Profile cover photo
Profile photo
Montakon B.V.
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
In de Nederlandse procesindustrie worden er steeds hogere eisen gesteld aan productkwaliteit. De Wafer type vlinderklep sluit hier perfect op aan. Lees het gehele artikel op fluidsprocessing ;-) 
Add a comment...

Post has attachment
Alle voordelen van Tectite op een rij!  Wist u trouwens dat Tectite en XPress heel goed samen gaan? Lees het gehele artikel op Montakon.nl
Add a comment...

Post has attachment
Een korte video van het productieproces van de Zorzini mangatdeksels.
Add a comment...

Post has attachment
Door de kegel in deze blindwartels is het onmogelijk dat er medium in de pakkingsgroef achterblijft. Bekijk ze snel op de Montakon shop!
Add a comment...

Post has attachment
VSH oplossingen voor perslucht-, stoom-, proces & koelwaterinstallaties. Wij hebben nu XPress en Tectite in ons assortiment!
Montakon B.V.

	Montakon B.V.
montakon.nl
Add a comment...

Post has attachment
Nu nog makkelijker zoeken, vinden en bestellen op onze spiksplinternieuwe webshop. Kom ook een kijkje nemen op www.montakon.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Montakon is al 5 jaar lang een erkend distribiteur van het Nocado pakket in België en Nederland. Nocado is al bijna 50 jaar actief op het gebied van hygiënische vlinderkleppen en terugslagkleppen.

Nocado is opgericht in 1966 als fabrikant van hoge kwaliteit roestvast stalen fittingen voor de drank- en voedingsmiddelen industrie. De vlinderkleppen van de eerste productie-serie zijn nog steeds verkrijgbaar. Daarnaast blijft Nocado innoveren, onder andere de EHEDG vlinderklep met tussenflens uitvoering. Door de gewijzigde ontwerp wordt het onderhoud en demontage eenvoudiger en veiliger. Voor u betekent dit, dat het onderhoud aan deze kleppen goedkoper wordt ten opzichte van andere kleppen.

De standaard Nocado vlinderkleppen zijn sinds 2007 ook uitgevoerd met het EHEDG certificaat. De oppervlaktes van deze producten zijn zo glad mogelijk afgewerkt (maximaal 0.8µ) en de horizontale delen zijn zoveel mogelijk aflopend uitgevoerd. Hierdoor blijft er een minimum aan residu achter en is uw systeem eenvoudiger te reinigen.

Ook voor al uw reserve onderdelen bent u bij Montakon aan het goede adres. Montakon levert de originele Nocado spare parts zoals manchettes, luchtmotoren en losse vlinders. Het leveringsprogramma van Nocado bestaat verder uit filters, monstername kranen en terugslagkleppen. Voor een compleet overzicht kunt u de Montakon webshop raadplegen.

Montakon levert ook van andere fabrikanten hoogwaardige RVS onderdelen in zowel voedings-, pharma- en chemische industrie. Montakon specialiseert zich in klantgerichte oplossingen die in design en afwerking een onderscheidende meerwaarde bieden.

Voor al uw vragen kunt u bij Montakon uw RVS specialist terecht.
Wilt u het gehele Nocado assortiment zien? bezoek snel onze website!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De vernieuwde S-gate plaatafsluiter verkrijgbaar bij Montakon 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"Hoe bespaar ik op de installatiekosten bij een project?" Dit is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld.

Het VSH Xpress systeem heeft hier de oplossing voor: Door de eenvoudige en snelle verbindingstechniek en de korte voorbereidingstijd van de VSH persfittingen kunt u aanzienlijk besparen op de installatiekosten. Omdat de verbinding wordt uitgevoerd met pressgereedschap, hoeft u geen ander materiaal zoals gas, lijm en draaimachines te kopen of te huren. Ervaar het zelf. 
Add a comment...

Post has attachment
S-GATE™ Plaatafsluiter

Nieuw in het assortiment van Montakon is de S-GATE™ knife gate valve met pneumatische actuator. Deze plaatafsluiter is speciaal ontwikkeld voor het automatisch sluiten van leidingen met poeders en zware vloeistoffen zoals drijfmest en cement. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn waterbehandeling, papier industrie en de voedingsmiddelen industrie. 
 
Belangrijkste kenmerken
De in-line klep kan zowel uni- of bi-directioneel afsluiten en er zijn de verschillende versies van zowel de klep als de actuator beschikbaar. Ook is het mogelijk om de pneumatisch actuator op afstand te bedienen. 
De installatie kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. De afsluiter is beveiligd met zijdelingse platen. 
Diverse opties zijn mogelijk voor zowel de klep als de actuator. Eén van de mogelijkheden is de uitvoering met een RVS pakking. Hierbij ontstaat mogelijk lekkage van de druk van maximaal 2% (kvs). 
Een bijzondere accessoire is de RVS deflector, om residu in de installatie te voorkomen. Een andere optie is de blow off seat. Hierbij wordt tijdens het sluiten lucht geblazen, waardoor geen residu tussen de afsluiter komt. 
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded