Profile cover photo
Profile photo
Nazir Aziz
79 followers -
Pakcu nak semua tahu, Pakcu Pengedar Dahan Rapuh Petaling Jaya
Pakcu nak semua tahu, Pakcu Pengedar Dahan Rapuh Petaling Jaya

79 followers
About
Posts

Post has attachment
HIBAH TAKAFUL PRUDENTIAL
CONTOH 1⃣

Nilai Sijil Takaful : RM100,000
Peratus Dihibahkan : 100%
Dihibahkan Kepada : Isteri
↪Sekiranya berlaku kematian, maka isteri akan menerima RM100,000 TANPA perlu difaraidkan dengan cara yang terbaik adalah dengan membuat Surat Pengisytiharan HIBAH.

CONTOH 2⃣
Nilai Sijil Takaful : RM100,000
Peratus Dihibahkan : 25% ( Setiap Seorang anak )
Dihibahkan Kepada : 4 Orang Anak
Nilai Dihibahkan Setiap Anak : RM 25,000
↪Sekiranya berlaku kematian, maka anak akan menerima nilai HIBAH mengikut PERATUSAN (%) yang telah DITENTUKAN mengikut KEMAHUAN si bapa..

Takaful adalah satu bentuk IKHTIAR yang MUDAH, MURAH, CEPAT dan PASTI dalam pembentukan HARTA PUSAKA. Di samping mendapat hak dalam pembahagian faraid, waris dapat 'tunai segera' untuk uruskan faraid, perbelanjaan harian dan sebagainya.

Yang penting waris tidak ditinggalkan dalam bebanan kewangan walaupun bukan kemewahan.
Photo
Photo
1/10/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Plan ini merupakan plan yang sangat UNIK sebab ada beberapa features yang istimewa…iaitu ia terdiri dari 3 AKAUN UTAMA

1. Protection Unit Accaount (PUA) : Ini adalah account protection (coverage takaful). Perlindungan istimewa iaitu BAYARAN 2 KALI GANDA dari segi pampasan kematian atau lumpuh kekal keseluruhan sekiranya client meninggal dunia atau lumpuh kekal keseluruhan ketika menunaikan haji atau umrah.

2. Investment Unit Amount (IUA) : Ini adalah account investment (yang dilaburkan dalam unit amanah Dana Takaful PruBSN (Ekuiti, Urus atau Bond).

3. Cash Unit Account (CUA) : Ini adalah satu account yang sangat special sebab client boleh dapat duit CASH PAYOUT 2 tahun sekali, serendah RM 500 dan seterusnya RM 1,000, RM 2,000…bergantung kepada caruman bulanan. Selain itu, duit dalam account CUA ini juga akan dimasukkan dalam ACCOUNT SSP (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)…yang melayakkan client untuk mendapat cabutan SSP BSN..termasuklah cabutan kereta mewah dan sebagainya. Selain itu, client diberikan pilihan untuk memindahkan duit CASH PAYOUT tu ke account Tabung Haji (TH)…

Disclaimer : PruBSN tidak menyediakan sebarang perkhidmatan pendaftaran account tabung haji atau pergi menunaikan haji atau umrah. PruBSN hanya membuat pindahan wang (CASH PAYOUT) ke dalam account tabung haji peserta / client. Sebarang urusan dengan pihak Tabung Haji adalan tanggungjawab client. Harap maklum.

Anda boleh sign up plan ini bermula dengan caruman RM 150 sebulan dengan jumlah cash payout setiap 2 tahun sebanyak RM 500.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma atau penerangan mengenai plan ini, boleh wasapp saya http://www.wasap.my/60182838810 (Nazir Aziz) atau pm facebook saya di https://www.facebook.com/nazirtakaful atau email : nazirtakaful@gmail.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
💟 MEDICAL CARD PRUBSN TAKAFUL💟

Masih ramai yg tercari cari pelan protection terbaik kini. Dalam buku polisi ini, ada benefit terbaik:

1. Medical card. Coverage antara RM1 Juta ke RM4 Juta seumur hidup. Tahunan antara RM100,000 ke RM800,000. Full coverage atau smartsaver300 (option).
2. Pampasan kematian. Juga dikenali sbg Hibah Takaful. Berlaku kematian, waris dapat pampasan antara RM100,000 ke RM4Juta. Duit untuk teruskan kehidupan.
3. Savings. Dijadikan sebagai 2nd EPF. Nilai pulangan minimum RM55,000 bermula umur 25 tahun.
4. Pampasan kemalangan. Minimum RM20,000, maximum RM4Juta.
5. Pampasan penyakit kritikal. Antara RM50,000 ke RM4 Juta.
6. Contributor/Waiver. Disahkan mengidap penyakit kritikal eg sakit jantung, kanser, buah pinggang, dll, polisi/bulanan menjadi FREE seumur hidup.

Ada lebih dari 10 manfaat blh diperoleh. Ikut kpd kemampuan, keperluan klien juga.😉😉

Jom sembang-sembang takaful bersama Pakcu
http://www.wasap.my/60182838810 #protectionplan #medicalcard #savings #prubsntakaful #pelanlengkap
Add a comment...

Post has attachment
AssalamualaikumWbt, nama saya Mohd Nazir Bin Abd Aziz, kepakaran sy dalam bidang takaful&insurans ini adalah membantu golongan muda terutama yg berusia lingkungan 20-30an merancang perbelanjaan bulanan dengan teliti dan kemas.

Seperti yang umum sedia maklum, selalu sy melihat generasi kini sering mengalami masalah duit tak cukup, tekanan menanggung beban kos rawatan perubatan dan hutang pendidikan yang tinggi di usia muda.

Di sini, dengan kepakaran yang saya miliki, sy membantu golongan muda ni, bebas dari belenggu hutang, bijak mengurus kewangan dan tidak membebankan ahli keluarga masing-masing saat diri mereka ditimpa musibah dan membawa harapan kepada keluarga mereka.

Perunding Takaful anda.
http://www.wasap.my/60182838810
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Jangan tunggu tua baru terfikir tentang takaful
JANGAN TUNGGU TUA BARU MENYESAL!!!  RUPANYA TAKAFUL TU BUKAN BEBANAN TETAPI KEWAJIBAN. aikk.. Jangan ler marah, Tua-tua tapi #mudatilljannah nampak cik akak flawless giler kulit dan En abang perhh mantap badan sado siuttt. Macam En norman hakemm, jelouss Pa...
Add a comment...

Post has attachment
Best nya Pakcik ini share income dia. Dalam industri dia.. Pakcu nak belajar lah dengan dia.
Add a comment...

Post has attachment
Biodata Rasulullah S.A.W
BIODATA RASULULLAH S.A.W 🖌 Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalibs bin Hashim. 🖌 Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571 Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded