Profile cover photo
Profile photo
Fővárosi Blog
63 followers -
A Fővárosi Blog Google Plus oldala
A Fővárosi Blog Google Plus oldala

63 followers
About
Fővárosi Blog's posts

Post has attachment
Jóváhagyták a lakótelep építést az Eörs vezér téren. Megszülettek a rózsadombi SZOT-szálló tervei. Nemzeti Színházat álmodtak a Városliget szélére. És átadták a Műegyetemen a mai Kandó Kálmán Kollégiumot. Ez történt fél évszázaddal ezelőtt Budapesten.
http://fovarosi.blog.hu/2016/09/03/otven_eve_irtak_1966_szeptember

Post has attachment
200 méter magas tornyot építettek volna a Városligetbe. Beindult a dunaparti szállodasor tervezése. Az MTA számára könyvtárat terveztek, ami aztán sosem épült meg. Fantasztikus ötletek és hírek ötven évvel ezelőttről, Budapestről.

http://fovarosi.blog.hu/2016/08/07/otven_eve_irtak_1966_augusztus

Post has attachment
1936 júliusában a Rákóczi úton egy négyemeletes bérház összeomlott. Homlokzata az útra zuhant, halálos áldozatok is voltak. http://fovarosi.blog.hu/2016/07/23/1936_osszeomlott_egy_haz_a_rakoczi_uton

Post has attachment

Post has attachment
Hogy nézett volna ki az Interconti, ha toronyszállóként épül meg? Hol volt az első táncdalfesztivál döntője? Mikor indult be az első házgyár Budapesten? A válaszok az ötven évvel ezelőtti újságcikkekben olvashatók! http://fovarosi.blog.hu/2016/06/03/otven_eve_irtak_1966_junius

Post has attachment
Hogyhogy a Néprajzi Múzeumra hirdetett új pályázati nyertest, mikor olyan pályázat már volt? Hogy kerülhet az 56-os emlékműhöz az új épület, ha oda a Fotómúzeumot és az Építészeti Múzeumot tervezték? Olvassa el az elmúlt évek múzeumi negyed sztoriját, hogy képbe kerüljön!

http://fovarosi.blog.hu/2016/05/17/andrassy-negyed_muzeumi_negyed_muzeumliget_es_liget_budapest_a_varosliget_beepitesenek_sztorija_2014


Post has attachment
Fél évszázados már a Csepel Művek sztárbicaja, a Camping bicikli. Ferencváros is házgyárat kapott. Fantasztikus történet arról, hogyan újították fel fél évvel gyorsabban a Béke Szállót. Előre kitapétázott szobákkal szereltek volna össze egy 22 emeletes lakótornyot az Árpád fejedelem útján, a tetőn játszótérrel. Ez történt Budapesten 50 évvel ezelőtt.

http://fovarosi.blog.hu/2016/05/05/otven_eve_irtak_1966_majus

Post has attachment
A napokban ismét frissült a fortepan.hu. A jó 1600 kép forrása az út- és vasúttervezéssel foglalkozó UVATERV archívuma. A képek már csak azért is érdekesek, mert a képarchívum jelentős része egy tűzben megsemmisült. A legutóbbi feltöltés képeiből válogattam néhányat. Katt ide: http://fovarosi.blog.hu/2016/04/24/uj_kepek_a_fortepanon_budapestrol

Post has attachment
Akkor építették azt a házat a Magyar Rádiónak, amiből már ki is költöztek. Akkor nyílt meg az a Közlekedési Múzeum, amit nemrégiben bezártak. És akkoriban alakult ki az a Belváros, amit nagyjából ma is láthatunk. És akkoriban még totál be volt építve a Városliget is - ott volt a BNV ugyanis.

http://fovarosi.blog.hu/2016/04/05/otven_eve_irtak_1966_aprilis

Post has attachment
Két évvel ezelőtt, 2014 március 28-án adták át a 4-es metrót. Az új vonalról szóló cikksorozat lezárásaként a vezető tervező Palatium Stúdió Kft. ügyvezetője, Erő Zoltán osztja meg gondolatait a Fővárosi Blog olvasóival.

http://fovarosi.blog.hu/2016/03/28/a_4-es_metro_ket_eve_az_epitesz_tervezo_jelentese
Wait while more posts are being loaded