Profile cover photo
Profile photo
my rojak
About
Posts

Post has attachment
Microsoft 30 Tahun
Tanpa kita sedari, sudah lebih 30 tahun Microsoft Windows mewarnai dunia komputer kita semua. Di versi  mana anda kenal windows ni. Rojak bermula dari Windows 3.0 tetapi yang terbaik mengikut Rojak ialah versi XP dan 7, orang lain mungkin tak sama.
Microsoft 30 Tahun
Microsoft 30 Tahun
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Apa Yang Anda Buat Ketika Berusia 5 Tahun
Apa ya yang Rojak buat ketika usia 5 tahun. Main, main dan main hahaha. Kebanyakan orang tidak mengambil peperiksaan Microsoft’s Certified Professional sehinggalah mereka menamatkan pengajian di kolej, tetapi Ayan Qureshi lulus peperiksaan ini ketika beliau...
Apa Yang Anda Buat Ketika Berusia 5 Tahun
Apa Yang Anda Buat Ketika Berusia 5 Tahun
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Google Tahu Perihal Anda - Bagaimana?
Apabila anda menggunakan Google, sama ada sedar atau tidak, anda berkemungkinan telah membuat satu perjanjian . Anda boleh menggunakan Gmail,  YouTube dan Peta Google secara percuma dan sebagai pertukaran, anda bersetuju untuk berkongsi maklumat mengenai di...
Google Tahu Perihal Anda - Bagaimana?
Google Tahu Perihal Anda - Bagaimana?
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Bermula Disini
Mulanya di sini  Ku kenali dirimu  Sehingga kini  Sehingga ke akhir waktu  Itu antara lirik lagu Mulanya Disini yang menaikkan nama kumpulan Freedom di era 80-an. Tapi bukan judul lagu itu yang Rojak maksudkan disini. " Any teenager in a garage could put hi...
Bermula Disini
Bermula Disini
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Storage Pertama Google
Google bermula pada Januari 1996 sebagai projek penyelidikan dua orang pelajar PHD dari Universiti Stanford. Bermula dengan hanya 10 biji cakera keras berkapasiti 4Gb tiap satu ( iPod lagi besar huhu ) menjadikan 40Gb kesemuanya setelah disatukan. Beginilah...
Storage Pertama Google
Storage Pertama Google
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
Time kerja, tetiba kita terasa nak "take 5",nak hisap rokok ker, nak minum kejap ker. Kerja tak siap lagi, nak tinggalkan komputer macam tu jer, takut nanti ada ofismate yang gatal tangan. Pakai password jer la. Ok la tu, ciri keselamatan dah ada.  Still ki...
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
Time kerja, tetiba kita terasa nak "take 5",nak hisap rokok ker, nak minum kejap ker. Kerja tak siap lagi, nak tinggalkan komputer macam tu jer, takut nanti ada ofismate yang gatal tangan. Pakai password jer la. Ok la tu, ciri keselamatan dah ada.  Still ki...
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
Seseorang Cuba Menggunakan Komputer Anda
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Steganography - How 007 Send Secret Message
Perghh, topik mengarut betul aku ni, hahah a. Steganography???  Apa tu.... Steganography adalah seni atau amalan menyembunyikan mesej, imej, atau fail lain dalam mesej, imej, atau fail atau dengan bahasa mudahnya, menyembunyikan maklumat di dalam fail lain ...
Steganography - How 007 Send Secret Message
Steganography - How 007 Send Secret Message
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Undeletable Folder - Cara Membuatnya
Aduhh, tersilap delete folder pulak,dah la dalam folder tu ada fail - fail penting. Senang jer caranya, restore la balik dari Recycle Bin korang. Kalau anda dah ter"empty" Recycle Bin macam mana? Boleh jer pakai mana - mana software nak dapatkan balik seper...
Undeletable Folder - Cara Membuatnya
Undeletable Folder - Cara Membuatnya
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Hack Facebook
Hack Facebook , jom semua. Semenjak Rojak wujudkan blog no, yang kedua sebenarnya, rasanya belum pernah lagi buat entri pasal hacking dan sebagainya. Hampir seminggu tak online, bila buka jer, ada 2 3 mesej bertanya berkaitan nak hack facebook. Ada tak soft...
Hack Facebook
Hack Facebook
rojakdotcomdotmy.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded