Profile cover photo
Profile photo
Postmus Nuis Vakwinkel & Handelsonderneming
9 followers -
Altijd een actueel assortiment aan bouw-tuinproducten.
Altijd een actueel assortiment aan bouw-tuinproducten.

9 followers
About
Posts

Post has attachment
Welkom bij Postmus te Nuis
Photo

Post has attachment
“Hout speelt van oudsher een belangrijke rol in het leven van de mens, het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen een voorkeur hebben ontwikkeld
voor dit materiaal.  Het uiterlijk en de duurzaamheid van het product hout is van groot belang.”
Postmus-Nuis B.V. heeft al vele tientallen jaren ervaring in het

VERDUURZAMEN van hout door middel van de vacuüm -drukmethode (autoclaaf) en de dompelmethode.

VACUÜM -DRUKMETHODE:
Het verduurzamen door middel van de vacuüm –drukmethode vindt plaats in autoclaven. Douglas, lariks, vuren, grenen en Red Ceder palen, balken, planken, regels en latten : vooral producten die geplaatst worden in de grond, zijn uitermate geschikt voor deze behandel methode. Het proces is volledig computer gestuurd. Dit garandeert dat het hele proces volgens de norm voorschriften verloopt en dat er een goede en juiste registratie plaats vindt. Door die registratie is ook, na jaren van elke verduurzamingbehandeling, nog precies terug te vinden hoe het procesverloop is geweest. Wij kunnen het hout behandelen in de kleur groen, maar ook kleurloos. Deze kleurloze uitvoering is voorzien van een UV-filter. Alles onder het KOMO-keur: rapport nummer 33061, gecontroleerd door het SKH.

ULTRAWOOD-WAX:
Een nog betere bescherming van het hout biedt ULTRAWOOD wax behandeld hout. Wanneer Ultrawood is toegevoegd aan het groen verduurzamingmiddel behoudt het hout de bekende karakteristieke grijsgroene kleur, maar onderscheidt het zich van op traditionele wijze geïmpregneerd hout door de uitstekende waterwerendheid en grote vormvastheid. Ook dit proces vindt plaats door middel van de vacuüm -drukmethode. Ultrawood is onderhoudsvrij en rekent af met houtaantasting, voldoet ruimschoots aan de in NEN 3274 genoemde minimumeis dat het middel, onder de omstandigheden waarin het behandelde hout wordt toegepast, tenminste 10 jaar in het hout aanwezig blijft. Na deze behandeling is het hout,mits voldoende droog, probleemloos te verlijmen en kan met alle gangbare verfsystemen worden afgewerkt.

DOMPELMETHODE:
Het verduurzamen door middel van de dompelmethode vindt plaats in enorme bassins. Douglas, lariks, vuren, grenen en Red Ceder vooral geprofileerd hout, is uitermate geschikt voor deze behandel methode. De houtpakketten kunnen door ons worden op- en afgelat met onze mechanische oplat machine. De houtpakketten worden volledig automatisch gedurende een vastgestelde tijdsperiode ondergedompeld. Wij kunnen het hout in meerdere kleuren behandelen: groen, bruin, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Alles onder het KOMO-keur: rapport nummer 33133, gecontroleerd door het SKH.

HOLZPROF BRANDVERTRAGER:
Postmus-Nuis B.V. is voor Nederland de importeur van Holzprof brandvertrager: ‘s werelds hoogst gecertificeerde brandvertrager. De SBI-test heeft uitzonderlijke resultaten opgeleverd : namelijk de B-S1-D0 certificering. Deze betekent geen brand (B), zo goed als geen rookontwikkeling (Smoke) en geen druppelvorming (Drops) en voldoet dan ook aan de Europese norm EN 13501-1. In Nederland zijn producten behandeld met Holzprof brandvertrager getest door Efectis die dit bevestigen. Holzprof brandvertrager is ECOLOGISCH, bevat geen zouten en chemie en is zeer gebruiksvriendelijk. Het product is geschikt voor zowel binnen als buiten. Onze certificaten garanderen dat Holzprof 10 jaar zijn werking behoudt. Tevens heeft Holzprof ECO brandvertrager de eigenschap om houtworm, biologische rotting en schimmelprocessen te stoppen dan wel tegen te gaan. Postmus-Nuis B.V. behandelt het hout Holzprof brandvertragend door middel van de dompelmethode. Ook zijn cans van 1 en 5 liter beschikbaar voor losse verkoop.

DROOGKAMERS:
Wij beschikken over 2 klimaatkamers: hier kunnen wij voornamelijk naaldhout in (na) drogen.

MILIEU:
Het hout door u aangeleverd, stallen wij onder dak, zowel voor als na de behandeling. Het verduurzamen geschiedt op een milieu verantwoordelijke manier op vloeistofdichte vloeren.

Postmus-Nuis B.V. UW specialist in het VERDUURZAMEN van hout. 

Post has attachment
Hier kunt u terecht in Ùw Vakwinkel!
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Alles ligt onbehandeld op voorraad, maar kunnen wij binnen zeer korte tijd , in eigen huis, verduurzamen in de kleuren GROEN, BRUIN, ZWART . Tevens kunnen wij het hout  KLEURLOOS  impregneren!
Deze vloeistof is voorzien van een toeslagmiddel die het VERGRIJZEN aanzienlijk VERTRAAGD

NIEUW is de mogelijkheid om het hout GRIJS te dompelen.

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Overzicht NIEUW sierbestrating gelegd 2014.
Photo

Post has attachment
Entree Postmus Nuis
Photo
Wait while more posts are being loaded