Profile cover photo
Profile photo
Йоана Петрова
1,133 followers -
кулинарен артист
кулинарен артист

1,133 followers
About
Йоана's interests
View all
Йоана's posts

Post has attachment
Пролетен десерт, съчетан с великденска декорация от шоколадово гнездо с кексчета-яйца и цветя. Презентацията на десерта наистина би впечатлила гостите.

Post has attachment
Чудя на себе си, защо досега не съм споделила рецептата за този лесен и вкусен шоколадов десерт и бездруго ние всички го обичаме? Приготвя се супер лесно - за него не са необходими специални инструменти, техники и познания. И освен, че може да го направиш по твой вкус, може и да планираш кога да го приготвиш. Ще ти дам няколко насоки.

Post has attachment
Харесваш ли шоколадово суфле? А кексче с течен център? И двата десерта са прекрасни, със сходни продукти и шоколадов вкус. Прочети по какво се различават и опитай една не просто добра, а отлична рецепта за шоколадово суфле.

Post has attachment
Вероятно вече имаш любима рецепта за перфектното брауни с хрупкава кора и влажна, плътна сърцевина. А какво ще кажеш за едно такова брауни с допълнителни вкусове от сусамов тахан и халва? Това е един от най-семплите за изпълнение и най-ефектни във вкусово отношение десерти за мен.

Post has attachment
От известно време се чудех как ли бих могла да направя порция, в която основният продукт да бъде кремообразно сирене с кора от бяла благородна плесен като бри и камамбер. Исках да ги използвам за нещо по-различно от стандартните им приложения като намазано бри върху бял препечен хляб, гарнирано с ядки, сушени плодове и мед.

Мисля, че намерих точно това, което ми трябва, като при това имам голяма възможност за импровизации и допълнителни съставки.

Post has attachment
Приготвих немалко американски палачинки и разбрах, че от тях може да се желае още. Като например да са по-сочни и по-пухкави отвътре. В допълнение към тях ще ти покажа и как да си направиш конфитирани ябълки с портокал.

Post has attachment
Чурос са нещо много вкусно за похапване, когато е сервирано прясно приготвено, все още топло и ако може с чаша топъл шоколад. Отличният чуро е с екстремно хрупкава повърхност и може да се сервира самостоятелно, просто овалян в канелена захар, но много по-добрите предложения са с топъл шоколад или дулсе де лече.

Post has attachment
Кулинарията не ми доставя просто радост, тя ме изпълва. Сигурно има защо. Пожелавам на всеки един от вас такава отдаденост и щастлива нова година!

Post has attachment
С идеята, че ще правя зеленчуков бульон, използвайки останалите продукти в хладилника в крайна сметка се получи доста интересна на вкус и комбинация от подправки салата. Предлагам ти да я опиташ, независимо дали имаш да разчистваш нещо в твоя хладилник или не.

Post has attachment
По-класическият вариант на тези пайове включва пълнеж от разнообразни сушени плодове, малко настъргана ябълка, много подправки и ароматен алкохол, в кора от ронливо-маслено тесто. Работата е там, че категорична рецепта със задължителни продукти няма, което си е голям плюс за личния вкус. И аз ще ти покажа как да ги приготвиш, както ти харесва и с онова, с което разполагаш. Готино, нали?
Wait while more posts are being loaded