte-Carlóra nem számítottunk, ez azonban azon is túlmegy. Természetesen szerencsénk volt a győzelemmel, ugyanakkor Jari-Matti tehetségéről és a Finnországban, Németországban és Japánban végzett együttes csapatmunkáról is tanúskodik. Hihetetlen érzés, szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette, különösen Toyoda elnök úrnak, aki belénk vetette bizalmát, valamint Jari-Mattinak, Miikának, Juhónak és Kajnak. Különleges ez a mai nap, amire hosszan emlékezni fogunk, ugyanakkor két lábbal állunk a földön, nem bízzuk el magunkat és keményen dolgozunk, mint mindig.” – teszi hozzá Tommi Mäkinen csapatfőnök.

„Nagyon, nagyon boldog vagyok. Az, hogy egy új csapat, új autóval megnyerje második versenyét: erre nem találok szavakat. Azt hiszem, soha nem vezettem még ilyen jól power stage-en. Hatalmas köszönet illeti az egész csapatot. Most különösen motiváltak vagyunk, hogy ugyanígy folytassuk: alig várom Mexikót. Fantasztikus érzés a győzelem, ugyanakkor sajnálom Thierry Neuville-t, aki tegnap a szuperspeciálon veszítette el az első helyét. A múltban magam is éltem át hasonlót, pontosan tudom, hogy érzi most magát. Tudjuk, hogy most elsősorban szerencsénk volt, a jövőben tehát fejlődnünk kell, és tovább küzdeni célunkért.” – avat be a győztes Latvala.

„Hatalmas büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy ilyen elhivatott, keményen dolgozó emberekkel lehetek egy csapatban. Fantasztikus eredmény ez mindannyiunk számára. Ami minket illet, az egész verseny során a pénteki hibánk következményeit igyekeztük ledolgozni, ugyanakkor rengeteg értékes tesztet hajtottunk végre, több időt tölthettem az autóval, és jobban megismertem." – Juho Hänninen, a Toyota gyári csapatának második számú pilótája.

Hogyan tovább?
A Rally Világbajnokság (WRC) következő, harmadik versenyére, a Mexikó-ralira március 9-12. között kerül sor. Ez lesz az évad első murvás versenye, és az első, amelyet melegben rendeznek, ráadásul a szakaszok nagy tengerszint feletti magasságokon húzódnak, ahol kevés oxigénhez jut a motor. Ezért a futam vadonatúj kihívást jelent majd a TOYOTA GAZOO Racing számára.

PhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 13.
4 Photos - View album

Post has attachment
2017 Májusától kapható Magyarországon a frissítésen átesett Toyota Yaris. #Yaris #Yaris2017 #Toyota #Linartech #Kecskemét #Hungary

PhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 08.
4 Photos - View album

Post has attachment
Toyota Prius Plug In (MY2017) hamarosan...
Photo
Photo
2017. 02. 07.
2 Photos - View album

Post has attachment
A LEXUS ÉS A VALERIAN FŐSZEREPLŐJE, DANE DEHAAN MIAMIBAN BEMUTATTA AZ EGYÜLÉSES ‘SKYJET’ ŰRHAJÓT

A világ vezető hibrid luxusmárkája, a tavalyi évben Magyarországon is szárnyaló, és az idei évet is remekül kezdő Lexus által tervezett Skyjet űrhajó Luc Besson hamarosan érkező sci-fijében, a “Valerian és az ezer bolygó városa” című filmben szerepel majd.

A Miamiban megrendezett 2017 Lexus Lifestyle eseményen a VALERIAN ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA címszereplője, Dane DeHaan leplezte le a filmben feltűnő űrhajó másolatát. Az együléses SKYJET a Lexus interaktív rendezvényén állt először reflektorfénybe, ahol a közönség megismerhette a luxusmárka legújabb termékeit és életstílus-ötleteit. A Valerian csapata azzal az elképzeléssel készítette el a SKYJET-et, hogy egy olyan járművet alkossanak, amely a jelenből idézi meg a 700 év múlva elkövetkező Valeriánus világot. A kreatív csapat együttműködött a Lexus dizájnereivel, és együtt találták ki, milyen kortárs formatervezési ötleteket alkalmazhatnának a SKYJET végleges megformálásához.
A SKYJET formatervének fontos része a Lexusra jellemző „orsó formájú” hűtőrács és a hamarosan bemutatandó, nagy várakozással övezett 2018-as Lexus LC kupé lámpakialakítása, amely atlétikus és aerodinamikus hatást kelt. A Valerian kreatív csapata a koncepció belső terének kialakítása során számos ötletet merített azokból a fejlesztésekből, amelyeket a márka a mesterséges intelligencia és a fejlett ember-gép interfész területein folytatott. A történetben egy jövőbeli energiakapszula is szerepel, amit a Lexus innovatív hidrogén üzemanyagcellás kutatásai ihlettek. Az űrhajó első fotói novemberben jelentek meg, a film előzetesének bemutatása napján.

“Mindig is szerettem volna Luc Bessonnal dolgozni, mert ő a legapróbb részleteket is gondosan kimunkálja a filmjeiben, és képzeletgazdag megoldásokkal kelti életre a történetet. Meglátják majd, hogy a Lexus közreműködésével elkészített a SKYJET milyen hihetetlenül izgalmas dolgokat művel majd az üldözési jelenetekben.” – fogalmaz Dane Deehan.

A replika leleplezését hatásos fényeffektek vezették be, majd Dane jelent meg a színen, elmesélve, milyen volt a SKYJET-tel forgatni, illetve milyen élményt jelentett a közös munka a társszereplő Cara Delevingne oldalán és Luc Besson irányításával.
„Amikor Luc először mesélt nekünk a Valerian terveiről, azonnal megéreztük, hogy ugyanaz az ambíció fűti, ami minket is: túl akar lépni az átlagos megoldásokon, és lenyűgöző élményt szeretne alkotni. Izgalmas kihívást jelentett, hogy a Lexus világának alapján képzelhettük el és tervezhettük meg a SKYJET technológiáit. Amellett, hogy márkánk e hihetetlen történet részesévé válhatott, azt sem felejtjük el soha, hogyan néztek ránk dizájnereink és mérnökeink, amikor megmondtuk nekik, hogy most egy űrhajón fognak dolgozni!” - Spiros Fotinos, a Lexus európai marketing-vezetője így emlékezett vissza az érdekes együttműködésre.

A Lexus most arra készül, hogy az elkövetkező hét hónap során rengeteg lenyűgöző élménnyel lepi meg a világ filmrajongóit, egyre jobban felcsigázva érdeklődésüket a Valerian 2017 júliusi bemutatójáig.

A film
A történet alapja egy klasszikus képregénysorozat, a Valerian és Laureline. A híres rendező és író, Luc Besson ezt a kultikus forrást használta kiindulásul különleges kortárs science fiction balladájához. Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) az emberlakta övezeteket vezető kormány különleges ügynökei, akiknek munkája a rend fenntartása az Univerzumban. Felettesük a Parancsnok (Clive Owen), feladatuk pedig, hogy a lélegzetelállító intergalaktikus városban, Alphában szálljanak le. Ez az örökké növekvő metropolisz ezernyi különböző faj gyűjtőhelye, akik az Univerzum legtávolabbi sarkaiból sereglettek össze. Alpha tizenhétmillió lakója az idők során egyesítette tudását, technológiáját és forrásait a közjó érdekében. Ám sajnos nem mindenki ért egyet ezekkel a nemes célokkal. Láthatatlan erők dolgoznak azon, hogy nagy veszélybe sodorják fajunkat.

https://www.youtube.com/watch?v=_P9Bu-BQwPIPhoto
Photo
2017. 02. 03.
2 Photos - View album

Post has attachment
A TOYOTA ÜZEMANYAGCELLÁS VILLÁSTARGONCÁKAT HASZNÁL A MOTOMACHI ÜZEMBEN

A Toyota bejelentette, hogy két üzemanyagcellás villástargoncát állított munkába a Toyota Cityben működő Motomachi üzemben. A targoncákat a Toyota Industries Corporation gyártotta.

A hidrogénből előállított elektromos árammal működő üzemanyagcellás targoncák rendkívül környezetbarátak, hiszen működésük során sem CO₂-t, sem más káros anyagot nem bocsátanak ki. Emellett használatuk is nagyon kényelmes, mivel üzemanyagtartályuk körülbelül három perc alatt tölthető újra. Ugyanakkor az is fontos tulajdonságuk, hogy – mivel üzemanyagcellájuk áramot fejleszt – vészhelyzet esetén kiegészítő áramforrásként is szolgálhatnak. A Toyota arra törekszik, hogy mérsékelje gyárai CO₂-kibocsátását, ezért a vállalat azt tervezi, hogy hagyományos villástargoncáit üzemanyagcellás hajtásúakra cseréli. E folyamat első lépése az új eszközök bevezetése a Motomachi üzemben, ahol 2018-ban újabb 20 ilyen targonca áll majd munkába, és számuk 2020 körül már 170-180 darabra nőhet. Mióta 2015-ben közzétette 2050-es Környezetvédelmi Célkitűzéseit, a Toyota elkötelezetten dolgozik a hidrogén-energiával kapcsolatos technológiák fejlesztésén és bevezetésén, hogy üzemeiben minél nagyobb arányban alkalmazhassa a hidrogént – valóra váltva ezzel a Nulla CO₂-kibocsátású Gyártás tervét.
A két üzemanyagcellás villástargonca üzembe állítása fontos lépése a Toyota, a Környezetvédelmi minisztérium és a Vidékfejlesztési, Infrastrukturális, Közlekedési és Idegenforgalmi Minisztérium közös kezdeményezésének, amelynek célja az üzemanyagcellák népszerűsítése a munkagépek gyártói között, elősegítve ezzel a hidrogénalapú társadalom kialakulását.

Photo
Photo
2017. 02. 03.
2 Photos - View album

Post has attachment
X-POSE NÉVEN ÉRKEZIK A LIMITÁLT SZÉRIÁS TOYOTA AYGO

Mindössze1500 darab készül majd a Toyota AYGO x-pose elnevezésű limitált szériájából, amelyet a csillogó fehér szín, bordó vászontető, az övvonal bordó felületei, és a külsővel harmonizáló színösszeállítású belső tesznek még különlegesebbé. A limitált modell márciustól lesz elérhető az európai piacokon.

2014-es bevezetése óta a Toyota AYGO népszerű választás a szupermini kategóriát választók körében, a modell európai eladásai évente meghaladják a 88 ezret. Piaci részesedése 6,7% az A-szegmensben, ami azt jelenti, hogy a négy legnagyobb darabszámban értékesített modell között van ebben a rendkívül kompetitív kategóriában. A modell hazánkban is rendkívül népszerű, a tavalyi évet szegmensének harmadik helyén zárta, 5,5%-os szegmensrészesedéssel. Idevágó érdekesség, hogy a tavalyi Miss Balaton szépségverseny győztese is egy AYGO-val lett gazdagabb.
Az autó orr-részét jellemző ikonikus “X” motívumtól kezdve a széleskörű személyre szabhatóságáig egyébiránt minden AYGO stílusában és technológiájában megtalálható a vidámság. A modellkínálatot – 3 felszereltség, 3 speciális kivitel – mostantól egy újabb változat egészíti ki: a korlátozott darabszámban, mindössze 1500 példányban készülő AYGO x-pose.
A divatos “x-pose” kivitel szavatolja a különleges megjelenést, köszönhetően az orr-rész X motívuma és a hátsó lökhárító zongoralakk fekete betétjeivel tarkított csillogó fehér fényezésének, a színre fújt ajtókilincseknek, visszapillantó tükröknek és a sárvédők díszítésének.
Az autó feltűnő megjelenését tovább fokozza a bordó színű, elektromos mozgatású vászontető és egy új, feltűnő egyediséget biztosító csomag. Ebben az esetben a motorháztető első orr része és az első légterelő is bordó fényezést kap, valamint bordó matricák díszíthetik a külső tükröket és az oldalsó övvonalat is. A fehér színű, 15 colos, ötküllős könnyűfém keréktárcsák polírozottak a középső részük pedig bordó. Az utastér eleganciáját a fehér színű légbeömlő nyílások, fekete középkonzol és váltózsák fokozza, miközben a műszerfalat és a váltókart bordó betétek díszítik.
AZ AYGO x-pose részben bőrkárpitozású ülésekkel készül, de rendelhető fekete színű, bordó betétekkel ellátott teljes bőrkárpitozással is. A szőnyegek színvilága is harmonizál az autó többi részével, szegélyeik bordó színűek. Az új AYGO x-pose Európa-szerte 2017 márciusától érhető el a márkakereskedésekben.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 03.
5 Photos - View album

Post has attachment
A 2017 A LEXUS ÉVE LEHET MAGYARORSZÁGON

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a 2016-ban hazai értékesítéseit 67,5%-al növelő Lexus elképesztő lendülettel indította az új évet: januárban 230%-al növelte, azaz gyakorlatilag megtriplázta magyarországi eladásait az előző év azonos időszakához képest. A látványos évkezdés azonban nem minden, a japán prémium márka három vadonatúj modellel támad majd az év során, így minden esélye meg van arra, hogy, hogy még tovább javítsa hazai piaci pozícióját.

A tavalyi évet a prémium piacot 4,1%-os piaci részesedéssel záró, már 2016-ban is a 24,5%-os piaci bővülés ütemét látványosan meghaladó, értékesítéseit 67,5%-al növelő Lexus januárban egészen elképesztő eredményt produkált hazánkban. A japán prémium márka az előző év azonos időszakához képest 230%-al növelte értékesítéseit a mindössze 10,8%-al bővülő magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon, a prémium piacon történelmi rekordnak számító 9,4%-os piaci részesedést sikerült elérnie.
A Lexus kínálatából januárban is a már a 2016-os év értékesítéseit is vezető NX és RX crossoverek bizonyultak a legnépszerűbbnek: az előbbi a márka hazai értékesítéseinek 47%át, míg utóbbi 45,5%át tette ki az első hónapban. A tavalyi év két másik nagy slágere a GS és az IS szedán modellek voltak, és a vállalatnak minden oka meg van arra, hogy ezektől idén is sokat várjon, különös tekintettel arra, hogy utóbbinak év elején megérkezett a legújabb generációja. Talán még ennél is izgalmasabb újdonság lesz a mákra modellportfóliójában a rendkívüli várakozások övezte, nyáron érkező LC luxus sportkupé, és a vadonatúj, a Detroiti Autószalonon a rangos EyesOn formatervezési díjjal kitüntetett LS luxus szedán, amely várhatóan télen érkezik a márkakereskedésekbe. Mindezek ismeretében nem túlzás azt várni, hogy a 2017-es év a Lexus éve lesz a magyar luxusautó piacon, hiszen minden esély meg van arra, hogy a japán prémium márka az idei évben is az egyik legnagyobb növekedést produkálja majd a kategóriában.

„A rendkívül sikeres tavalyi évet követően a Lexus által a magyarországi piacon elért eredmények minden várakozásunkat felülmúlták. Növekedésünk lendületének fenntartásában segítségünkre lesznek a tavalyi év sláger modelljei, úgy mint az NX, az RX és a GS épp úgy, mint a már a márkakereskedésekben is megtalálható új IS, és az év hátralévő részében érkező hihetetlenül izgalmas vadonatúj LC, és természetesen zászlóshajónk, a vadonatúj LS. Feltett szándékunk emellett, hogy az eddiginél jobban megismertessük hazai ügyfeleinkkel egy meglévő sportos modellünket, az RC-t is.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi vezetője.

„Sokat várunk emellett értékesítési hálózatunk bővülésétől is, hiszen az idei évtől már nem csupán Budapesten lesz, hanem Debrecenben és Szegeden is nyílik hivatalos Lexus márkakereskedés, és akár további értékesítési pontok nyitása is elképzelhető a jövőben, természetesen szem előtt tartva ügyfeleink legmagasabb szintű, minden előzetes várakozást felülmúló prémium kiszolgálását.” – teszi hozzá a szakember.

A Lexus márka látványos sikereiben egyébiránt a folyamatosan érkező vadonatúj modellek és forradalmi technológiák, innovatív műszaki megoldások és lenyűgöző dizájn mellett rendkívül fontos szerepe van a vállalat által húsz éve bemutatott, azóta pedig tökéjre fejlesztett környezetbarát hibrid technológiának.

„A Lexus a luxusautó piac legszélesebb hibrid portfólióját kínálja, ami számottevő versenyelőnyt jelent számunkra azon a piacon, ahol a magán és vállalati ügyfelek egyaránt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát autózásra és az üzemben tartási, így az üzemanyag és szervizköltségekre. E tekintetben pedig ügyfeleink egyértelműen etalonként tekintenek a márkára, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy a Magyarországon értékesített Lexus modellek tekintetében évek óta 90% felett a hibrid meghajtású modellek aránya.” – mutat rá Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 02.
7 Photos - View album

Post has attachment
MINDEN IDŐK LEGJOBB ÉVKEZDÉSÉT PRODUKÁLTA A TOYOTA MAGYARORSZÁGON

A világ leginnovatívabbnak és legkörnyezettudatosabbnak tartott autógyártója, a hibrid technológiájáról ismert Toyota elképesztően rajtolt januárban Magyarországon: a japán márka 106,4%al növelte, azaz gyakorlatilag megduplázta értékesítéseit a mindössze 10,8%al bővülő magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon az előző év azonos időszakához képest. Ezzel a Toyota 9,7%-os piaci részesedéssel a második helyen végzett a gyártók rangsorában. A gyártó prémium márkája, a Lexus még ennél is jobban szárnyalt, értékesítéseit 230%-al növelve, azaz több, mint megháromszorozva 0,9%-os piaci részesedést ért el.

A Toyota januárban 741 új autót értékesített Magyarországon, amellyel az előző év azonos időszakához képest 106,4%-al növelte, azaz megduplázta értékesítéseit, így 3,3 százalékpontos piaci részesedés növekedéssel, 9,7%-os részesedéssel a második helyen végzett a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon. A történelmi eredmény annak fényében még kiemelkedőbb, hogy a 2016-os évet a márka a hatodik helyen zárta, 5,75%-os piaci részesedéssel.
Ennél is drasztikusabb növekedést ért el hazánkban a világ leginnovatívabb, vezető hibrid gyártójának prémium márkája, a Lexus, amely januárban 66 új autó értékesítésével 230%-al növelte, kvázi megtriplázta értékesítéseit az előző év azonos időszakához képest, piaci részesedését 0,6 százalékponttal 0,9%-ra növelve.
A Toyota és a Lexus közös piaci részesedése így 10,6% lett - magyarországi története során először haladva meg a 10%-ot.

A januárban hazánkban is szárnyaló Toyota magyarországi értékesítéseit a sokak által a kategória királyának tartott, szegmensének értékesítéseit toronymagasan, 47,3%os részesedéssel domináló Hilux vezette, amely a hónapban a márka hazai eladásainak 23,9%át tette ki. A második legnépszerűbb Toyotának a szintén szegmenselső Yaris bizonyult (a Toyota januári hazai eladásainak 16%ával), ezt követte a szegmensének negyedik helyén álló, hibrid meghajtásával hódító RAV4 (13,9%) a világelső Corolla (10,9%), a töretlenül népszerű Auris (8,4%) és a Toyota rendkívüli várakozások övezte, kategóriateremtő új modellje, a remekül rajtoló C-HR (7,4%). A szintén rendkívül népszerű Verso (5,8%) a középkategóriás egyterű szegmens második helyén áll, míg az Avensis (5,7%) feljött a felső-középkategóriás szegmens ötödik helyére. Érdemes megjegyezni, hogy a Corolla és az Auris együttes értékesítésének összevonásával az alsó-középkategóriás szegmens ötödik helyén végez a márka, ami a Toyota hazai értékesítéseinek 16,7%át jelenti, azaz második legnagyobb volument jelentő szegmens a vállalat hazai értékesítésében.

„A Toyota és a Lexus márkák által elért történelmi magasságú, rendkívül inspiráló rekord piaci részesedése, és a januárban a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon a Toyota által megszerzett második hely több tényezőre vezethető vissza. Beérni látszik a Toyota és Lexus idén is folytatódó technológiai és modellinváziója, amelynek révén egyszerre tudtuk látványosan növelni értékesítéseinket a magánvásárlók és a flottaügyfelek körében egyaránt.” – fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója.

„Legalább ilyen fontos ugyanakkor hangsúlyoznunk a regionális központunkban dolgozó kollégák szakmai felkészültségét és folyamatosan kimagaslóan teljesítő, a tavalyi évben a megnövekedett munkaterhelés mellett is sikert sikerre halmozó márkakereskedőink elkötelezettségét és profizmusát, amely ügyfeleink legmagasabb szintű kiszolgálásában is megnyilvánul.” – teszi hozzá László Richárd.

A Toyota és Lexus márkák látványos sikereiben egyébiránt a folyamatosan érkező vadonatúj modellek és forradalmi technológiák, innovatív műszaki megoldások mellett rendkívül fontos szerepe van a vállalat által húsz éve bemutatott, azóta pedig tökéjre fejlesztett környezetbarát hibrid technológiának.

„A Toyota és a Lexus a piac legszélesebb hibrid portfólióját kínálja, ami számottevő versenyelőnyt jelent számunkra azon a piacon, ahol a magán és vállalati ügyfelek egyaránt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát autózásra és az üzemben tartási, így az üzemanyag és szervizköltségekre.” – mutat rá Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

A rendkívül látványos évkezdés természetesen egyben nem kis kihívást is jelent a januárban a piaci bővülés üteménél értékesítését tízszer gyorsabban növelő Toyota és huszonháromszor gyorsabban növekvő Lexus márkák számára, ha szeretnék fenntartani értékesítéseik lendületét az év hátralévő részében is.

„A tavalyi évben bemutatott, rendkívül kedvező piaci fogadtatásra talált modellek – közöttük a vadonatúj, kategóriateremtő, és látványos rajtot vevő C-HR - mellett az idei évben is számos újdonság érkezik mind a Toyota, mind a Lexus portfóliójában, ami segítségünkre lehet abban, hogy az idei évet még a tavalyinál is látványosabb értékesítés és piaci részesedés növekedéssel zárjuk.” – fogalmaz Réthelyi Nándor, a Toyota magyarországi értékesítési és hálózatfejlesztési vezetője.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 01.
9 Photos - View album

Post has attachment
GENFBEN JÖN A NAGYTELJESÍTMÉNYŰ YARIS

A Toyota a közelgő Genfi Autószalonon (2017. március 9-19.) mutatja be népszerű kisautója, a Yaris új, nagy teljesítményű változatát. A kiállításon a Monte Carlo Rallyn már bizonyított, és épp a svédországi megmérettetésre készülő Yaris WRC is látható lesz, így a két új modell várhatóan méltóképpen képviseli majd a Yaris-kínálat dinamizmusát.

A 3 ajtós karosszériaváltozatra épülő és erőteljes, több mint 210 lóerős motorral felszerelt új, nagy teljesítményű Yaris az a láncszem, ami Yaris WRC rallyautót összeköti a Yaris jól ismert modellkínálatával.
Ez által inspirálva a formatervezők a teljes Yaris-kínálat dizájnjában hasonló módosításokat vezetnek be: a modell új orrkialakítást kap, megváltozik a hátsó rész stílusa, és az utastér is modernebb lesz. Az esztétikai változásokon túl számos műszaki változás is várható, amelyek érezhetően javítják az utasok kényelmét és az autó vezethetőségét.
E változások révén a teljes Yaris-kínálat frissebb megjelenésűvé és határozottabb kiállásúvá válik – beleértve a Yaris Hybridet is. A Toyota hibrid hajtású kisautója még mindig egyedülálló ajánlatnak számít a B-szegmensben, és ez a változat teszi ki a Yaris európai értékesítésének több mint 40 százalékát. A Magyarországon is szegmensének előkelő helyén álló Yaris tavalyi értékesítéseiből egyébiránt 20,4%-ot tett ki a hibridek aránya.

„Sokak által ismert tény, hogy a versenysportok, és különösen az autó, és az azt hajtó technológia minden elemét a legváltozatosabb terep- és időjárási körülmények között próbára tevő Rally Világbajnokság az autógyártók számára ideális lehetőséget biztosít jövőbeni fejlesztéseik és leginnovatívabb technológiáik tesztelésére. Az itt a legkeményebb kihívásoknak is megfelelő technológiák később kisebb nagyobb módosításokkal visszaköszönnek az utcai autókban is.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

„Éppen ezért a Toyota számára rendkívüli lehetőség, hogy 17 év után ismét megmérettetheti magát a Rally Világbajnokág futamain, az pedig külön inspiráló, hogy már a legelső, évadnyitó futamon is remekül helyt állt a gyári csapat, a második helyet szerezve meg. Fontos számunkra ugyanakkor az is, hogy ügyfeleink is szembesülhessenek a versenysport hihetetlenül inspiráló szellemiségével, ezért nagy öröm számunkra, hogy Genfben nem csupán a Yaris új teljesítményautó változatát mutathatjuk be, de a nagyközönség megismerkedhet az újrafogalmazott, továbbfejlesztett és még dinamikusabbá váló teljes Yaris kínálattal.” – teszi hozzá a szakember.

PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017. 02. 01.
7 Photos - View album

Post has attachment
VEZETŐ EURÓPAI FOTÓSOK ÉS INSTAGRAM-SZTÁROK FOGALMAZTÁK MEG A TOYOTA C-HR NAGYVÁROSI HANGULATÁT

A kategóriateremtő, stílusos vadonatúj C-HR megjelenése alkalmából a Toyota azzal az izgalmas kihívással szembesítette Európa legjobb képalkotóit, hogy az új kupé-crossover szereplésével próbálják meg visszaadni a nagyvárosi élet forgatagát és szellemiségét. Az eddig példátlan együttműködés eredményeként készült el az a 24 darabos fotóválogatás, amelyben életre kel a Toyota C-HR különleges formavilága – méghozzá a projektben részt vevő Instagram-sztárok/fotósok egyéni stílusában.

Az Európa minden szegletéből meghívott résztvevők 2016. november 26-27-én gyűltek össze Madridban. A feladat adott volt: megörökíteni az új Toyota C-HR modellt a nagyvárosi környezetben, méghozzá úgy, hogy az a nemrégiben indult európai tévéreklám-kampány hangulatával is összecsengjen. A képalkotóknak 24 órájuk volt arra, hogy a Toyota C-HR volánja mögött keresztül-kasul bekalandozzák Madridot, és elkészítsék a tökéletes fotót. Így született meg az a 24 kép, amelyek a művészek egyéni, kreatív látásmódjával örökítik meg az autó dizájnját. A megmérettetésen 13 ország 19 Instagram-sztárja/fotósa vett részt, akiket egyedi szemléletük és különleges vizuális világuk miatt választott ki a Toyota. Mivel a feladat egyfajta kreatív irányvonalat is meghatározott, komoly kihívást jelentett, hogy az alkotók ezen belül is érvényesíteni tudják saját stílusukat, hiszen a fotóválogatás csakis így nyújthat gazdag és sokszínű élményt.
A 24 képből álló gyűjteménynek 2017. február 1-től a Toyota első számú európai márka-bemutatóterme, a párizsi Champs Elysées-n található Le Rendez-Vous Toyota ad otthont, ahol a művészi fotók mellett természetesen maga a Toyota C-HR is látható lesz. A fotóválogatás, illetve a művészek bemutatása az alábbi oldalon tekinthető meg:
https://www.toyota-europe.com/world-of-toyota/articles-news-events/2017/toyota-c-hr-urban-reflections

Wait while more posts are being loaded