Profile cover photo
Profile photo
Emir Mešković
80 followers
80 followers
About
Posts

Post has attachment
Raspored apsolventskih/imatrikulantskih ispita za oktobar 2017

Raspored ispita u oktobarskom apsolventskom/imatrikulantskom roku za one predmete za koje su studenti obavili prijavu da žele pristupiti ispitu u ovom mjesecu je dat u prilogu.

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Imamović Suada javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Biomasa kao energetski potencijal u BiH i svijetu", mentora dr.sc. Suada Halilčevića, red.prof.

u petak, 27. oktobra 2017. godine u 11:15 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

Post has attachment
Oracle Academy Virtual Student Day

Oracle Academy Virtual Student Day će se održati online, u četvrtak, 26.10.2017. god. od 9 do 13 sati po srednjoeuropskom vremenu. Riječ je o virtualnoj konferenciji, na engleskom jeziku, koja se može pratiti s osobnih računara i prijenosnih uređaja priključenih na Internet. Skup je namijenjen studentima s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike („EMEA regija”) koje zanimaju computer science & IT, neovisno o tome u kojoj su se mjeri do sada susretali s Oracle tehnologijama.

Program skupa i pozivnicu s uputama studentima kako se učlaniti u Oracle Academy program studenti Fakulteta elektrotehnike mogu naći u prilogu obavještenja. Prilikom učlanjivanja studenti obavezno trebaju koristiti osobni email na fet.ba domeni. Nakon učlanjivanja, svaki student će dobiti osobnu pozivnicu za sudjelovanje na događaju, a nakon samog događaja i potvrdu sudjelovanja. Dodatno, nakon što skup završi, registrirani studenti će imati mogućnost pristupa snimkama predavanja i ostalim povezanim sadržajima, uključujući i ona predavanja i sadržaje koje neće moći poslušati/odgledati „u stvarnom vremenu”.

Broj sudionika na skupu je ograničen na 2000, a kako skup pokriva vrlo široko geografsko područje od Lisabona do Vladivostoka odnosno od Reykyavika do Capetowna, slobodna mjesta će se popunjavati po načelu „first come, first served” te se zainteresovani studenti trebaju čim prije registrovati.

Studenti koji se registruju za ovaj događaj trebaju o tome obavijestiti emailom Prodekana za nastavu i studentska pitanja.

https://goo.gl/siEvX1
https://goo.gl/5nWVkR

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Krezović Armin javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Implementacija QAM primopredajnika na FPGA platformama", mentora dr.sc. Nermina Suljanovića, red.prof.

u srijedu, 25. oktobra 2017. godine u 16:00 sati,

u prostorijama Stelekta do zgrade Fakulteta elektrotehnike.

Rasporedi nastave od 16.10.2017. godine

Zbog potrebe uklanjanja pojedinih preklapanja u rasporedu te dodavnja časova izbornih predmeta izvršene su neznatne korekcije rasporeda nastave za zimski semestar akademske 2017/2018 godine. Konačne verzije rasporeda su oglašene u prethodnim objavama po studijskim godinama.

Online prijava za apsolventske rokove - VAŽNO

Obavještavaju se studenti u statusu apsolventa i imatrikulanta da su dužni obaviti online prijavu ispita kojima žele pristupiti na apsolventskom roku koji se organizuje u tekućem mjesecu. Obavještenje, upute i linkovi na obrasce su objavljeni na oglasnoj ploči za apsolvente.

Post has attachment
Kako bi se apsolventski rokovi mogli što efikasnije organizovati, svakog mjeseca prije zakazivanja apsolventskih rokova ispite koje žele polagati u tom mjesecu, studenti Fakulteta elektrotehnike u statusu apsolventa i imatrikulanta su dužni evidentirati na online obrascu.

U oktobarskom apsolventskom roku ispitima će moći pristupiti samo studenti koji izvrše prijavu putem ovog obrasca najkasnije do četvrtka 19.10.2017. godine. Termini ispita će biti objavljeni na oglasnoj ploči u skladu sa obavljenom prijavom, a održaće se od 23.10. do 03.11.2017. godine.

Još jednom skrećemo pažnju studentima u statusu apsolventa da ne prijavljuju one ispite kojima neće pristupiti u oktobarskom apsolventskom roku. Prijave će se obavljati svakog mjeseca prije zakazivanja apsolventskih rokova.

Obrazac prijave za studente u statusu apsolventa i imatrikulanta po studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo: https://goo.gl/TVWdqt

Obrazac prijave za studente u statusu apsolventa i imatrikulanta po starim studijskim programima: https://goo.gl/MPhJA2

Predaja prijava za apsolvente i imatrikulante

Obavještavaju se apsolventi i imatrikulanti da su do srijede 18.10.2017. godine dužni u studentsku službu predati prijave za sve ispite koje će polagati u akademskoj 2017/2018 godini.
Apsolventi koji to do sada nisu uradili trebaju popuniti dva primjerka ŠV20 obrasca te obaviti uplatu od 4 KM na ime osiguranja za akademsku 2017/2018 godinu.
Imatrikulanti su obavezni uz svaku prijavu ispita priložiti i originalnu uplatnicu kao dokaz o uplati 30 KM na ime participacije za polaganje ispita.

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Ćilimković Nihad javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Dizajn M-PSK primopredajnika na digitalnim programabilnim platformama", mentora dr.sc. Nermina Suljanovića, red.prof.

u ponedjeljak, 16. oktobra 2017. godine u 16:15 sati,

u prostorijama Stelekta do zgrade Fakulteta elektrotehnike.

Rasporedi nastave od 09.10.2017. godine

Nakon okončanog trećeg septembarskog ispitnog termina, upisa u akademsku 2017/2018 godinu, upisa predmeta te evidencije prenosa bodova iz predispitnih aktivnosti zbog promjene broja grupa vježbi u odnosu na planirani broj za pojedine predmete izvršene su neznatne korekcije rasporeda nastave za zimski semestar akademske 2017/2018 godine. Konačne verzije rasporeda su oglašene u prethodnim objavama po studijskim godinama.
Wait while more posts are being loaded