Profile cover photo
Profile photo
Ozongenerator
1,934 followers -
Information om ozon och ozongeneratorer
Information om ozon och ozongeneratorer

1,934 followers
About
Posts

Vanliga frågor & svar:


Vad är ozon?

Ozon (O3) är en laddad form av syre (O2) som finns i luften. Naturen har själv producerat ozon naturligt i fler miljoner år. På marknivå fungerar ozon (O3) som ett naturligt rengöringsmedel som håller luften fräsch i fri från mikroorganismer. I den övre atmosfären fungerar ozon som ett skyddande skikt som skyddar jorden mot skadliga UV strålar. Livet på jorden som vi känner till det skulle inte kunna existera utan ozon (O3). Den tredje syreatomen är instabil och bryter iväg från de övriga 2 syreatomerna för att kunna reagera med föroreningen som oxideras vid kontakt.

Hur produceras ozon i naturen?

Ozon skapas av blixtnedslag under åskväder genom att sönderdela syremolekylen (O2), vilket gör det möjligt för den fristående syreatomen (O1), att fasta sig vid en annan vanlig syremolekyl (O2) som inte blivit sönderdelad vilket skapar ozon (O3). Processen benämns som koronaurladdning och bidrar ofta till den fräscha och rena lukten i luften som är karaktäristiskt för åskväder. Ozon (O3) skapas även av ultravioletta strålar från solen som träffar jorden och dess atmosfär.
Add a comment...

Post has attachment
Köp AX500 från Airozon för endast 2995 kr. AX500 är en av mycket prisvärd ozongenerator med intervallfukntion för ökad effektivitet samt digital tidsstyrning och justerbar ozonproduktion.
Add a comment...

Post has attachment
En ozongenerator tar snabbt bort lukt och mögel men hur fungerar det egentligen? Läs om hur en ozongeneratorn egentligen fungerar och varför de är så pass effektiva för sanering av lukt och mögel.
Add a comment...

Så fungerar en ozongenerator

En ozongenerator använder höga koncentrationer ozon för att neutralisera mögel och eliminera dåliga lukter från alla tänkbara källor. Det som ozongeneratorn gör är att den helt enkelt sönderdelar syre med att hjälpa av högspänning så att syret kan återuppbyggas till ozon. Detta är precis på samma sätt som ozon produceras naturligt. Man kan alltså säga att en ozongenerator simulerar naturens egen produktion av ozon. 

I samband med att enbart syre och el används så är ozon en av de mest miljövänliga reningsmetoder som finns tillgängliga på marknaden idag. Inga gifter eller rengöringskemikalier behöver användas, enbart något så pass naturligt som luft använder ozongeneratorn för att fullständigt rena ett utrymme från alla typer av lukter och mögel.

Airozon är ett marknadsledande företag som är specialiserat på rening av olika utrymmen med ozon och ozongeneratorer. Deras produkter är verkligen unika då de har en inbyggd intervallfunktion, digital tidsstyrning och justerbar effekt. 

En ozongenerartor från Airozon levereras alltid med komplett driftinformation så att man enkelt vet precis hur sin ozongenerator ska användas för maximal effektivitet. Man kan alltså känna sig trygg på att allt fungerar om man väljer en ozongenerator från Airozon. 

Användningsområden är i princip obegränsad, du kan ta bort lukt, mögel, cigarettrök, brandrök, djurlukt och andra typer av dåliga lukter med mycket hög effektivitet. Dessutom lämnar Airozon resultatgaranti om man köper en ozongenerator från dem. Det fungerar alltså eller så får man pengarna tillbaka för sitt köp.
Add a comment...

Post has attachment
Det kraftfullaste ozongeneratorn som Airozon erbjuder som behandlar ytor på upp till 120 kvm med sina dubbla fläktar.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
En annan typ av ozongenerator från Airozon som kan behandla större utrymmen från lukt och mögel.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
En ozongenerator från Airozon som kan användas för sanering av lukt och mögel. Detta är AX-serien ozongenerator från Airozon.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
BX-serien ozongenerator för behandling av medelstora utrymmen på upp till 60 kvm från lukt och mögel.
Add a comment...

Post has attachment
AX-serien ozongenerator från Airozon. Sanera lukt och mögel i bilar, båtar, husvagnar och mindre rum
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded