Profile cover photo
Profile photo
_ Linartech Autó Kft. (Toyota)
2 followers -
Linartech Autó Kft. Toyota Márkakereskedés és Márkaszerviz Kecskemét. www.toyotalinartech.hu info@linartechauto.hu +36 76 956 494
Linartech Autó Kft. Toyota Márkakereskedés és Márkaszerviz Kecskemét. www.toyotalinartech.hu info@linartechauto.hu +36 76 956 494

2 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
HETEDIK EGYMÁST KÖVETŐ ÉVBEN BIZONYULT A LEGMEGBÍZHATÓBB AUTÓMÁRKÁNAK A LEXUS

Sorozatban ez immár a hetedik év, amikor a világ vezető prémium hibrid gyártójaként autóinak legendás megbízhatóságáról és alacsony üzemben tartási költségeiről ismert Lexus a luxusautó-kategória éllovasaként végez a J.D. Power U.S. Jármű Megbízhatósági Felmérésén (VDS).

A J.D. Power az autók forgalomba állításától számított harmadik évben méri a tulajdonosok által jelentett meghibásodások számát. A 2018-as VDS során a 2015-ös modelleket vizsgálták. Az általános megbízhatóság szempontjából az alacsonyabb pontszám utal a jobb minőségre. A Magyarországon is évről évre értékesítési rekordokat döntő, hazánkban 97%ban környezetbarát hibrid modelleket értékesítő Lexus összesített győzelme mellett az idei megmérettetésen négy Lexus és két Toyota modell nyert díjat a saját szegmensében, így a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert japán konszern összesen hét díjat gyűjtött be, vagyis többet, mint bármelyik más autógyár. Mindemellett öt Lexus és Toyota-modell végzett a második vagy harmadik helyen a saját szegmensében. A Lexus márka autói közül az RX crossover immár a hetedik VDS-díját szerezte meg, a GS hat VDS-díjjal büszkélkedhet, az ES pedig immár zsinórban hetedszer nyerte el a Kompakt Prémium Autók díjat.

A hetedik éve a prémium márkák kategóriájának élén végző Lexus idei első helyezései:
• RX: közepes méretű prémium SUV
• GS: közepes méretű prémium autó
• ES: prémium kompakt autó
• CT: prémium kisautó

A Toyota márka autói közül a Prius immár a nyolcadik, a Tacoma pedig a negyedik VDS első helyezését szerezte meg:
• Prius: kompakt autó
• Tacoma: közepes méretű pickup
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 19.
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
A LEXUS ISMÉT OTT LESZ A MINÁNÓI DIZÁJN HÉTEN

A világ vezető környezetbarát hibrid prémium autógyártójaként, egyben iránymutató luxus és életmódmárkaként ismert, ám egyben a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Lexus küldetésének tekinti, hogy a dizájn segítségével is hozzájáruljon egy jobb világ megteremtéséhez, támogatva a fantázia szárnyalását és a kreativitást. Ez a küldetés új mérföldkőhöz érkezett, amikor a márka bejelentést tett új rendezvényéről, melynek „AZ EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGA” elnevezést adta. A Milánói Dizájn Héten* megrendezésre kerülő eseménnyel az ’egyediség harmóniájának lélegzetelállító élményét ünneplő’ luxusautó-gyártó immár 11. éve vesz részt a nagy presztízsű dizájn eseményen.

A Lexus különleges rendezvényének látogatói egy jövőbeli, határtalan társadalomban gondolkodó, fantáziadús, gondolatébresztő dizájnt csodálhatnak meg. A vezető környezetbarát hibrid autógyártó a dizájnra a folyamatos változás, a szerepvállalás, valamint a befogadás katalizátoraként tekint. A dizájn képes különlegessé tenni a mindennapit, és ráébreszteni minket arra, hogy ha a „-VAL / -VEL” toldalékot az együttműködés, a közös munka vagy az együtt létezés fogalmai szerint értelmezzük, a lehetőségeink végtelenek.
A rendezvény szenzációs központi installációja Sota Ichikawa japán építész, a doubleNegatives Architecture alapítójának a műve. A dinamikus, 4 dimenziós alkotás szemtől szembe állítja a nézőt a „-VAL / -VEL” fogalmával. Ichikawa arról nevezetes, hogy a fizikai tér újraértelmezése érdekében a dizájnt rendszerint az információs technológiával ötvözi, ezúttal pedig olyan installációt hozott létre, amelyben a digitálist az analóggal keresztezi. Elképzelésének kulcstézise, hogy mindenki a világ közepe, s művében az egyéneket percepcionálisan végtelen számú, függőlegesen lelógó zsinór szimbolizálja. Az összes lelógó zsinórt egyetlen fényforrás világítja meg egyszerre, mégsincs árnyékban egyik sem. Ez azt jelképezi, hogy minden egyén perspektívája a saját középpontja, s a megoldás azt példázza, hogyan jöhet létre a technológia és az innovatív dizájn-szemlélet hatására egy első látásra lehetetlen dolog.
A Lexus dizájn iránti szenvedélye az utóbbi években nagyban hozzájárult a márka vonzerejének növekedéséhez. Az innovatív Lexus LF-1 Limitless, a Milánóban bemutatásra kerülő, legújabb tanulmányautó a Lexusnak a jövő formáit kutató szemléletmódjából ad ízelítőt. A Lexus Dizájn rendezvény a Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci újonnan renovált Cavallerizze épületében lesz. Az egykori monostort, amely a XIX. századtól istállóként funkcionált, a közelmúltban újították fel egy városfejlesztési és épület-helyreállítási projekt keretében.
A kiállított remekműveken kívül a luxusautó és életmód márka módon is szeretné elkápráztatni vendégeit. Az innovatív, fiatal séfek triója, a milánói ALTATTO csoport produkciója egyedülálló kulináris élményt ígér. Ők az EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGÁT egy új dimenzióban, az érzékek élesítése által, az ízlelésre és a látásra hatva valósítják meg. A látogatók emellett megtekinthetik a 2018-as Lexus Design Award 12 döntősének munkáit is. A verseny világszerte a fiatal, feltörekvő tehetségeket állítja a középpontba. A nemzetközileg elismert tagokból álló zsűri április 16-án, a sajtónapon, a világsajtó jelenlétében választja ki a fődíj nyertesét.

A TÉRTERVEZŐ - SOTA ICHIKAWA
A dNA (doubleNegatives Architecture) alapítója, Sota Ichikawa nem hisz abban, hogy az építész lehetőségei kimerülnek a tér felmérésének hagyományos módszereiben. Az új dimenziók feltárásához képzeletét a teret omnidirekciós, azaz mindenirányú perspektívából láttató számítógépes programjai segítségével engedi szabadjára. Ichikawa többek között a következő elismerésekben részesült: Algorithmic Design Quest (ALGODeQC) Architecture Vanguard díj és ALGODeQC Programming Vanguard díj, ARS Electronica 05 és 09 külödíj, valamint Wonders in Annual Development and Architecture Award (WADA). Ezt a projektjét fő közreműködőként Takatoshi Arai, a hclab tagja támogatja. Ichikawa maga is tagja a hclab nagyvárosi kutató- és dizájn-csoportnak.

A KULINÁRIS TERVEZŐK - ALTATTO
Az Altatto vendéglátóipari szolgáltató csúcsminőségű olasz termékeket használ. Vegetáriánus és vegán konyhája a környezet, a kézművesség, a szezonalitás és a hagyományok előtt tiszteleg. Az Altatto három szakácsa – Giulia Scialanga, Sara Nicolosi és Cinzia De Lauri – az ízt és a szépséget a tudás és a szenvedély bemutatásának eszközeként használja. Olaszország egyetlen Michelin-csillagos vegetáriánus éttermében, a Joiában ismerkedtek meg, és Pietro Leemann, a Joia alapítójának keze alatt mélyítették el ismereteiket és tökéletesítették technikájukat.

A LEXUS
A Lexus 1989-ben mutatta be első zászlóshajó szedánját és az ehhez társuló ügyfélélményt, amivel újraírta a prémium autók fogalmát. 1998-ban a Lexus az RX modell megalkotásával életre hívta a luxus crossoverek kategóriáját. A hibrid hajtású luxusautók piacvezető gyártójaként a Lexus kínált először hibrid prémium modellt, s a vállalat azóta több mint 1 millió környezetbarát hibrid hajtású járművet adott el (2017 decemberéig 1.263.055 darabot). A értékesítéseit Magyarországon is évről évre látványosan növelő autógyártó hazánkban 97%ban hibrid autókat értékesít. A Lexus globális luxusautó-márkaként és irányadó életmód márkaként töretlen elkötelezettséggel dolgozik azon, hogy merész és kompromisszumot nem ismerő dizájnnal, kimagasló kézműves kidolgozással és lélegzetelállító teljesítménnyel kápráztassa el vásárlóit, a Lexus immár a luxusfogyasztók következő generációjának igényei szerint alakította ki termékkínálatát, amit jelenleg a világ több mint 90 országában forgalmaz. A Lexus munkatársai elkötelezetten törekednek arra, hogy lenyűgöző Lexusélményeket hívjanak életre; olyan élményeket és értékeket, amelyek megmozgatják és megváltoztatják a minket körülvevő világot.

*A világ legnagyobb dizájn-kiállítása, amely Salone Del Mobile néven is ismeretes, számos (többek között bútor, divat és textil) kategóriában tart rendezvényeket, illetve vonultat fel márkákat és tervezőket.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 19.
15 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
SZERELMESEKET KERES A TOYOTA

Izgalmas felhívás jelent meg a korábban talán konzervatívabbnak tartott, mára azonban futurisztikus, trendi modelljei, környezetbarát hibrid technológiája, és a társadalmi felelősségvállalás legváltozatosabb területein kifejtett rendkívüli aktivitása révén fokozatosan valódi ’love-branddé’ váló Toyota magyarországi Facebook oldalán. A világ legzöldebbnek tartott autógyártója ugyanis szerelmeseket keres.

Persze nincs másról szó, mint arról, hogy a Toyota szeretne az eredetileg ugyan angolszász ünnepnek számító, mára azonban Magyarországon is rendkívül népszerű Valentin-nap alkalmából egy különleges élménnyel kedveskedni egy hazai párnak. A szerelmeseknek nem kell mást tenniük, mint a Toyota Hungary Facebook oldalán kiírt bejegyzésez kommentként odaírni párjuk nevét, akár néhány kedves sor kíséretében, és a vállalat jóvoltából megnyerhetnek egy vacsorát egy elegáns budapesti étteremben február 14-én. A nyertes pár akikért, az ország bármely településén lakjanak is, egy környezetbarát hibrid Toyota C-HR-t vezető sofőr érkezik majd, a kommentelők közül kerül kisorsolásra.

“Jóllehet a Valentin-nap eredetileg valóban angolszász ünnep, az elmúlt két évtizedben hazánkban is rendkívül népszerűvé vált. Hitünk szerint ugyanakkor sosem lehet túl sok az alkalom az ünneplésre, amikor az ember ‘felbontja a ritka percek selyemszalagját’, és igyekszik örömet szerezni annak, akit szeret. Nincs ehhez persze szükség külön alkalomra, a legjobb, ha az ilyen apró megemlékezések, figyelmességek, érzéseink, szeretetünk kimutatása a mindennapjaink részét képezik. A nagy rohanásban azonban olykor mégis jól jön egy-egy emlékeztető, talán erre valók az ünnepek, legyenek azok hagyományosan hazánkban is ünnepeltek, vagy épp nemzetköziek. A Toyotánál ezért szeretnénk egy hazai Pár számára igazán emlékezetessé tenni a jövőhét egyik estéjét...történetesen a Valentin napot.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

A szakember azt is elmondta, hogy a vacsora során a Toyota egy további apró, de remélhetőleg emlékezetes meglepetéssel készül a szerencsés párnak, erről azonban csak aznap este hull majd le a lepel.
Amennyiben Ön is szívesen lenne az a szerencsés, aki a Toyota jóvoltából meglepheti kedvesét, nem kell mást tennie, mint ellátogatnia az alábbi linkre: https://www.facebook.com/toyotahungary/posts/1228659507268039?pnref=story
Toyota Hungary
Toyota Hungary
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment
A TOYOTA ELNÖKE NYÍLT LEVELET ÍRT FERNANDO ALONSONAK

A Toyota Gazoo Racing véglegesítette a 2018-2019-es FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) indított pilótáinak névsorát, amelyen Fernando Alonso is szerepel: a Formula 1 kétszeres világbajnok, 36 éves pilótája májusban, a Spa-Francorchamps pályán debütál majd az LMP1-ben, és a 2018-2019-es szezon minden futamán pályára lép, amelyek nem ütköznek Formula 1-es kötelességeivel. A Toyota világszintű elnöke, Akio Toyoda, aki személyesen is szívén viseli a vállalat 1000 lóerős, környezetbarát hibrid versenygépeit megmérettető Hosszútávú Világbajnokságot, nyílt levélben köszönte meg Fernando Alonsonak, hogy a világ legzöldebb autógyártójának tartott japán vállalat versenyistállójához igazolt, egyben kérte a rajongók támogatását az idei szezon során.

“Egy LMP 1-es autót akarok vezetni… Le Mans-ban akarok versenyezni…Győzni akarok…ezek Fernando Alonso szavai. Kedves Fernando Alonso, szeretném megköszönni, hogy a Toyotát választotta partnerül ahhoz, hogy valóra váltsa álmát Le Mans-ról. Elmondhatatlanul lelkesítő, hogy Fernando – aki számtalan versenyt megnyert, és aki olyan dolgokat tapasztalt meg, amit egyetlen más csapattagunk sem – most a TOYOTA GAZOO Racing színeiben lép pályára. Hiszem, hogy csapatunkat Fernandoval megerősítve még jobb autókat alkothatunk majd. Már nagyon várom, hogy lássam, milyen eredményt ér el a TOYOTA GAZOO Racing, amikor pilótáink és csapatunk minden tagja felhasználja azt a tapasztalatot, amit eddig szereztek a hosszútávú versenyzés világában, és mindez Fernando tudásával is kiegészül majd. Ez a lehetőség az egész csapatot izgalomban tartja. A WEC versenysorozat – és persze a kemény Le Mans 24 órás futam – során a TOYOTA GAZOO Racing mindent megtesz majd, hogy Fernandoval megerősödve a lehető legtöbb pontot gyűjtse be a bajnokságban. Végső célunk, hogy egyre jobb autókat kínálhassunk vásárlóinknak. Szeretném, ha olyan közösséggé formálódhatnánk, amelynek minden közös szívdobbanása ezt a célt szolgálja. Üdvözöljük tehát Fernandot, aki Sebastiennel, Kazukival, Mike-kal, Kamuival and Joséval most egy olyan hatosfogat tagjává vált, amelynek segítségével a TOYOTA GAZOO Racing még hatékonyabban törhet céljaink felé. Remélem, hogy idén is mindenki teljes erőbedobással támogatja majd a TOYOTA GAZOO Racing munkáját. Köszönöm.” – fogalmaz nyílt levelében Akio Toyoda.

Fernando Alonso az alábbi szavakkal kommentálta a számára új versenysorozatban való részvételét: “Izgatott vagyok, hiszen életemben először állhatok rajthoz a Le Mans 24 órás futamon. Ezt a versenyt már régóta figyelemmel követem, és mindig is arra vágytam, hogy egyszer én is részt vehessek rajta. A hosszútávú versenyek nagyon különböznek attól, amit eddig csináltam, és ez érdekes kihívást jelent. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Sébastiennel és Kazukival, és hogy tanulhassak tőlük, hiszen mindketten nagyon tapasztalt hosszútávú versenyzők. Az idei év a tanulásról szól számomra, de készen állok a kihívásra, és már alig várom a rajtot!”
Photo
Photo
2018. 02. 09.
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
AZ ERŐS MONTE CARLÓI RAJT UTÁN LELKESEN VÁRJA A SVÉD RALLYT A TOYOTA

Az évadnyitó Monte-Carlo Rallyn elért dupla dobogós helyezése után a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team csapata rendkívül jó pozícióból várja a Rally Világbajnokság (WRC) 2018-as évadának második, svédországi futamát. A legendás futamon a Yaris WRC-vel második helyen befutott Ott Tänak és harmadik helyet szerző Jari-Matti Latvala kimagasló teljesítménye révén a gyártók versenyében a Toyota épp úgy 33 pontot szerzett, mint az első helyen végző M-Sport.

Monte Carlóban Tänak lenyűgöző tempóval debütált az első olyan rallyján, ahol egy Toyotával állt rajthoz; az észt pilóta nagyon gyorsan összeszokott az autóval, és négyszer is ő futotta meg a legjobb időt, miközben folyamatosan győzelemre tört a futam híresen kemény körülményei között. Mindvégig okosan és körültekintően autózott, így végül összesítettben a második lett, fantasztikus eredménnyel zárva bemutatkozását a csapatnál. Hozzá hasonlóan Latvala is biztonsági játékot játszott, amivel bebiztosította a csapat második dobogós helyezését. Esapakka Lappi a hetedik helyen végzett (kevesebb mint 15 másodperccel maradva le a negyedik helyezésről), mert az utolsó szakaszon egy apró hibát vétett, de még így is tiszteletre méltó teljesítményt nyújtott élete első olyan Monte-Carlo Rallyján, amit egy WRC-géppel autózott végig.

„A Yaris WRC tavalyi fejlesztése során a világ sok különféle útvonalát bejártuk, miközben nemcsak az autó, hanem a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team minden tagja egyre jobbá formálódott, így igazán ütőképesen állhattunk fel a Monte-Carlo Rally startrámpájára. Bár személyesen nem lehettem jelen, lélekben én is ott voltam a csapattal, és persze én is láttam a rengeteg üzenetet a közösségi oldalunkon, amelyeket nemcsak Japánból, hanem a világ minden tájáról írtak rajongóink. Szeretnék köszönetet mondani Tomminak és a csapat többi tagjának, és persze hat pilótánknak és navigátorunknak, akik eredményesnek bizonyultak a futamon – annak ellenére is, hogy szinte kiszámíthatatlanul követték egymást az esőáztatta, hóborította, eljegesedett és sáros aszfaltfelületek. A Toyota egy nagy család, amelynek tagjait ugyanaz a cél egyesíti: egyre jobb autókat akarunk alkotni. Juho Hänninen és Kaj Lindström, akik tavaly a 11-es rajtszámú Yaris WRC-vel autóztak, továbbra is fontos szerepet játszanak nálunk, hiszen Juho a biztonsági csapatban, Kaj pedig sportigazgatóként dolgozik. Az új szezonban egyre komolyabb kihívások várnak ránk: extrém hideg, nagy magasság, perzselő hőség és persze egyre erősebb ellenfelek. Ám munkatársainkkal és rajongóinkkal együtt most arra összpontosítunk, hogy egy minden eddiginél jobb Yarist alkossunk, s ebben hatalmas segítségünkre van mindaz, amit a világ legkeményebb versenyszakaszain megtanultunk. Köszönöm folyamatos támogatásukat, amit nagyon sokra becsülünk!” – fogalmaz Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke az évadnyitó versennyel kapcsolatban.

„Ez aztán tényleg zseniális szezonnyitó volt! Szerintem ez az eddigi legerősebb csapatfelállásunk. Örömmel töltött el, amikor láttam, hogy a csapat minden tagja mennyire odateszi magát. Az is lenyűgözött, hogy Ott milyen gyorsan beilleszkedett a csapatba, hogy mennyire profi, és hogy milyen hamar megtanult mindent. Remek lenne, ha ezután is így folytathatnánk. Már nagyon készülünk a svéd futamra!” – teszi hozzá Tommi Mäkinen csapatfőnök.

A FIA Rally Világbajnokság soron következő második fordulója az egyetlen olyan esemény, ahol a mezőny kifejezetten havon és jégen száguld: ez a Svéd Rally (február 15-18.) Ez volt az a hely, ahol a Toyota Yaris WRC már 2017-ben, a Toyota 17 év utáni visszatérésének első évében is diadalt aratott. A jégen a gumiabroncsokba épített szögek biztosítják a tapadást, és a pilóták a hófalakat is kihasználják, hogy ne sodródjanak le az ívről, amikor levágják a kanyarokat. Mindenképpen izgalmas versenynek ígérkezik, ami különösen jól fekszik a Toyota pilótáinak, nem véletlen hát, hogy az idén a Hosszútávú Világbajnokságon hibrid versenygépeivel is nagy esélyesnek tartott autógyártó nagy reményekkel eltelve várja a jövőheti versenyhétvégét.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 08.
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
FERNANDO ALONSO A TOYOTÁHOZ IGAZOL?

A Toyota Gazoo Racing véglegesítette a 2018-2019-es FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) indított pilótáinak névsorát, amelyen Fernando Alonso is szerepel. A csapat hivatalosan is benyújtotta nevezési listáját az Automobile Club de l’Ouest szervezetnek, amely szerint a Toyota a 2018-2019-es évad mind a nyolc futamán két hibrid hajtású versenyautóval áll rajthoz. A Toyota Gazoo Racing egyértelmű célkitűzése a győzelem a Le Mans 24 órás futamon és a WEC Világbajnokságon.

A Toyota Gazoo Racing újra az 1000 lóerős TS050 Hybrid géppel versenyez majd, amely a tavalyi kilenc futamból ötöt megnyert. A környezetbarát hibrid elektromos technológia fejlesztése továbbra is fontos eleme marad a Toyota versenyprogramjának, hiszen a márka arra törekszik, hogy a motorsportot is bevonja az egyre jobb közúti autók alkotásának folyamatába. A két TS050 Hybrid versenygép végleges nevezési listája alapján a 7. rajtszámú autót most is Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López vezeti. A 8. rajtszámú TS050 Hybrid pilótái Sébastien Buemi és Kazuki Nakajima lesznek, akikhez idén a Formula 1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is csatlakozik.
A 36 éves Fernando májusban, a Spa-Francorchamps pályán debütál majd az LMP1-ben, és a 2018-2019-es szezon minden futamán pályára lép, amelyek nem ütköznek Formula 1-es kötelességeivel. Anthony Davidson, aki öt futamot nyert 2017-ben Sébastien és Kazuki oldalán, továbbra is a csapat fontos tagja marad, és a világbajnokságban szerzett gazdag tapasztalatait új szerepkörében, tartalék és fejlesztési pilótaként hasznosítja majd. A Le Mans kétszeres bajnoka, Alex Wurz a csapat tanácsadójaként és nagyköveteként folytatja munkáját.

“Már nagyon várom, hogy lássam, milyen eredményt ér el a TOYOTA GAZOO Racing, amikor pilótáink és csapatunk minden tagja felhasználja azt a tapasztalatot, amit eddig szereztek a hosszútávú versenyzés világában, és mindez Fernando tudásával is kiegészül majd. Ez a lehetőség az egész csapatot izgalomban tartja. A WEC versenysorozat – és persze a kemény Le Mans 24 órás futam – során a TOYOTA GAZOO Racing mindent megtesz majd, hogy Fernandoval megerősödve a lehető legtöbb pontot gyűjtse be a bajnokságban.”- fogalmaz Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke.

“Az idei WEC szezon már csak azért is különleges lesz, mert két futamot is rendeznek Le Mans-ban. Úgy érzem, most nagyon ütős versenyzőgárdával állunk ki; Fernando ugyan újoncnak számít a WEC-ben, de ezt bőven ellensúlyozza az élvonalbeli autóversenyzőként szerzett sok évnyi tapasztalata és a tempó, amit már megszokhattunk tőle. Mind izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele, de a hosszútávú versenyzés csapatmunka, és jól tudjuk, hogy minden pilótánk a lehető legjobb teljesítményt nyújtja majd. Szeretném megköszönni Anthonynak, hogy a nehéz körülmények közt is profi módon teljesített, és hogy továbbra is pilótagárdánk erős oszlopa marad; azt hiszem, ebben az idényben is bőven akad majd dolga.”- teszi hozzá Hisatake Murata, a Toyota versenycsapatának elnöke.

Fernando Alonso is megszólalt a számára új versenysorozatban való részvétele kapcsán: “Izgatott vagyok, hiszen életemben először állhatok rajthoz a Le Mans 24 órás futamon. Ezt a versenyt már régóta figyelemmel követem, és mindig is arra vágytam, hogy egyszer én is részt vehessek rajta. A hosszútávú versenyek nagyon különböznek attól, amit eddig csináltam, és ez érdekes kihívást jelent. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Sébastiennel és Kazukival, és hogy tanulhassak tőlük, hiszen mindketten nagyon tapasztalt hosszútávú versenyzők. Az idei év a tanulásról szól számomra, de készen állok a kihívásra, és már alig várom a rajtot!”

A PILÓTÁK

Mike Conway
Születési hely, idő Nagy-Britannia, Sevenoaks, 1983. aug. 19.
Első Le Mans futam 2013
Le Mans startok 4
Legjobb eredmény Le Mans-ban 2. helyezés (2016)
WEC startok 37
WEC győzelmek 2
Legjobb WEC szezon 3. helyezés (2016)

Kamui Kobayashi
Születési hely, idő Japán, Hyogo, 1986. szept. 13.
Első Le Mans futam 2013
Le Mans startok 3
Legjobb eredmény Le Mans-ban 2. helyezés (2016)
WEC startok 26
WEC győzelmek 1
Legjobb WEC szezon 3. helyezés (2016)

José María López
Születési hely, idő Argentina, Río Tercero, 1983. ápr. 26.
Első Le Mans futam 2017
Le Mans startok 1
Legjobb eredmény Le Mans-ban n/a
WEC startok 8
WEC győzelmek 0
Legjobb WEC szezon 6. helyezés (2017)

Sébastien Buemi
Születési hely, idő Svájc, Aigle, 1988. okt. 31.
Első Le Mans futam 2012
Le Mans startok 6
Legjobb eredmény Le Mans-ban 2. helyezés (2013)
WEC startok 43
WEC győzelmek 5
Legjobb WEC szezon 1. helyezés (2014)

Kazuki Nakajima
Születési hely, idő Japán, Okazaki, 1985. jan. 11.
Első Le Mans futam 2012
Le Mans startok 6
Legjobb eredmény Le Mans-ban 4. helyezés (2013)
WEC startok 37
WEC győzelmek 7
Legjobb WEC szezon 2. helyezés (2017)

Fernando Alonso
Születési hely, idő Spanyolország, Ovideo, 1981. július 29.
Első Le Mans futam 2018
Le Mans startok 0
Legjobb eredmény Le Mans-ban n/a
WEC startok 0
WEC győzelmek 0
Legjobb WEC szezon n/a


A TOYOTA GAZOO Racing a Hosszútávú Világbajnokságon
A TOYOTA először 1983-ban indult a FIA Hosszútávú Világbajnokságán (World Endurance Championship), s ezt követően hosszú időn át rész vett a sorozat versenyein. 1985 óta a TOYOTA autói összesen 19 alkalommal álltak rajthoz a Le Mans-i viadalon, és ötször végeztek második helyen a versenysorozatban. 2012-ben a TOYOTA visszatért a hosszú távú versenyek világába, méghozzá úgy, hogy a hibrid hajtásláncokat a TOYOTA Higashi-Fuji Műszaki Központ fejlesztette, a futómű és a karosszéria pedig a TOYOTA Motorsport GmbH munkája volt. A multinacionális csapatban a Toyota számos motorsport- és hibrid-szakértője dolgozik, akik az itt szerzett tapasztalatukat a közúti autók tervezésénél is hatékonyan hasznosítják. 2012 óta a TOYOTA szerzett már gyártói és egyéni világbajnoki címet, és 48 WEC-futamon indult, ahol 14 pole pozíciót és 16 futamgyőzelmet szerzett, és versenyzői összesen 41 alkalommal állhattak fel a dobogóra.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 08.
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

AZ ELEKTROMOS AUTÓK AKKUMULÁTORAINAK ÚJRAHASZNOSÍTÁSÁN DOLGOZIK A TOYOTA ÉS A LEXUS

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota és prémium márkája, a Lexus az elmúlt 20 évben közel 11,5 millió (csak tavaly több, mint 1,5 millió) részben vagy egészben elektromos autót értékesített világszerte, ami sokszorosa az összes többi autógyártó által eladott alternatív hajtású autóknak együttvéve. A környezetbarát hibrid elektromos (HEV) és plug-in hibrid elektromos (PHEV) technológiát jegyző, emellett a hidrogén üzemanyagcellás (FCEV) elektromos és az akkumulátoros elektromos (BEV) technológia fejlesztésében is élenjáró Toyota és Lexus így minden versenytársánál több tapasztalatot halmozott fel az elektromos autók akkumulátorainak fejlesztése, és potenciális újrahasznosítása területén is. Utóbbi a részben vagy teljesen elektromos autók várt jövőbeni fokozott térnyerésével az autóipar egyik legfontosabb kérdése lesz.

A minden autógyártónál több, világszerte 35, Magyarországban 16 részben vagy teljesen elektromos autót (zömében hálózati töltést nem igénylő, a fékezési energiát elektromos energiává alakító hibrid járműveket) forgalmazó Toyota és Lexus, amely 2025-től minden modelljéhez kínál majd valamilyen elektromos hajtást (hibrid elektromos, hálózatról tölthető elektromos, akkumulátoros elektromos vagy hidrogén üzemanyagcellás elektromos), 2030-ra pedig a mai évi 1,5 millióról 5,5 millióra növeli elektromos hajtású autóinak éves értékesítését, a Chubu Electric Powerrel együttműködve kísérleti projektet indít az elektromos járművek használt akkumulátorainak másodlagos felhasználására és újrahasznosítására. A két vállalat elvi megállapodást írt alá egy teszt-projektről, aminek célja az elektromos járművek használt akkumulátoraiból felépített, nagy kapacitású áramtároló akkumulátorrendszer vizsgálata, valamint az ilyen akkumulátorok újrahasznosítása. A Chubu Electric Power annak ismeretében, hogy milyen mérvű ingadozás tapasztalható a villamos energia keresletében és kínálatban a megújuló energia nagyléptékű alkalmazása miatt, áramellátó rendszerének továbbfejlesztésére törekszik. A Toyota aktívan dolgozik azon, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse az elektromos járművek, köztük a ma legpraktikusabban haszálható környezetbarát hibrid elektromos autók használatát, illetve hogy lehetővé tegye az akkumulátorok hatékony felhasználását.
A ma bejelentett elvi megállapodás alapján a két vállalat célja, hogy a Toyota elektromos járműveiből begyűjtött használt akkumulátorokat újra felhasználják egy áramtároló akkumulátorrendszerben, ami az áramszolgáltatásban bekövetkező teljesítményingadozások kiegyenlítésére szolgál. A jelentős számú használt akkumulátor összekapcsolásával – még az akkuk csökkent egyedi teljesítménye mellett is – kiegyenlíthetők az áramfogyasztásban fellépő ingadozások, a frekvenciaingadozás, illetve az elosztórendszerekben fellépő feszültségingadozás. Ezek a jelenségek mind olyan új kihívások, amelyek a megújuló energia széleskörű alkalmazása nyomán jelennek meg. Ezek az erőfeszítések nem csupán az áramszolgáltató rendszerben fellépő problémák kezelésére jelenthetnek megoldást, de a Chubu Electric Power és a Toyota tervei szerint pozitív hatással lesznek majd a hőenergiával működő erőművek üzemeltetésére is.
A 2018-as pénzügyi évben a Chubu Electric Power és a Toyota megkezd az Áramtároló Akkumulátor Rendszer tesztelését. A tesztelés eredményeitől függően a két vállalat célja, hogy a 2020-as pénzügyi évben nagyjából 10 000 kW áramfejlesztő kapacitást hozzanak létre, ami 10 000 akkumulátornak felelne meg. A projekt kezdeti szakaszában a jelenleg elsősorban hibrid járművekben (HEV) alkalmazott nikkel-metál hidrid akkumulátorokat használják majd fel. Az akkumulátoros elektromos járművekben (BEV) és hálózatról tölthető hibridekben (PHEV) alkalmazott lítium-ion akkumulátorok felhasználását körülbelül 2030-ra tervezik.
A két vállalat azt is meg fogja vizsgálni, hogyan nyerhetők vissza és hasznosíthatók újra az akkumulátorokban található ritka földfémek és hasonló anyagok. Mindkét vállalat tovább dolgozik a régió fellendítésén azzal a céllal, hogy az ilyen jellegű kezdeményezések elterjedésével hozzájárulhassanak a nyersanyagokat újrahasznosító és alacsony szénkibocsátású társadalom megszületéséhez.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 07.
11 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
TÖBB, MINT 1,5 MILLIÓ ELEKTROMOS HAJTÁSÚ AUTÓT ADOTT EL TAVALY A TOYOTA ÉS A LEXUS

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyárátójának tartott Toyota, és prémium márkája, a Lexus, 1,52 millió elektromos hajtású járművet értékesített 2017-ben, három évvel megelőzve az önmaga számára 2020-ra kitűzött célt. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a világelső japán autógyártó jó úton halad a “Környezetvédelmi Kihívás 2050” névre keresztelt tervében lefektetett célok teljesítése felé, amely 2030-ra évi 5,5 millió elektromos hajtású autó eladásával számol.

A környezetvédelem iránt kétségkívül leginkább elkötelezett autógyártóként a Toyota és a Lexus az elmúlt években nem ment bele a vezető autógyártók által a nagy nemzetközi autókiállításokon kezdett számháborúba arról, hogy hány éven belül hány elektromos hajtású modellt mutatnak be miközben jelenlegi eladásaik elenyésző részét képezik az alternatív hajtású járművek. A környezetbarát hibrid elektromos (HEV) technológiát több, mint 20 éve útjára indító, emellett plug-in hibrid elektromos (PHEV) és a hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) technológia, valamint az akkumulátoros elektromos (BEV) technológiát forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében is élen járó Toyota ehelyett inkább cselekedett: az elmúlt 20 évben a vállalat által jegyzett Lexus prémium márka eladásait is számolva közel 11,5 millió, egyedül tavaly, pedig több, mint 1,52 millió részben vagy teljesen elektromos hajtású járművet értékesített világszerte, ami több, mint az összes többi autógyártó alternatív hajtású eladásai együttvéve.
A tavalyi 1,52 milliós darabszám 8 százalékkal múlja felül a 2016-os, szintén rekordnak számító eredményt, azt jelezve, hogy e járművek eladásai évről évre növekednek, így teljesíthető lesz a vállalat “Környezetvédelmi Kihívás 2050” elevezésű tervében megfogalmazott cél, ami eredetileg csak három évvel később, 2020-ra számolt évi 1,5 millió darabnál több elektromos autó értékesítésével. A vállalat eddig összesen 11,47 millió elektromos hajtású járművet adott el, ami több mint 90 millió tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátást jelent, mintha ezek az autók hagyományos hajtással készültek volna.

“Alig 20 év leforgása alatt eljutottunk oda, hogy a kezdetben egyetlen piacon forgalmazott részben vagy teljesen elektromos autók évi 500 darabos értékesítése ma már több mint 1,5 millióra nőtt a világ több mint 90 országában és régiójában.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője. “Vásárlóink ezzel hitet tettek elektromos hajtásláncaink minősége, tartóssága és megbízhatósága mellett, és nekik köszönhetően megteremthettük elektromos hajtású autóink sokszínű kínálatának szilárd és fenntartható alapjait. Ennek köszönhetően mára a Toyota és a Lexus kínálja a piac legszélesebb részben vagy egészben elektromos meghajtású modellportfólióját, hazánkban 16, világszinten pedig 35 modellel. A Toyota márka esetében egyébiránt tavaly a hazai eladások mintegy egyharmadát, a Lexus esetében pedig 97%-át tettik ki a hibrid elektromos modellek.”

A márka első, kereskedelmi forgalomban kapható hibrid elektromos autója a Prius volt, ami 1997-ben jelent meg a japán piacon, s a Toyota azóta folyamatosan a technológia tökéletesítésén dolgozik: ennek eredményeképpen született meg 2014-ben az első sorozatgyártású üzemanyagcellás elektromos jármű, a Mirai, 2016-ban a negyedik generációs Prius; 2017-ben pedig a második generációs Prius Plug-in Hybrid modell. A vállalat tovább folytatja részben vagy teljesen elektromos hajtású autónak fejlesztését és a kínálat szélesítését: ennek keretében kezdődik meg 2020-tól az akkumulátorról hajtott elektromos autók tömeggyártása, amelyek először Kínában és Indiában, később pedig Japánban, az Egyesült Államokban és Európában is megjelennek majd. A Toyota arra törekszik, hogy a hibrid-elektromos autók értékesítését a feltörekvő piacokon is tovább növelje, világszerte hatásosan mérsékelve ezzel az új járművekből származó CO₂-kibocsátást.

„Az elektromos hajtáslánc-változatok fejlesztése és sokszínűsége közvetlenül is hozzájárul a Toyota “Környezetvédelmi Kihívás 2050” tervének megvalósításához, amelyben a vállalat azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra évi 5,5 millió darabra növeli elektromos járművei értékesítését. Ennek eléréséhez a Toyota azt tervezi, hogy a 2020-as évek elejéig 10 BEV modellt mutat be világszerte, és a 2025 körüli időszaktól kezdve a Toyota kínálatának minden egyes modelljéhez elektromos hajtásláncot is választhatnak majd a vásárlók.” – avat be Varga Zsombor.

A Környezetvédelmi Kihívás 2050 eredeti célkitűzései
- Nulla CO₂-kibocsátás az új járművekből: 2050-re globálisan 90 százalékkal csökken az új járművekből származó CO₂-kibocsátás átlaga (a Toyota 2010-es globális átlagához képest)
- 2020 körül az üzemanyagcellás elektromos járművek globális értékesítése meghaladja az évi 30.000 darabot. Japánban havonta legalább 1000 darab üzemanyagcellás jármű talál gazdára (jóval meghaladva az évi 10.000 darabot)
- Az üzemanyagcellás elektromos buszok kisszériás értékesítése 2017 elején megkezdődik, főleg Tokióban, így a 2020-as Tokiói Nyári Olimpia és Paralimpia idejéig már több mint 100 ilyen busz fut a város útjain
- 2020-ig a hibrid elektromos autók értékesítési eredménye éves szinten eléri az 1,5 millió darabot, összesítve pedig a 15 millió darabot
- 2020-ra az új autókból származó átlagos CO₂-kibocsátás több mint 22 százalékkal csökken (a Toyota 2010-es globális átlagához képest)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 02. 07.
25 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded