Profile cover photo
Profile photo
Peter Adbro
1,010 followers -
En brokig yrkesväg från hästar via foto till en blandad grafisk produktion
En brokig yrkesväg från hästar via foto till en blandad grafisk produktion

1,010 followers
About
Peter's interests
View all
Peter's posts

Post has attachment
Har länge funderat över hur hårt rotat det här med vad folk kallar 300 dpi och 72 dpi är. Har nu skrivit lite om mina egna tankar och erfarenheter runt ämnet.

Post has attachment
Såg denna skylt igår på Bjäre, för er som inte är skåningar behövs kanske en översättning: Stabo=stadsbo
Photo

Post has attachment
Västersjön i Skåne, fridfull höststämning.
Photo

Post has attachment
Dimma i morse ner mot Lagan. Även om det är snyggt så börjar man bli påmind om vad som komma skall. 
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Blev en tur till Helsingborg för Linnea och mig igår. Blev först en promenad upp i Kärnan för att fresta min svindel. Är inte helt bekväm med höjden och höll mig på behörigt avstånd från kanten. Såg inte så mycket av utsikten när vi stod där uppe, full fokus på att inte ramla ner, men nu ser jag lite på bilderna hur det såg ut. Finns även en del trottoarkanter i Helsingborg med sån höjd att viss svindelrisk finns.
Man kan ju inte vara i Helsingborg utan att tura, så vi avslutade med det. Gick fram i kassan och beställde en vuxen och ett barn tur/retur. Betalade och gick därifrån, tittar på den översta biljetten, Senior 65 år, va fan. Var på väg att gå tillbaks och skälla ut kärringen. På den undre stod det vuxen och Linnea konstaterade att priset för barn och senior var det samma. Blev rädd att hon tog mig som pensionär, finns ju vissa andra som försökt det men det gör dom nog inte om.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-07-01
5 Photos - View album

Post has attachment
Som gammal gubbe här på G+ reagerar varje gång det skrivs ”fota”, okej jag vet vad som menas men för mig låter det mer som att fota någon i rö-n.
När jag för många år sedan, tror inte ni andra var födda då, började som reklamfotoelev fanns det en del ord som var tvungna för att inte framstå som amatör, fotografera var att plåta, fotografering var en plåtning, ingen bild fick kallas för ”kort”. Att göra kopior i labbet var att ”slå” eller ”dunka” fram kopior. Framkallning var ”soppa” därför soppade man bilder och filmer, inte framkallade. 
Repor togs bort av näsfett, jepp inga konstiga ord, rent fett från näsroten.
Okej jag vet att min dotters kompisar frågar om jag kände Gustav Vasa eller möjligen hans far. Ska försöka vänja mig vid dagens vokabulär.
Photo

Post has attachment
Körde hemåt från Ängelholm idag när jag såg detta i backspegeln, var tvungen att vända bilen och plåta. Sol över huset och mörkt regn över Ängelholm.
Photo

Post has attachment
Rätt nöjd nu, fick fiber indraget igår. Strulade lite men en underbar support som verkligen ställer upp.
Allt löst nu och alla enheter i huset ändrade till det nya snabba nätverket. Det långsamma ADSLet har varit hopplöst att försöka jobba med sedan jag började jobba hemifrån. Ligger 7 km från stationen så jag har max kunnat få 4 in och knappt 1 ut.
Får väl tacka tunnelbygget för det hela, för utan det att vi fick kommunalt vatten och därmed allt grävdes ner samtidigt hade det nog aldrig blivit fiber i de skånska alperna.
Photo

Post has attachment
Gick en skön tur från Skåne till Halland idag (okej bara 800m till gränsen). Även om Älemosse ligger nästan på toppen av den skånska fjällvärlden är det precis samma natur som på Bjäres södra sida vid havet mellan Glimminge Plantering och Öllöv. Att gå här idag på eneängen gav flashback till ungdomsåren när vi som galningar for fram på häst mellan enarna och alla kaninhål. Kaninhålen är väl enda skillnaden de saknas här uppe på toppen, tror inte kaninerna orkar upp för branterna.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-08
4 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded