Profile cover photo
Profile photo
Alia Ali Ahmad
400 followers -
Putewi Gunung Ledang. Dream to be a princess
Putewi Gunung Ledang. Dream to be a princess

400 followers
About
Alia Ali's posts

Post has attachment
Percutian ke Turkey ( Part 1 )
So guys, Alhamdulillah, sekarang ada mood nak update blog sebab memang ada mood lah. Lantak lah apa pun sebabnya, kerana mood aku selalu ikut mood yang macam tak betul lah. Kalau rasa nak up blog, memang akan up kalau tak, mereput lah blog aku tanpa di upda...

Post has attachment
Persedian ke Turkey
Ollaa! Assalamualaikum semua, So ya, nak share kat korang persedian sebelum ke turkey apatah lagi kalau korang pergi masa musim sejuk. So guys, nak share sikit serba serbi berapa duit iolls habis untuk beli segala benda alah ni. Ada yang tak patut beli pun,...

Post has attachment
Daytrip dubai [ transit ]
Assalamualaikum, First tak nak cerita pasal turkey lagi memandangkan destinasi pertama kitorang adalah Dubai. Kitorang naik emirates dan transit di dubai untuk 10 jam. Memula search blog, transit 4 jam keatas boleh dapat free meals. Rupanya bila tanya kaunt...

Post has attachment
Khas untuk pencinta novel
At first, finally I managed myself to write this entry. So longgg time ah! Untuk sebulan dua ni, aku memang banyak menghabiskan masa dekat wattpad. Aku terjumpa wattpad ni dekat seorang penulis. Maybe ramai yang dah tahu pasal wattpad. Tapi ni aku nak bagit...

Post has attachment
Review Hanbing Korean Dessert Cafe
Bismillah Alhamdulillahx99 Kali ni kali kedua makan dekat Hanbing Korean Dessert Cafe. Memula dengar-dengar kawan ajak je lepas tu iolls pergi sendiri ahh Kali pertama sebab kawan ajak. Okay disebabkan masa kali pertama datang tu kitorang datang malam so me...

Post has attachment
Percutian ke Hong Kong ( Part akhir )
Bismilllah, Alhamdulillahx99 nyawa diberi untuk menaip lagi. Bersambung semula pada cerita yang selanjutnya. Alhamdulillah dah maaf nek dah lama tak update pasal pergi hong kong. Nek busy sikit and kadang-kadang tu nek tak ada mood. Alkisahnya... Bangun je ...

Post has attachment
Percutian ke mesir ( PART 2 )
Alhamdulillah x99 Kitorang janji dengan dia jam 3.30 pagi sekali dia terlajak. Kitorang ? Lagi lah terlajak majak sajak ah perangai memasing aih. So here we go !! Hurgada guys! The heck ! Masa aku tahu pasal Hurgada tak eksited langsung. Masa nak gerak pagi...

Post has attachment
Percutian ke mesir ( PART1 )
Its  Egypt guys ! OMG! Bukan tempat idaman tapi sampai jejak kaki jugak dekat tanah gersang. Acewahh gersang bagai. Untuk pengetahuan umum bagi yang tak tahu. Untuk pergi mesir bagi rakyat Malaysia, korang tak perlukan visa melainkan korang nak gi mesir leb...

Post has attachment
Trip ke Bandung, Indonesia ( Part 1 )
Bismillah Alhamdulillah x99 Entry hong kong dengan sabah tergantung kejap. Sebab nak bagi laluan pada entry pergi ke Bandung, Indonesia. Yeayy! Pergi bandung tahun lepas punya cerita tapi gambar hilang so ni baru jumpa balik sebab tu update. Weolls pergi ma...

Post has attachment
Percutian ke Hong Kong ( Part 2 )
Alhamdulillahx99 Sekarang dah boleh qada' balik semua post yang tertunggak. Rasanya dah 3 bulan tak update sebelum ni sebab masaalah laptop dan juga internet juga masaalah besar guwe iaitu tak ada mood. ya rabbi, mood tu lah paling azab nak lawan, memang se...
Wait while more posts are being loaded