Profile cover photo
Profile photo
YB Shehan
285 followers -
Mom of 2. Otai minat Hello Kitty. HEALTH . PARENTING. FOOD . TRAVEL. LIFESTYLE . BEAUTY . INFLUENCER
Mom of 2. Otai minat Hello Kitty. HEALTH . PARENTING. FOOD . TRAVEL. LIFESTYLE . BEAUTY . INFLUENCER

285 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Cosmoderm Vitamin E Makeup Remover Penting Walau Tak Makeup? | Sebelum ini Mommy dah kongsi tentang langkah asas penjagaan muka ketika waktu siang. Dari penggunaan pencuci muka yang betul, sehinggalah memilih sunscreen yang tepat untuk jenis kulit kita.…
Add a comment...

Post has attachment
LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU | Fuh.. Episod pertama pun dah buat Mommy leleh meleleh air hidung haaaa. Srott Srott. Adui. Cerita sedih la pula.. Siapa yang tak kenal penulis novel Siti Rosmizah Semail. Penulis novel (juga seorang peguam), yang novelnya sangat…
Add a comment...

Post has attachment
COSMODERM BB CREAM OK TAK??? | Untuk korang yang suka merias wajah, pastinya tahu apa kepentingan asas sebelum mekap kan? Ke korang nak Mommy share langkah asas tu? Ok lah. Mommy kongsi sikit apa yang Mommy amalkan setiap hari, di waktu pagi dan malam.…
Add a comment...

Post has attachment
Selamat pagi. Terfikir.. apakah ucapan Selamat Hari Lahir di Facebook dan Whatsapp sudah cukup buat sahabat Mommy ini. Bila sebut tentang sahabat, ia mungkin membawa maksud sebaya atau jarak umur tak terlalu beza. Jika terlalu beza dah tak jadi sahabat…
Add a comment...

Post has attachment
Pernah tak korang bawa anak-anak tonton wayang? Mommy setakat ni, dah banyak kali juga. Tapi, tak la kerap. Sebab? Mommy cuak, kalau anak-anak tak bagi kerjasama. Bukan tak boleh nak bawa, cuma ibu bapa kena bijak sikit handle. Ok meh Mommy nak kongsi…
Add a comment...

Post has attachment
Sedar tak sedar, cuti sekolah pun dah tamat. Dah masuk sekolah dah pun. Siap dapat buku teks dah. Punya lah laju masa berlalu.. Sedar tak sedar, anak Mommy dah masuk tahun 2 dah. Tahun ni dapat masuk kelas 1st. Erm.. Sebenarnya Mommy gerun. Mommy gerun…
Add a comment...

Post has attachment
Vitamin E Moisturising Mask Cosmoderm | Prinsip Mommy, kulit kena sihat terlebih dahulu, barulah cantik untuk pakai makeup. Kalau kulit tak sihat, kita pakai pula makeup setiap hari, bukan kah ia cuma makin merosakkan kulit kita? Fuh.. Bila kita sentiasa…
Add a comment...

Post has attachment
Pernah.. Mommy berangan untuk ada rumah sendiri. Mommy berangan untuk tidak bekerja. Mommy berangan untuk hantar anak-anak ke sekolah sendiri. Mommy berangan untuk berjalan jauh di luar Malaysia. Mommy berangan untuk menulis blog tanpa ada gangguan di…
Add a comment...

Post has attachment
Pernah tak korang yakin keluar tanpa letakkan sebarang bedak di muka? Mommy tak. Huwaaaa. Bawah mata Mommy agak ketara ‘lebam’nya.. Itu dinamakan lingkaran gelap bawah mata kalau dalam bahasa betulnya. Huhu. Sejak mula Mommy berhenti kerja sehinggalah…
Add a comment...

Post has attachment
Hi korang.. “SEHARI TAK MINUM, TAK KERUAN!” Haaa. Ada tak yang macam Mommy? Kalau pagi-pagi tu, dah macam automatik, wajib bancuh kopi. Pastu bila tengah hari, lidah ni terasa sangat nak minum kopi lagi. Worst, kalau waktu malam pun teringin juga. Aduhai.…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded