Profile cover photo
Profile photo
khairi mohamad
70 followers -
Abnormal
Abnormal

70 followers
About
Posts

Post has attachment
Self publish journey #3 - ISBN
Senang saja sebenarnya nak apply ISBN. Hanya melalui emel. Kena isi borang pendaftaran program ISBN untuk penerbit baru, dan juga borang untuk terbitkan buku. Berapa banyak judul pun boleh masuk dalam tu. Sertakan cover depan dan mukasurat copyrights, then ...
Add a comment...

Post has attachment
Rumah Pr1ma Tok Bali - progress
Last week tanya officer pr1ma berkenaan construction, katanya baru 4%. Aku follow up dengan lawyer, dengan banker, so aku follow up dengan dia sekali. Target completion 2019, middle. Letter offer Maybank dah approve, 33 tahun nak kena bayor, 4.45% interest ...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Self publish journey #2 - RANEA
Darn! dah berkali kali baca pun still ada typo. perkataan yang banyak-banyak tu macam magic, halucination yang skew kau punya eyesight menyembunyikan typo typo yang buat pembaca jengkel. Yang sebenarnya kau sendiri jengkel like wadde hell aku dah baca line ...
Add a comment...

Post has attachment
Self Publish Journey #1
Better late than never. Actually, scene indie author atau self-publish sudah lama kicked off, yang sudah pun start take up slice of pie yang agak besar juga menyempitkan market untuk penerbit tradisi. Bila aku mula menggoogle dah banyak dah tips, guideline ...
Add a comment...

Post has attachment
My Chemistry Book - FAQ
Pada hari ini aku berjaya mendaftarkan nama syarikat bertajuk 'My Chemistry Book' yang bermaksud Buku Kimia Saya.  Kenapa didaftarkan dengan nama English bukan nama Melayu? Entahlah, aku rasa sebab ayat paling banyak aku dengar, "eh, korang ni macam ada che...
Add a comment...

Post has attachment
First blog post from new work station
Ada banyak perancangan sebenarnya untuk hobi menulis aku ni. Cuma lately processor agak slow untuk pick up kerja-kerja nostalgik - update blog, coding, fb badge, dll dicampur dengan planning untuk setup company self publishing etc. Alhamdulillah, google pla...
Add a comment...

Post has attachment
Yuda di padang maya (2010)
Novel yuda di padang maya aku tulis akhir 2009 sambil layan lagu Jason Mraz - Lucky di telinga. Lalu lagu itu jadi hypnotic trigger . Dengar lalu Lucky , aku terus terbayang wajah mulus Silfia yang sedang termenung di jendela klos tinggi di perkampungan jin...
Add a comment...

Post has attachment
Bintang-bintang ke syurga (2009)
Novel pertama dari Xarine.
Add a comment...

Post has attachment
Adamaryam (2011)
Sesuai dengan konsep aku mahu keluar dari stereotype yang membelenggu novel Melayu, aku hasilkan kisah Maryam. Seorang gadis cantik yang pergi bekerja di kilang elektronik tanpa menyedari dia bakal berdepan satu komplot sabotaj harta intelek terbesar dalam ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded