Profile cover photo
Profile photo
Йоана Петрова
1,170 followers -
кулинарен артист
кулинарен артист

1,170 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Винаги съм обичала печени зеленчуци. И колкото повече видове има от тях, толкова по-добре. Слагам им пресни билки и зехтин, докато се пекат, а после ги поръсвам с пресни зелени подправки, най-често магданоз. Приготвените по този начин зеленчуци се запичат на повърхността, а вкусът им е по-концентриран. Какво неангажиращо ястие а толкова вкусно!
Add a comment...

Post has attachment
Като десерт, в който една от основните съставки са круши, той е лек и свеж. Овесените ядки и бадемите при гранолата ми дават хрупкавост, а карамелът ги обединява и придава завършеност.
Прочети с какво още може да го комбинираш както и други бързи и не особено ангажиращи решения за десерт, когато той е направен предимно от плодове.
Add a comment...

Post has attachment
Тази година лятната почивка започна с едно намерение - да създам десерт, който да носи духа от времето и настроението ми в този момент. Исках да бъде запомнящ се. Без да имам идея какво ще стане накрая, се оставих на времето и усещанията да ме водят. Този десерт е вдъхновен от Гърция и вкусовете, които свързвам с нея.
Add a comment...

Post has attachment
Това е една от редките за мен рецепти, в която включвам пилешко месо. Редки са, защото качествено пилешко месо се намира по-трудно и отдавна съм спряла да го търся в големите търговски вериги. За тази рецепта използвам френско био пиле с черни крака. От него става също така и прекрасен бульон - за супа, за ризото и за всичко, което искаш да ти е вкусно.
Add a comment...

Post has attachment
Изглежда, патладжаните винаги са провокирали интереса ми в този сезон, а от тази рецепта научих за един любопитен продукт - фрика. Докато варях фриката се разнесоха аромати на печени ядки и опушена сладост. Вече си я представих в комбинация с грилованите патладжани и анасоновия вкус от резенето и се почуствах удовлетворенa от избора на рецепта и ентусиазма ми да продължавам да търся, откривам и опитвам изненадващи съчетания от продукти, които носят богати вкусове.
Add a comment...

Post has attachment
Алевропита (αλευροπιτα) се приготвя от смес като за палачинки, прилича на тънък гарниран хляб, има изключително хрупкави краища и вкус на баница със сирене. Освен това се приготвя бързо, без кори, без месене, и със съставки, които винаги се намират подръка.

Включи фурната да загрява, ще ми благодариш после.
https://www.kulinarno-joana.com/2018/03/alevropita/
Add a comment...

Post has attachment
Представям ти една салата, гарнитура или дори вегетарианско ястие, което приготвям с удоволствие в тази студена снежна зима. Съчетава всички вкусове и същевременно може да се използва като поле за изява на собствен стил и творчество.
Add a comment...

Post has attachment
В този момент от моя живот изпълнен с всякакви рецепти за бисквити, смело мога да нарека тези тук най-хубавите бисквити с парченца шоколад. Виж как няколко добри продукта се обединяват в един, още по-добър. Една толкова перфектна бисквита, колкото и да е голяма, никога не е достатъчна.
Add a comment...

Post has attachment
Шведските маслени сладки са издръжливи, лесни, с достъпни съставки, една от които може да бъде сладкото, което баба ти даде тази есен, или което ти приготви. Макар да ги слагам в коледната селекция, те не са типично коледни, но някак им отива да бъдат.
Add a comment...

Post has attachment
Отново съм на тема шоколад и този път ще ти представя рецепта за лесни и бързи мъфини за закуска. А ако искаш десерт, от същото тесто може да се получи и много добър кейк с глазура.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded