Profile

Cover photo
haida othman
Attended UiTM
Lives in Kodiang Kedah Malaysia
167 followers|247,162 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

haida othman

Shared publicly  - 
 
NAK JADI PENULIS???
Okay, tajuk tak ada kaitan langsung dengan pic di atas. Tapi ni info untuk mereka2 yang tertanya2 macam mana nak order novel2 Buku Prima ni kan.. Senang ja la ni, whatsapp! Tengok dan baca cara2 seperti yang telah dimaklumkan ya.. Jadi, Zila... bolehlah gun...
 ·  Translate
Okay, tajuk tak ada kaitan langsung dengan pic di atas. Tapi ni info untuk mereka2 yang tertanya2 macam mana nak order novel2 Buku Prima ni kan.. Senang ja la ni, whatsapp! Tengok dan baca cara2 seperti yang telah dimaklumkan...
1
haida othman's profile photoFikriyah Afandi's profile photo
3 comments
 
Oooo
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NAK HABAQ
Assalammualaikum semuanya... Maaf sebab lama tak menjengah ke blog. Bukan apa saya dok nak siapkan  manuskrip terbaru. So, jarang dah nak masuk ke sini. Apa2 pun terima kasih sangat2 untuk mereka yang sudi masuk kat sini, sudi jengah2 walaupun tak ada new e...
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya... Maaf sebab lama tak menjengah ke blog. Bukan apa saya dok nak siapkan  manuskrip terbaru. So, jarang dah nak masuk ke sini. Apa2 pun terima kasih sangat2 untuk mereka yang sudi masuk kat sini, sud...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
REVIEW MY OPPA MR CAPPUCCINO
Haha..saja nak letak besaq2 kat sini. Bukan apa..hepi bila dapat feedback yang positif pasai My Oppa Mr. Cappuccino.. betul juga apa yang dikatakan oleh saudari ni. Jangan2 ramai yang kat luaq sna ingat the whole story pasai My Oppa Mr. Cappuccino ni mesti ...
 ·  Translate
Haha..saja nak letak besaq2 kat sini. Bukan apa..hepi bila dapat feedback yang positif pasai My Oppa Mr. Cappuccino.. betul juga apa yang dikatakan oleh saudari ni. Jangan2 ramai yang kat luaq sna ingat the whole story pasai ...
3
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
DIA MIKHAEL 15
15             Aku menuruni tangga sambil
memerhati kawasan sekolah yang tidak sesunyi seperti selalu sewaktu aku
mengaturkan langkah keluar daripada kelas. Suara-suara pelajar daripada
kelas-kelas yang berhampiran masih lagi boleh didengari. Saling bergela...
 ·  Translate
15             Aku menuruni tangga sambil memerhati kawasan sekolah yang tidak sesunyi seperti selalu sewaktu aku mengaturkan langkah keluar daripada kelas. Suara-suara pelajar daripada kelas-kelas yang berhampiran masih lag...
2
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
HERO n HEROIN MY OPPA MR KAPUCINO
Siapa Istifan Maher? Penyanyi popular berusia 27 tahun. Minuman kegemaran? Mestilah kapucino! Ada ramai pekerja. Tegas dengan para pekerjanya. Bila dengan Khausar, ubah terus perangai dia. Uiks?! Kawan baik? Patrick. PA? Patrick juga. Tak suka sembarangan o...
 ·  Translate
Siapa Istifan Maher? Penyanyi popular berusia 27 tahun. Minuman kegemaran? Mestilah kapucino! Ada ramai pekerja. Tegas dengan para pekerjanya. Bila dengan Khausar, ubah terus perangai dia. Uiks?! Kawan baik? Patrick. PA? P...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
SEBAB SAYA SUKA MEMBACA ;-)
Assalammualaikum dan selamat petang...dah makan ka? Sini hujan..seronok pula rasanya dapat golek2 atas katil sambil baca2 kan..okay la, nak share dengan korang novel2 yang baru dibeli..dalam 2 weeks macam tu..tapi langsung tak bersentuh lagi coz sibuk edit ...
 ·  Translate
Assalammualaikum dan selamat petang...dah makan ka? Sini hujan..seronok pula rasanya dapat golek2 atas katil sambil baca2 kan..okay la, nak share dengan korang novel2 yang baru dibeli..dalam 2 weeks macam tu..tapi langsung ta...
1
Add a comment...
In her circles
204 people
Have her in circles
167 people
eiyna tyna's profile photo
Sya Eira's profile photo
Iqbal Insyirah's profile photo
Syau Qah's profile photo
Hannah Safiyah's profile photo
nur shafika's profile photo
Noorazwati Mohd Noor's profile photo
Fareeza Fadzilah's profile photo
siti masitah's profile photo

haida othman

Shared publicly  - 
 
COVER RASMI ISU
Assalammualaikum semuanya.. Lama saya tak jengah ke blog sebab tak ada apa2 yang nak dikongsikan.. Tapi, petang ni ada sesuatu yang nak diwar-warkan, hehe.. Macam yang jelas terpampang di atas, inilah dia covernya yang rasmi untuk Isteriku Sleeping Ugly yan...
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya.. Lama saya tak jengah ke blog sebab tak ada apa2 yang nak dikongsikan.. Tapi, petang ni ada sesuatu yang nak diwar-warkan, hehe.. Macam yang jelas terpampang di atas, inilah dia covernya yang ras...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
IASU?!
“Assalammualaikum!” Pintu diketuk seiring dengan ucapan salam yang diberikan.             “Waalaikummussalam”
Beberapa minit, pintu mula dikuak dari dalam. Pakcik Kamarudin yang terpacul di
muka pintu kelihatan sedikit terkejut.             “Kamu...kenapa n...
 ·  Translate
“Assalammualaikum!” Pintu diketuk seiring dengan ucapan salam yang diberikan.             “Waalaikummussalam” Beberapa minit, pintu mula dikuak dari dalam. Pakcik Kamarudin yang terpacul di muka pintu kelihatan sedikit terke...
2
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
ORANG GAJI
1              Angin bertiup lembut pada malam itu namun kedinginan malam tetap saja mampu
menggetarkan mereka yang  masih berembun
di luar. Sesekali kedengaran cengkerik berbunyi di kiri dan kanan jalan yang
sunyi. Seakan-akan saling berlumba untuk menjula...
 ·  Translate
1              Angin bertiup lembut pada malam itu namun kedinginan malam tetap saja mampu menggetarkan mereka yang  masih berembun di luar. Sesekali kedengaran cengkerik berbunyi di kiri dan kanan jalan yang sunyi. Seakan-a...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
PEMBERITAHUAN;-)
Assalammualaikum semuanya.. Nampaknya saya kena ubah psal detail saya..coz sekarang ni dah ada FB..so, sesiapa yang ada FB tu sudi2kan la add saya, Daisy Zahra.. insya Allah, tak sombongnya, hehe.. Masih baru dengan FB so fenin sikit, hehe..
 ·  Translate
Assalammualaikum semuanya.. Nampaknya saya kena ubah psal detail saya..coz sekarang ni dah ada FB..so, sesiapa yang ada FB tu sudi2kan la add saya, Daisy Zahra.. insya Allah, tak sombongnya, hehe.. Masih baru dengan FB so fen...
1
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
NOVEL BARU ;-)
Assalammulaikum dan selamat petang semuanya. Nampak tak cover kat atas ni? CUTE sangat2!! Terima kasih kepada pihak PFP untuk cover ni, hehe.. Alhamdulillah, ni la novel saya yang bakal berada di pasaran bulan 10 ni..tajuk My Oppa Mr. Cappuccino. Jom! Layan...
 ·  Translate
Assalammulaikum dan selamat petang semuanya. Nampak tak cover kat atas ni? CUTE sangat2!! Terima kasih kepada pihak PFP untuk cover ni, hehe.. Alhamdulillah, ni la novel saya yang bakal berada di pasaran bulan 10 ni..tajuk My...
3
Add a comment...

haida othman

Shared publicly  - 
 
MY OPPA MR.KAPUCINO
            Khausar, seorang penuntut kolej di sebuah pekan kecil. Bersahabat dengan
Cecila, Denia dan Pijat yang sering membantu. Namun, harapannya hanya satu. Dia
ingin kembali ke Jannatul Naem. Bekerja dengan En. West pun kena pecat. Menyewa
bilik Makcik...
 ·  Translate
            Khausar, seorang penuntut kolej di sebuah pekan kecil. Bersahabat dengan Cecila, Denia dan Pijat yang sering membantu. Namun, harapannya hanya satu. Dia ingin kembali ke Jannatul Naem. Bekerja dengan En. West pun ...
1
Add a comment...
People
In her circles
204 people
Have her in circles
167 people
eiyna tyna's profile photo
Sya Eira's profile photo
Iqbal Insyirah's profile photo
Syau Qah's profile photo
Hannah Safiyah's profile photo
nur shafika's profile photo
Noorazwati Mohd Noor's profile photo
Fareeza Fadzilah's profile photo
siti masitah's profile photo
Work
Occupation
i'm a novelist:-)
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kodiang Kedah Malaysia
Story
Tagline
Jadilah diri sendiri, cuba perbaiki kelemahan diri dan terserah untuk orang menerima kita seadanya
Introduction
anak kedua, suka lagu2 MJ, moody, suka baca, tidur, makan yang sedap2, shop online bila malas nak keluar
Education
  • UiTM
    Dip.Public Admin, 2003 - 2006
Basic Information
Gender
Female