Profile

Cover photo
haida othman
Attended UiTM
Lives in Kodiang Kedah Malaysia
182 followers|324,197 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

haida othman

Shared publicly  - 
 
JEJAKA MACAM DIA :)
Assalamualaikum semuanya.. ni la cover rasmi untuk Jejaka Macam Dia. Amacam? Cun tak? Mestilah cun kan.. insya Allah akan keluar untuk bulan April ni. Mulai minggu kedua macam tu dah boleh cari kat kedai2 ya. Kalau nak confirm memang dapat, order terus kat ...
 ·  Translate
Assalamualaikum semuanya.. ni la cover rasmi untuk Jejaka Macam Dia. Amacam? Cun tak? Mestilah cun kan.. insya Allah akan keluar untuk bulan April ni. Mulai minggu kedua macam tu dah boleh cari kat kedai2 ya. Kalau nak confir...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
HEY MR. BODYGUARD, I LIKE YOU!
P/S: Since ada di antara mereka yang tak ada wattpad dan susah nak ikut cerita ni, saya pos ke sini untuk bab pertama. Cerita ni pada asalnya diletak tajuk, Hey Abang Bodyguard I Like You tapi saya ubah seperti yang sedia ada sekarang ni. Watak Alisya yang ...
 ·  Translate
P/S: Since ada di antara mereka yang tak ada wattpad dan susah nak ikut cerita ni, saya pos ke sini untuk bab pertama. Cerita ni pada asalnya diletak tajuk, Hey Abang Bodyguard I Like You tapi saya ubah seperti yang sedia ada...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
TEASER MY MR. GENTLEMAN
Nak belanja lagi..selagi boleh belanja, kita belanja ya.. My Mr. Gentleman, scene si penggoda yang masih tak putus harapan.. feel free to drop ur comment ya.. “I tahu you lelaki normal kan? Takkanlah waktu I peluk you tadi, you langsung tak rasa apa-apa? Ja...
 ·  Translate
Nak belanja lagi..selagi boleh belanja, kita belanja ya.. My Mr. Gentleman, scene si penggoda yang masih tak putus harapan.. feel free to drop ur comment ya.. “I tahu you lelaki normal kan? Takkanlah waktu I peluk you tadi, ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY MR. GENTLEMAN BAB 2
Pagi itu, Alisya yang baru sahaja memakirkan keretanya di tempat parkir itu
mula mencapai beg tangan yang berada di tempat duduk di sisi kirinya. Tangannya
mula menggagau satu bekas bedak kompak Mac yang disimpan di dalam beg Chanel
itu.             Wajah y...
 ·  Translate
Pagi itu, Alisya yang baru sahaja memakirkan keretanya di tempat parkir itu mula mencapai beg tangan yang berada di tempat duduk di sisi kirinya. Tangannya mula menggagau satu bekas bedak kompak Mac yang disimpan di dalam beg...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY MR. GENTLEMAN
Macam
mana kalau lelaki yang dibencinya itu memang ada ciri-ciri Mr. Right yang
diidamkannya selama ini? Tall, dark, handsome... gitu! Gentleman pulak.. Sikit sinopsis untuk my next project, 2016 insya Allah.. My Mr. Gentleman. Jangan lupa dapatkan ISU yang...
 ·  Translate
Macam mana kalau lelaki yang dibencinya itu memang ada ciri-ciri Mr. Right yang diidamkannya selama ini? Tall, dark, handsome... gitu! Gentleman pulak.. Sikit sinopsis untuk my next project, 2016 insya Allah.. My Mr. Gentle...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
COVER RASMI ISU
Assalammualaikum semuanya.. Lama saya tak jengah ke blog sebab tak ada apa2 yang nak dikongsikan.. Tapi, petang ni ada sesuatu yang nak diwar-warkan, hehe.. Macam yang jelas terpampang di atas, inilah dia covernya yang rasmi untuk Isteriku Sleeping Ugly yan...
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya.. Lama saya tak jengah ke blog sebab tak ada apa2 yang nak dikongsikan.. Tapi, petang ni ada sesuatu yang nak diwar-warkan, hehe.. Macam yang jelas terpampang di atas, inilah dia covernya yang ras...
1
Add a comment...
Have her in circles
182 people
Sya Eira's profile photo
wanie atiqah's profile photo
ustaz gagap's profile photo
Isz Kha's profile photo
Khalidin Mat's profile photo
Suha Fasihah's profile photo
fcu miracle's profile photo
JH Hadee Hamdan's profile photo
Hannah Ezaty's profile photo

haida othman

Shared publicly  - 
 
TAJUK BARU :)
Nak habaq..sebelum ni karya saya yang bertajuk My Mr. Gentleman tu, secara rasminya sudah ditukar kepada Jejaka Macam Dia :) Insya Allah akan keluar tidak lama lagi di bawah Penerbitan Fajar Pakeer. Jangan lupa dapatkan tau? Tq ^_^
 ·  Translate
Nak habaq..sebelum ni karya saya yang bertajuk My Mr. Gentleman tu, secara rasminya sudah ditukar kepada Jejaka Macam Dia :) Insya Allah akan keluar tidak lama lagi di bawah Penerbitan Fajar Pakeer. Jangan lupa dapatkan tau? ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NAK HABAQ!!!
Mulai hari ni, saya akan aktif di Wattpad. Semua cerita2 baru, teaser2 dan semunyalah boleh dibaca kat sana ya.. Nak follow saya, tu..kat atas sebelah kiri nampak button tu? Tekan je, hehe.. Terima kasih atas sokongan semuanya selama ini. Nak baca cerita te...
 ·  Translate
Mulai hari ni, saya akan aktif di Wattpad. Semua cerita2 baru, teaser2 dan semunyalah boleh dibaca kat sana ya.. Nak follow saya, tu..kat atas sebelah kiri nampak button tu? Tekan je, hehe.. Terima kasih atas sokongan semuany...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY MR GENTLEMAN
“Awak jangan Luth!” ujar Durrah dengan nada amaran.             “Jangan apa sayang?” balas
Luth Zafir. Terdengar tawa kecil yang sudah dilepaskan oleh lelaki itu.             “Jangan buat macam nilah!
Awak ingat awak tu pandai sangat? Awak ingat awak boleh ...
 ·  Translate
“Awak jangan Luth!” ujar Durrah dengan nada amaran. “Jangan apa sayang?” balas Luth Zafir. Terdengar tawa kecil yang sudah dilepaskan oleh lelaki itu. “Jangan buat macam nilah! Awak ingat awak tu pa...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY MR. GENTLEMAN 1
Deringan telefon yang terletak di tepi sebuah radio Sony yang berwarna hitam di ruang tamu menarik perhatian Durrah yang sedang menonton filem Confession of a shopaholic di laptopnya. “Kacau!” bukan setakat berdesis geram, sempat lagi Durrah menjeling sebel...
 ·  Translate
Deringan telefon yang terletak di tepi sebuah radio Sony yang berwarna hitam di ruang tamu menarik perhatian Durrah yang sedang menonton filem Confession of a shopaholic di laptopnya. “Kacau!” bukan setakat berdesis geram, ...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NAK JADI PENULIS???
Okay, tajuk tak ada kaitan langsung dengan pic di atas. Tapi ni info untuk mereka2 yang tertanya2 macam mana nak order novel2 Buku Prima ni kan.. Senang ja la ni, whatsapp! Tengok dan baca cara2 seperti yang telah dimaklumkan ya.. Jadi, Zila... bolehlah gun...
 ·  Translate
Okay, tajuk tak ada kaitan langsung dengan pic di atas. Tapi ni info untuk mereka2 yang tertanya2 macam mana nak order novel2 Buku Prima ni kan.. Senang ja la ni, whatsapp! Tengok dan baca cara2 seperti yang telah dimaklumkan...
1
haida othman's profile photoFikriyah Afandi's profile photo
3 comments
 
Oooo
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NAK HABAQ
Assalammualaikum semuanya... Maaf sebab lama tak menjengah ke blog. Bukan apa saya dok nak siapkan  manuskrip terbaru. So, jarang dah nak masuk ke sini. Apa2 pun terima kasih sangat2 untuk mereka yang sudi masuk kat sini, sudi jengah2 walaupun tak ada new e...
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya... Maaf sebab lama tak menjengah ke blog. Bukan apa saya dok nak siapkan  manuskrip terbaru. So, jarang dah nak masuk ke sini. Apa2 pun terima kasih sangat2 untuk mereka yang sudi masuk kat sini, sud...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
182 people
Sya Eira's profile photo
wanie atiqah's profile photo
ustaz gagap's profile photo
Isz Kha's profile photo
Khalidin Mat's profile photo
Suha Fasihah's profile photo
fcu miracle's profile photo
JH Hadee Hamdan's profile photo
Hannah Ezaty's profile photo
Work
Occupation
i'm a novelist:-)
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kodiang Kedah Malaysia
Story
Tagline
Jadilah diri sendiri, cuba perbaiki kelemahan diri dan terserah untuk orang menerima kita seadanya
Introduction
anak kedua, suka lagu2 MJ, moody, suka baca, tidur, makan yang sedap2, shop online bila malas nak keluar
Education
  • UiTM
    Dip.Public Admin, 2003 - 2006
Basic Information
Gender
Female