Profile

Cover photo
haida othman
Attended UiTM
Lives in Kodiang Kedah Malaysia
154 followers|196,028 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

haida othman

Shared publicly  - 
 
REVIEW MY OPPA MR CAPPUCCINO
Haha..saja nak letak besaq2 kat sini. Bukan apa..hepi bila dapat feedback yang positif pasai My Oppa Mr. Cappuccino.. betul juga apa yang dikatakan oleh saudari ni. Jangan2 ramai yang kat luaq sna ingat the whole story pasai My Oppa Mr. Cappuccino ni mesti ...
 ·  Translate
Haha..saja nak letak besaq2 kat sini. Bukan apa..hepi bila dapat feedback yang positif pasai My Oppa Mr. Cappuccino.. betul juga apa yang dikatakan oleh saudari ni. Jangan2 ramai yang kat luaq sna ingat the whole story pasai ...
3
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
DIA MIKHAEL 15
15             Aku menuruni tangga sambil
memerhati kawasan sekolah yang tidak sesunyi seperti selalu sewaktu aku
mengaturkan langkah keluar daripada kelas. Suara-suara pelajar daripada
kelas-kelas yang berhampiran masih lagi boleh didengari. Saling bergela...
 ·  Translate
15             Aku menuruni tangga sambil memerhati kawasan sekolah yang tidak sesunyi seperti selalu sewaktu aku mengaturkan langkah keluar daripada kelas. Suara-suara pelajar daripada kelas-kelas yang berhampiran masih lag...
2
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
HERO n HEROIN MY OPPA MR KAPUCINO
Siapa Istifan Maher? Penyanyi popular berusia 27 tahun. Minuman kegemaran? Mestilah kapucino! Ada ramai pekerja. Tegas dengan para pekerjanya. Bila dengan Khausar, ubah terus perangai dia. Uiks?! Kawan baik? Patrick. PA? Patrick juga. Tak suka sembarangan o...
 ·  Translate
Siapa Istifan Maher? Penyanyi popular berusia 27 tahun. Minuman kegemaran? Mestilah kapucino! Ada ramai pekerja. Tegas dengan para pekerjanya. Bila dengan Khausar, ubah terus perangai dia. Uiks?! Kawan baik? Patrick. PA? P...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
SEBAB SAYA SUKA MEMBACA ;-)
Assalammualaikum dan selamat petang...dah makan ka? Sini hujan..seronok pula rasanya dapat golek2 atas katil sambil baca2 kan..okay la, nak share dengan korang novel2 yang baru dibeli..dalam 2 weeks macam tu..tapi langsung tak bersentuh lagi coz sibuk edit ...
 ·  Translate
Assalammualaikum dan selamat petang...dah makan ka? Sini hujan..seronok pula rasanya dapat golek2 atas katil sambil baca2 kan..okay la, nak share dengan korang novel2 yang baru dibeli..dalam 2 weeks macam tu..tapi langsung ta...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MACAM2
Assalammualaikum dan selamat petang semuanya. Sihat ka?Lama juga tak update blog ya..Maaf sangat2 sebab saya tak berapa sihat hari tu. Kena asma..Macam ni, petang ni dengan suhu yang dingin ni(mata pun dah nak layu) terjumpa satu link ni..Topik yang dibinca...
 ·  Translate
Assalammualaikum dan selamat petang semuanya. Sihat ka?Lama juga tak update blog ya..Maaf sangat2 sebab saya tak berapa sihat hari tu. Kena asma..Macam ni, petang ni dengan suhu yang dingin ni(mata pun dah nak layu) terjumpa satu link ni..Topik yang dibincangkan pasal tema novel, ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
AQUARIUS & TAURUS
Khas untuk Asyu and Miss Imaginative yang bernaung di bawah zodiak Aquarius dan juga Taurus ;-) AQUARIUS: YANG RASIONAL Ciri Positif Orang yang lahir
pada tarikh antara 20 Januari hingga 18 Febuari dikatakan bernaung di bawah
zodiak Aquarius, yang berlamban...
 ·  Translate
AQUARIUS: YANG RASIONAL Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 20 Januari hingga 18 Febuari dikatakan bernaung di bawah zodiak Aquarius, yang berlambang gelombang (alur air). Anda meminati pengembaraan, berjiwa kemanusiaan, ingin tahu, ada semangat berontak, bersikap spontan, progesif, ...
1
Add a comment...
In her circles
200 people
Have her in circles
154 people
Najwa Diyanah's profile photo
Mizz Arsya's profile photo
Violet Sofia's profile photo
wanie atiqah's profile photo
siti masitah's profile photo
Najwa Amanina's profile photo
Nrlndm Jmhr's profile photo
cempaka rembulan's profile photo
nur daeya's profile photo

haida othman

Shared publicly  - 
 
ORANG GAJI
1              Angin bertiup lembut pada malam itu namun kedinginan malam tetap saja mampu
menggetarkan mereka yang  masih berembun
di luar. Sesekali kedengaran cengkerik berbunyi di kiri dan kanan jalan yang
sunyi. Seakan-akan saling berlumba untuk menjula...
 ·  Translate
1              Angin bertiup lembut pada malam itu namun kedinginan malam tetap saja mampu menggetarkan mereka yang  masih berembun di luar. Sesekali kedengaran cengkerik berbunyi di kiri dan kanan jalan yang sunyi. Seakan-a...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
PEMBERITAHUAN;-)
Assalammualaikum semuanya.. Nampaknya saya kena ubah psal detail saya..coz sekarang ni dah ada FB..so, sesiapa yang ada FB tu sudi2kan la add saya, Daisy Zahra.. insya Allah, tak sombongnya, hehe.. Masih baru dengan FB so fenin sikit, hehe..
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya.. Nampaknya saya kena ubah psal detail saya..coz sekarang ni dah ada FB..so, sesiapa yang ada FB tu sudi2kan la add saya, Daisy Zahra.. insya Allah, tak sombongnya, hehe.. Masih baru dengan FB so fen...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NOVEL BARU ;-)
Assalammulaikum dan selamat petang semuanya. Nampak tak cover kat atas ni? CUTE sangat2!! Terima kasih kepada pihak PFP untuk cover ni, hehe.. Alhamdulillah, ni la novel saya yang bakal berada di pasaran bulan 10 ni..tajuk My Oppa Mr. Cappuccino. Jom! Layan...
 ·  Translate
Assalammulaikum dan selamat petang semuanya. Nampak tak cover kat atas ni? CUTE sangat2!! Terima kasih kepada pihak PFP untuk cover ni, hehe.. Alhamdulillah, ni la novel saya yang bakal berada di pasaran bulan 10 ni..tajuk My...
3
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY OPPA MR.KAPUCINO
            Khausar, seorang penuntut kolej di sebuah pekan kecil. Bersahabat dengan
Cecila, Denia dan Pijat yang sering membantu. Namun, harapannya hanya satu. Dia
ingin kembali ke Jannatul Naem. Bekerja dengan En. West pun kena pecat. Menyewa
bilik Makcik...
 ·  Translate
            Khausar, seorang penuntut kolej di sebuah pekan kecil. Bersahabat dengan Cecila, Denia dan Pijat yang sering membantu. Namun, harapannya hanya satu. Dia ingin kembali ke Jannatul Naem. Bekerja dengan En. West pun ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
DIA...MIKHAEL 14
14             Aku mengeluarkan buku
rujukan Bahasa Inggeris daripada beg sekolah. Tak sia-sia aku membawanya ke
sekolah pada hari ini kerana masa yang sepatutnya diisi dengan pelajaran
kegemaranku, Bahasa Melayu terluang begitu sahaja apabila Cikgu Mokhtar...
 ·  Translate
Aku mengeluarkan buku rujukan Bahasa Inggeris daripada beg sekolah. Tak sia-sia aku membawanya ke sekolah pada hari ini kerana masa yang sepatutnya diisi dengan pelajaran kegemaranku, Bahasa Melayu terluang begitu sahaja apabila Cikgu Mokhtar tidak hadir. “Awak buat apa tu?,” Aisyah mencuit ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
CANCERIAN..IT' S ME:-)
Assalammualaikum..dah berbuka ke semuanya tu?Makan apa?Kita kat sini minum air Nescafe je..pastu terus sembahyang Maghrib. kejap lagi kut nak makan nasi. tu pun kalau ada mood..2-3 hari ni mood tak menentu. siapa yang kena tu nasib la..hmm..orang cakap, ora...
 ·  Translate
1
Zisha mrs's profile photohaida othman's profile photo
2 comments
 
hai zisha..sorry baru perasan komen;-)
 ·  Translate
Add a comment...
People
In her circles
200 people
Have her in circles
154 people
Najwa Diyanah's profile photo
Mizz Arsya's profile photo
Violet Sofia's profile photo
wanie atiqah's profile photo
siti masitah's profile photo
Najwa Amanina's profile photo
Nrlndm Jmhr's profile photo
cempaka rembulan's profile photo
nur daeya's profile photo
Work
Occupation
i'm a novelist:-)
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kodiang Kedah Malaysia
Story
Tagline
Jadilah diri sendiri, cuba perbaiki kelemahan diri dan terserah untuk orang menerima kita seadanya
Introduction
anak kedua, suka lagu2 MJ, moody, suka baca, tidur, makan yang sedap2, shop online bila malas nak keluar
Education
  • UiTM
    Dip.Public Admin, 2003 - 2006
Basic Information
Gender
Female