Profile cover photo
Profile photo
Per K. Jensen
5 followers
5 followers
About
Per K.'s posts

Post has attachment
Nej det kan jo være lige det spark, man har brug for. Ved at næsten halvdelen er registreret to gange, gør det jo at problemet ikke er så stort som mange vil gøre det til. Langt de fleste, kan jo sagtens optage lån uden at have nogen vanskeligheder ved at betale tilbage. Så der er ingen tvivl om at det er et overvurderet problem. At sige at danskerne ikke har styr på deres økonomi, er i hvert fald ikke korrekt - heller ikke selvom der er finanskrise. 

Post has attachment
Man bliver simpelthen dummere af at se reality-fjernsyn. Hvor er det dog en skam at så mange vil have alle de indspark af mindre-begavede unge, der ikke har en reel chance for at slå igennem på arbejdsmarkedet udover som reality-stjerner. Tænk at man vil gøre sig selv til grin på landsdækkende fjernsyn på den måde. Men den der ler sidst, ler bedst. Og hvis de ender med at tjene kasse på at være dumme reality-stjerner, er det selvfølgelig dem der er ovenpå, men ret beset er det en ussel måde at blive kendt på. Jeg ved at +Taylor James  er enig med mig og sikkert mange andre også. Hvad mener du?

Post has attachment
Det er meget tvetydigt, hvad konsekvensen bliver af den forventede brugerbetaling der bliver for nogle af Danske Banks kunder/de dårlige kunder. Der er tilsyneladende store forventninger til regnskabet de kommende år hos Danske Bank, der gør at aktiekursen netop nu er fordelagtig. Men er det ikke et usikkert grundlag at vurdere det på? Det mener jeg. Hvem ved, hvad konsekvensen bliver af brugerbetalingen? Hvor stor kundeflugt vil der være væk fra Danske Bank? Hvad indikerer at man ikke fortsat vil tabe penge på udlån? 

Matchfixing er sammen med doping så problematisk at sporten er truet på sin troværdighed og måske eksistens. Sporten er afhængig af sine tilskuere og tv-aftaler, for at udøverne kan få deres løn og for at der er sponsorer der er interesseret. Hvis sponsorer og tilskuere begynder i et større omfang at svigte, er sporten truet på sin eksistens. Doping har gennem 15 år været et stort problem og nu begynder matchfixing at træde i karakter. Den britiske journalist Declan Hill skrev for nogle år siden en bog, der i høj grad dokumenterede at matchfixing er et internationalt problem og også forekommer på højeste niveau, med store stjerner involveret. 
Vi har umiddelbart to fænomener, hvor den ene er gammel kendt og den er ny på scenen. Men fælles for dem begge er, at der langt fra er ryddet op i dem. Doping kender vi så meget til, matchfixing, ved vi ikke præcist hvor udbredt er.
År tilbage oplevede man i Korea at folk ikke ville være tilskuer til fodbold, fordi man vidste at resultatet var aftalt på forhånd. Nu er det kommet til Europa og tættere på os. I Danmark er den første spiller lige blevet idømt et halvt års karantæne. FC Vestsjælland spilleren Kristoffer Wichmann er blevet dømt for at have spillet på sin egen kampe i to tilfælde, hvor kampene er blevet tabt, hvilket er strafbart. Kulturminister Marianne Jelved har nedsat et udvalg, der skal komme med forslag til bekæmpelse af matchfixing i Danmark.
Hvis spillere og dommere er så nemme at overtale til at afgøre kampe i negativ forstand, for en stor sum penge, som noget tyder på er rigtigt, skal der skrappe midler til for at komme det til livs. Man kan tvivle på om det overhovedet kan lade sig gøre. Det værste scenarie der kan ske er at fodbolden langsomt vil dø og interessen forsvinde. Hvis ikke man kan stole på at kampe på selv det højeste niveau bliver spillet, hvor alle forsøger at vinde, så mister sporten sin troværdighed og dermed også sponsorer og tilskuere. 
Wait while more posts are being loaded