Profile cover photo
Profile photo
Constantin Luntraru
30 followers
30 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment

Energia Kundalini

Din cele mai străvechi timpuri oamenii înțelepți au observat existența în corpul uman a unor centri de forță pe care ei le-au numit chakre. Ei le-au văzut asemenea unui nod sau zăgaz care împiedica energia să urce în Conștient, transformând creierul. Dincolo de orice reprezentare, mai mult sau mai puțin simbolică, care merge până acolo încât să plaseze sediul Conștienței deasupra corpului, în realitate nu e vorba decât de transformarea instrumentului de comandă al ființei omenești, numit creier.
După ce v-ați parcurs seria minimă de mișcări fizice, poziții statice și exerciții de respirație, care pot să varieze foarte mult în funcție de timp, senzații și cerințe interioare, primul lucru pe care îl veți face în prima zi a săptămânii – luni, este să vizualizați în voi prima chakră din corpul uman, pe numele ei muladhara. Este reprezentată de un lotus cu patru petale de culoare roșu intens. Este sediul elementar al subconștientului și al instinctelor de supraviețuire. Vitalitatea este calitatea ei primordială și va fi benefic pentru voi să-i asociați forma și culoarea acestei trăsături. Energia Kundalini se află chiar în interiorul ei, fiind reprezentată de un șarpe încolăcit de trei ori și jumătate. Desigur nu e vorba de niciun șarpe, dar reprezentarea este foarte reușită fiindcă această energie, ca de altfel întreaga energie a universului, fiind vibrație, nu se mișcă în linie dreaptă, ci în sinapse și ondulații specifice. Ideea de șarpe este reușită și prin faptul că atunci când nu e ridicată corespunzător ea poate produce neajunsuri cel puțin echivalente cu mușcătura unui șarpe veninos.
Așadar luni vizualizați prima chakră și rugați-o să se deschidă și să lumineze. Simțind energia Kundalini care se mișcă în ea spuneți-i: strălucește chakră a mea cu bunăvoință și putere, strălucește și cuprinde cu lumina ta tot mai mult în jurul tău, crești și bucură-te de sărbătoarea vieții! Vorbiți-i întotdeauna prin cuvinte calde și drăgăstoase ca și cum ar fi o iubită, deoarece ea are conștiența ei și va aprecia cu siguranță blândețea și sinceritatea.
După acest preludiu, care poate să dureze în funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție, de la câteva secunde până la câteva minute, începeți exercițiul propriu-zis. După ce ați trecut în vedere frumusețea și strălucirea neasemuită a florii de lotus cu patru petale, creați din sine o mișcare de rotație în direcția acelor de ceasornic, în care cele patru petale să devină patru elice ale unei turbine. Rotiți-o mai repede și mai repede până spre punctul de a face să tremure axul care o susține, ca și cum ar fi în pericol să se rupă, și atunci cu o respirație scurtă și puternică ridicați energia și conștiența în a doua chakră, numită svadhisthana, localizată în corpul uman un pic deasupra organelor de reproducere. Aici veți vedea o minunată floare de lotus cu șase petale de culoare portocaliu deschis. Ca și mai înainte, după ce veți avea în ochi lumina și strălucirea ei, reîncepeți acea mișcare de rotație în direcția acelor de ceasornic, în care cele șase petale să se transforme în șase elice ale unei turbine. Când viteza ajunge la un punct maxim acceptabil, iar lumina portocalie devine orbitoare, cu aceeași inspirație scurtă și puternică intrați cu energia și conștiența în chakra a treia, numită manipura, așezată în mijlocul abdomenului, deasupra ombilicului. Aici veți vedea o minunată floare de lotus cu zece petale de culoare galbenă. Ca și mai înainte, după ce veți avea în ochi lumina și strălucirea ei, reîncepeți acea mișcare de rotație în direcția acelor de ceasornic, în care cele zece petale să se transforme în zece elice ale unei turbine.
..........

Soluția perfectă - autocontrolul

De-a lungul timpului acest blog s-a mai numit „Pagină pentru inimă și spirit”, „ În căutarea absolutului”, „Drumul spre înțelepciune”.
Dar toate sunt cuvinte și nici unul nu e un titlu perfect.
Acum se numește „Pe dificilul drum al cunoașterii de sine”, dar ar fi putut foarte bine să se numească și „Dificultățile îmblânzitorului de animale interioare”, de exemplu. De ce spun asta?! Pentru că am motive foarte întemeiate să cred că omul este alcătuit dintr-un Spirit inteligent și o turmă de animale inconștiente. Realitatea tristă sau veselă, depinde cum vreți s-o luați, este că viața în forma ei manifestată nu este posibilă fără prezența acestor animale. Acestea fiind zise, este periculos să încercați să le ucideți, pentru că într-un fel sau altul procedând așa vă veți ucide pe voi. Soluția mea simplă este să le conștientizați mai întâi, apoi să le acceptați așa cum sunt, iar în cele din urmă, ca metodă infailibilă de a le ține sub control, abțineți-vă să le mai oferiți mâncare în cantitatea și calitatea cerută de ele. E o prostie să credem că ceea ce mâncam astăzi este singura posibilitate. Această hrană este doar efectul inconștienței și inerției transmis prin gene de strămoșii noștri din negurile istoriei. Când te abții începi să crezi că te poți hrăni cu lumină și universul acesta extrem de răbdător chiar poate crea această realitate într-un timp foarte îndelungat.
Dacă procedați precum v-am sugerat puterea și voința Spiritului în cadrul materiei va creste, iar turbulența acestor animale va scade. Întărindu-se puterea Spiritului, printr-o infinitate de mijloacele imposibil de descris, veți fi înștiințați cu privire la tot ce e mai important să cunoașteți. Veți beneficia de ceea ce aveți cu adevărat nevoie: pace, luciditate si conștiință intuitivă directă.
Insist asupra acestei soluții, pentru că fără a lua în seama realitatea materiei, așa cum este prezentă aici și acum, speculațiile spirituale și psihologia sunt simplă pierdere de vreme.

http://constantinluntraru.blogspot.ro/

Post has attachment
Eu nu vorbesc în acest articol pentru cei superficiali, aflați la începuturile evoluției lor umane, ci vorbesc pentru cei pregătiți, plini de lacrimi, sudoare și sânge, cei care au cunoscut nenumărate eșecuri, care au experimentat adesea penibilul și stupidul, care au fost dezamăgiți de milioane de ori de falsitatea acestei lumi, care au fost părăsiți de rude și de prieteni, care au meditat și au pătruns în cele mai adânci smârcuri ale firii; lor mă adresez și doar pe ei pot să-i ajut.

Post has attachment
Uită-te la mine Doamne, natura mea divină, si fă ca această minune să devină realitate.

Post has attachment
Căderea unui zeu

Cine poate înțelege durerea unui om? Așa cum nu poți simți durerea lui când se taie sau se lovește, tot așa nu poți simți durerea din sufletul lui. În cel mai bun caz facem o asociere cu durerea pe care am resimțit-o într-o situație similară de demult și cu emfază spunem: da, înțeleg! Dar oare chiar înțelegem? Amintirea nu oferă niciodată aceleași simțăminte ca faptul trăit! Dar despre durerea pe care unii o poartă zi și noapte, pe timp de veghe și chiar în somn ce mai putem spune? O înțelegem și pe aceea?...
De mic copil un dor mai presus de cuvinte mi-a mistuit mintea și mi-a ars simțurile. Voiam să spun ceva dar cuvintele mi se opreau mereu într-un geamăt. Mi se opreau pentru că nu știam cum să traduc în limba oamenilor simțământul pe care-l aveam. Erau crâmpeie de gânduri și cuvinte, dar nimic coerent, nimic clar.  Cu greu, foarte greu, ajutat de cei care au trăit experiențe similare am realizat ce voiam sa spun: Ce e cu voi?! Cum de nu mă recunoașteți?! Eu sunt cea mai importantă ființă a universului!
Dar precum acest simțământ era departe de sfera cuvintelor, tot așa cei din jur mă priveau cu nepăsare sau râdeau de mine ori de câte ori deschideam gura. Eu, această ființă născută cu posibilități foarte mari, atât de aproape de izvorul divin care îmi dăduse viață a trebuit să mă închid în sine și să-mi ascund sufletul cât mai adânc, departe de privirile oamenilor.
Pe brânci sau târâș am depășit tinerețea și am devenit om matur. M-am căsătorit și am avut copii, dar nici soția și nici copii nu au putut să mă recunoască. Prin jurul anului 2000 am descoperit cuvintele înțelepților, în special a celor yoghini, și încetul cu încetul viața mea a luat sens și am început să-mi găsesc cuvintele. Am început să înțeleg de ce m-am simțit cea mai importantă ființă a universului. Am reușit în acea perioadă între anii 2005-2008 să scriu primele mele patru cărți și cu fiecare zi căpătam tot mai multă încredere în mine. Lumina din mine era palpabilă și o mulțime de oameni îmi confirmau calitatea trăirilor și a înțelegerii. Cuvântul meu era ferm, trupul vertical, creștetul îmi atingea cerul. Nu era nimic fals și nimic greșit în atitudinea mea față de oameni. Bunăvoința și iertarea meu față de ei era întreagă. Îmi făcusem deja un obicei din a uita toate neajunsurile trecutului. Eram conectat la o sursă de energie inepuizabilă și o forță minunată începea să se dezvolte în mine. Mă simțeam atât de puternic și stăpân peste materia din jur încât simțeam că dacă aș intra în trupul unui om, oricât de bolnav, l-aș putea face sănătos într-o clipită.
Tot în această perioadă, inspirat probabil de unele idei aparținând lui Jasmuheen, am început exercițiile de hrănire cu lumină. Cu mult înainte de a mă ocupa de ele începusem să simt ca și cum o lumină ar trăi în mine fiindu-mi în același timp sursă inepuizabilă de inspirație și bună dispoziție. Așa că mi-am zis, de ce să nu folosesc această lumină pentru crearea unei minuni printre oameni, aceea de a fi independent de orice sursă de hrană grosieră hrănindu-mă numai cu lumină? Chiar dacă de felul meu eram un gurmand și plăcerea gustului era poate cea mai mare dintre plăcerile vieții mele am întrevăzut libertatea care poate să mi se ofere dobândind un corp de lumină care să nu mai fie constrâns de legile materie. 
Am început munca! Efortul meu părea să facă minuni, puteam să mănânc doar o dată la doua trei zile și îmi spunem că mai e foarte puțin pană ce trupul meu va putea trăi doar cu lumină. Mă vedeam deja ca un zeu printre oameni ajutându-i cu dragoste și bunăvoință să treacă peste toate necazurile lor. În mare parte exercițiul meu de hrănire cu lumină era reprezentat de vizualizarea Soarelui și apoi de transferul luminii din creștet până în tălpile picioarelor. Asemeni Dumnezeului biblic am văzut că lumina este bună și mă simțeam din ce în ce mai încrezător.
Dar lunile treceau și anii treceau, iar corpul meu rămânea tot din carne, și ce era mai grav arăta din ce în ce mai slăbit. Toate celule trupului meu îmi strigau: vrem să trăim!, dar eu insistam să le înfometez și să le chinuiesc. Trupul meu tânăr susținut de o minte puternică și încrezătoare îmi rezistase ani de zile, dar acum era spre final. Dezastrul părea total… Nu mai aveam pentru ce trăi! Nu mi-am putut îndeplini jurământul față de mine însumi, acela de a avea un corp de lumină, nu mi-am putut ține nici promisiunea față de oameni… Trebuia să le spun adevărul… am mințit sau m-am grăbit să afirm că mă pot hrăni cu lumină , dar iată că nu pot, sunt doar un vierme care se hrănește cu țărână și sunt atât de departe de cer...
Citiți tot articolul în linkul de mai jos.

Post has shared content

Post has shared content
Această clipă - toată averea mea!
Când o părăsesc las semne să nu uit drumul înapoi.
Am scris cărţi doar pentru acest motiv, ştiind că mintea se umple de o mulţime de mizerii luate de-a lungul drumurilor străbătute.
Filele sunt palme să mă trezesc!
Cuvintele sunt clopote când aţipesc!
Dar mai e nevoie de ceva fără de care nimic nu are valoare: o substanţă iluminată şi trează care tinde spre cele divine.
Soarele exterior şi soarele interior sunt născuţi de soarele vieţii.
Şi un corp mic poate ajunge cea mai mare stea!

Post has attachment
Această clipă - toată averea mea!
Când o părăsesc las semne să nu uit drumul înapoi.
Am scris cărţi doar pentru acest motiv, ştiind că mintea se umple de o mulţime de mizerii luate de-a lungul drumurilor străbătute.
Filele sunt palme să mă trezesc!
Cuvintele sunt clopote când aţipesc!
Dar mai e nevoie de ceva fără de care nimic nu are valoare: o substanţă receptivă şi trează care tinde spre lumina divină.
Soarele exterior şi soarele interior sunt născuţi din soarele vieţii.
Şi un corp mic poate ajunge cea mai mare stea!

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded