Profile cover photo
Profile photo
miss pena unggu miss purple pen
13 followers
13 followers
About
miss pena unggu's posts

Post has attachment
Part 2: Aktiviti Di Avani Sepang Gold Coast
Pantai Bagan Lalang ni satu tempat yang agak terpencil di daerah Sepang. Sungguh pun tempat ni berdekatan dengan KL, tetapi alam semulajadinya masih lagi terjaga. Pantai Bagan Lalang ini juga merupakan salah satu lokasi untuk mendapatkan hasil laut yang seg...

Post has attachment

Post has attachment
Part One: Sekitar Avani Sepang Gold Coast
Assalammualaikum semua :) Dikesempatan ini saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan batin! Ada yang dah naik kerja ke? Lemau je rasa nak naik kerja after long holiday kannn. Esok dah naik kerja but mood raya still on lagi ni. Macam mana...

Post has attachment
Part One: Sekitar Avani Sepang Gold Coast
Assalammualaikum semua :) Dikesempatan ini saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan batin! Ada yang dah naik kerja ke? Lemau je rasa nak naik kerja after long holiday kannn. Esok dah naik kerja but mood raya still on lagi ni. Macam mana...

Post has attachment
Wondermama @ Bangsar Villlage
Assalammualaikum semua :) Selamat tengahari korang! Nak lunch apa hari ni? Ok apakata try makan kat Wondermama yang terletak kat Bangsar Village.Restoran ni sangat luas, ada 3 bahagian; bahagian luar untuk mereka yang ingin menikmati udara luar, ada juga ba...

Post has attachment
Resepi Mudah Untuk Kanak-Kanak Setahun Ke Atas
Assalammualaikum semua :) Kanak-kanak mula makan makanan pepejal seawal umur bayi 6 bulan. Bila dah menginjak ke setahun, bolehlah diberi makanan pelbagai yang biasa dimakan oleh orang dewasa, tetapi masih perlu dikawal dari segi rempahnya mahupun garam dan...

Post has attachment
Resepi Prawn Olio Aglio
Assalammualaikum semua :) Suka tak makan Prawn Olio Aglio ? Mahal juga sepinggan kalau makan kat luar, so apakata try resepi ni, jimat sangat! Persediaan untuk masak Prawn Olio Aglio: 500 gram udang @ 30 ekor 1 bungkus Cendawan shitake (terpulang nak letak ...

Post has attachment
Journal 2 hari 1 malam di Cameron Highlands
Assalammualaikum dan salam sejahtera :) Dimulakan dengan Bismillah dan diakhiri dengan Alhamdulillah.. (Sapa baca ni sambil nyanyi kita gang!) hehe Public Holiday bulan Januari dan Februari tahun ni paling best sebabnyaaa cuti weekend tu boleh expand, makna...

Post has attachment
Kidz and Creme by Aaron Aziz
Assalammualaikum semua :) Alhamdulillah.. sekian lamanya teringin nak pergi cafe ni, akhirnya dapat juga terjah cafe abg sado bernama Aaron Aziz dan isterinya yang terletak di Setia Alam. Cafe ni dibuka tahun lepas lagi, so may be banyak perkara dah upgrade...

Post has attachment
Makan Magnum di Mid Valley
Assalammualaikum semua :) Sapa suka makan eskem? Mostly perempuan mesti suka makan eskem kannn. Huhu Me tooooo! Hantu eskem kot. Dah berminggu lepas pergi makan eskem ni, tapi baru nak update dalam blog ni, even-though ekem ni boleh je didapati kat Petro Pu...
Wait while more posts are being loaded