Profile cover photo
Profile photo
Cerro Azul Food
21 followers -
fair trade groothandel, fair trade producten zoals: koffie, thee, chocolade, wijn en veel meer
fair trade groothandel, fair trade producten zoals: koffie, thee, chocolade, wijn en veel meer

21 followers
About
Posts

Post has attachment
Té de Origen - in een nieuwe verpakking en verbeterde kwaliteit. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe heerlijke smaakvarianten aan het assortiment toegevoegd. 

Té De Origen is #fairtrade   ‪en #biologisch . Het bijzondere van deze #thee   dat de productie geheel plaats vindt in Sri Lanka. Dit gebeurt door een samenwerking van de plantages van Greenfield en 165 kleine boeren. Doordat de thee ter plaatse geteeld, verwerkt en verpakt wordt, komt het overgrote deel van de prijs ten goede aan de lokale bevolking. Het betekent dus extra werk en inkomen voor deze boeren.

De nieuwe Té de Origen is leverbaar in het traditionele theezakje in enveloppe én als piramidezakje. De thee verpakt in een piramidezakje geeft een heerlijke smaak en diepgang.

10 heerlijke thee smaken:
- English breakfast 
- Earl Grey 
- Rooibos 
- Green tea 
- Green tea mint 
- Starmix 
- Lemon 
- Forest Fruit
- Jasmine 
- Cinnamon
We hebben de inhoud van de thee veranderd van 1,5 gram naar 2 gram per zakje.
De uitstraling hoort helemaal bij het nu: mooi, modern en daardoor zeker een mooi cadeau product.

http://www.cerroazulfood.nl/fair-trade-thee.html
Add a comment...

Post has attachment
Wereldwinkels zetten #Divine Chocolate in de kijker!
Chocoladeproducent Divine maakt #fairtrade #chocolade met cacao en cacaoboter uit Ghana. Cacaoboeren aldaar hebben zich verenigd in een coöperatie met de naam Kuapa Kokoo.

Meer dan 48.000 Ghanese boeren zijn inmiddels lid van deze coöperatie, 30% van de leden is vrouw! De cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van de chocoladeproducent Divine en delen daardoor in de winst die gemaakt wordt met het veredelde product.

De verpakking van de Divine chocolade en cacaoproducten draagt versieringen uit de Ghanese cultuur, ‘adinkra’s’. De cacaoboeren zijn trots op hun bedrijf en willen op deze manier ons iets laten zien van hun Ghanese wortels en cultuur.

De zeven Wereldwinkels in de regio zetten producten van Divine Chocolate van 23 maart tot en met 4 april extra in de kijker. It’s chocolate time.

Fair trade met een dikke plus
Fair trade chocolade is inmiddels een bekend product in winkels in Nederland. Veel chocolade is, ten minste voor een deel van de grondstof, fair trade. Max Havelaar heeft daarvoor baanbrekend werk verricht. Kan fair trade nog beter?

Meer Fair Trade?
Kan de inhoud van fair trade worden vergroot? Ja, vinden de zeven Wereldwinkels in de regio (Velp, Rheden, Dieren, Beekbergen, Eerbeek, Brummen en Doesburg). Met Divine Chocolate laten zij dat zien.

Alle ingrediënten Fair Trade
Deze producten worden uitsluitend met fair trade cacaobonen bereid, dat is al een eerste verschil. Daarnaast zijn de suiker, de vanille, de amandelen en bijvoorbeeld de kokos ook fair trade. Andere ingrediënten zijn meestal niet als fair trade beschikbaar, melkpoeder bijvoorbeeld. Zodra een ingrediënt wel fair trade beschikbaar is, gaat Divine het ook gebruiken. Zo groeit het aandeel fair trade in het chocolade product.

De veredeling
De grootste toegevoegde waarde zit altijd in de veredeling van de grondstoffen. Meestal hebben de cacaoboeren daar geen enkel voordeel van. Bij Divine is ook dat anders. De Ghanese cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van de onderneming Divine Chocolate en bezetten ook zetels in het bestuur van de onderneming. Uniek in de wereld van chocolade. Zo profiteren zij direct van de winst die gemaakt wordt met het veredelen van hun grondstof. Dat mag je gerust ‘fair trade met een dikke plus’ noemen.

Deelname van vrouwen bevorderen
Ruim 30% van de leden van de coöperatie Kuapa Kokoo is vrouw. In alle raden en commissies van de organisatie is een minimaal aantal vrouwen verplicht gesteld om zo de invloed en participatie van vrouwen in de hele organisatie te vergroten. Kuapa Kokoo organiseert workshops en seminars voor vrouwen over vele onderwerpen, o.a. voeding, hiv/aids, kredietfaciliteiten. De vrouwen van de cacaoboeren worden door de organisatie ook gestimuleerd om, naast cacao, andere inkomstenbronnen te verwerven. Het maakt de vrouwen minder afhankelijk van hun echtgenoot en het levert inkomsten op in de tijd tussen de twee cacao-oogsten in het jaar.
Kuapa Kokoo betekent ‘goed boeren’. Het motto van Kuapa Kokoo is: ‘pa pa paa’ en dat staat, in de lokale Twi taal, voor ‘het beste van het beste’.

Fair trade toeslag
De boeren van Kuapa Kokoo ontvangen een goede en gegarandeerde prijs voor hun cacaobonen en jaarlijks een bonus, afhankelijk van de hoogte van de opbrengst. Hierdoor zijn zij niet langer afhankelijk van de grillen van de grondstofmarkt. Dorpsgemeenschappen die het bijzonder goed doen worden extra beloond, in natura, met bedrijfsmiddelen die door het hele dorp gebruikt kunnen worden.
De organisatie koopt ook in het groot landbouwwerktuigen in. Het geld dat hiermee bespaard wordt komt ten goede aan de cacaoboeren.

Naast de eerlijke prijs is er een fair trade toeslag van ongeveer 10%. Deze toeslag wordt door de coöperatie geïnvesteerd in projecten voor de dorpsgemeenschappen. Hierdoor verbeteren de leefomstandigheden van de boeren en hun families. Voorbeelden van projecten zijn: het bouwen en verbeteren van drinkwatervoorzieningen; opzetten en verbeteren van gezondheidszorg (klinieken, sanitaire voorzieningen, educatie over hygiëne); onderwijs (basisscholen), voorlichting over nieuwe en betere landbouwmethoden en omgaan met geld; sommige boeren krijgen training in management en leiderschap.

23 maart tot en met 4 april: It’s chocolate time
De Wereldwinkels in Velp, Rheden, Dieren, Beekbergen, Eerbeek, Brummen en Doesburg brengen de producten van Divine Chocolate de 2 weken voor Pasen extra onder de aandacht. Bij aankoop van een Divine product maak je, per winkel, kans op een verrassend pakket Divine chocolade en cacaoproducten. It’s chocolate time.
Add a comment...

Post has attachment
Duurzame #fairtrade #producten moeten de norm worden

Er zijn steeds meer allianties tussen ondernemers en consumenten om duurzame producten in de winkel te krijgen. Dat is de weg vooruit.

Sinds vorige week is het er: het nieuwe woord voor alle producten die niet door onze morele beugels kunnen. Of het nu gaat om niet eerlijk betaalde rijst, door kinderen gemaakte T-shirts of om meubels van waaibomenhout, het zijn allemaal... woekerproducten. Duizenden Nederlanders deden mee aan de prijsvraag om een naam te verzinnen voor een keurmerk - of 'treurmerk' - voor al die producten die supermarkten schaamteloos in hun schappen blijven leggen. We hadden al keurmerken die producten die 'eerlijk' of 'duurzaam' zijn onderscheiden van 'normale' producten. Maar, zo vroeg initiatiefnemer Gustaaf Haan zich af: moet het niet juist andersom? Moet duurzaam niet het nieuwe normaal zijn?
Add a comment...

Post has attachment
KOFFIE CAPSULES NU VERKRIJGBAAR
Koffie capsules nu verkrijgbaar
Café de Origen zet zich in voor #Fairtrade gecertificeerde #koffie en is exclusief te koop via de Wereld Winkels.
Nieuw in ons assortiment zijn de #koffie #capsules: espresso en lungo.
Deze koffie is een romige en volle koffie. Beschikt over een prachtige balans van aroma’s en bitters. De aroma’s die u zal proeven zijn hazelnoot, caramel en melkchocolade. Een fantastisch zachte en lange afdronk maken deze koffie dan ook helemaal compleet.
Iedere verpakking bevat 15 capsules en deze zijn 100% Nespresso compatible
Add a comment...

Post has attachment
Heropening Wereldwinkel na renovatie 
De Wereldwinkel in Oldenzaal is donderdag weer heropend.

De winkel aan de Bisschopstraat was een week gesloten voor een interne verbouwing om deze te moderniseren. Zo kreeg alles een verse laag verf en een nieuwe inrichting.

De winkel is 's middags heropend door de Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten onder grote belangstelling.

De Wereldwinkel verkoopt een breed assortiment van originele #fairtrade #levensmiddelen  uit de hele wereld. Door de producenten hiervan een rechtvaardige prijs te betalen worden deze gesteund in hun ontwikkeling.

Die dag konden ook de nieuwe Cafe de Origen koffiecapsules geproefd worden. #Fairtrade #koffie #capsules geschikt voor Nespresso© machines. In zowel Espresso als Lungo variant.
Deze koffie is een romige en volle koffie. Beschikt over een prachtige balans van aroma’s en bitters. De aroma’s die u zal proeven zijn hazelnoot, karamel en melkchocolade. Een fantastisch zachte en lange afdronk maken deze koffie dan ook helemaal compleet.(Intensiteit 8). Iedere consumentenverpakking bevat 15 capsules en zijn 100% Nespresso® compatible.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lekker chutneys proeven bij Wereldwinkel Wezep.
#Wereldwinkel Wezep heeft haar #food assortiment uitgebreid.
De jams en chutneys van #Eswatini #Kitchen geproduceerd door Cerro Azul.
Deze #chutney smaakt lekken op een boterham met kaas of kipfilet, Daarnaast kunt deze chutneys gebruiken bij de groente, zoals sperzieboontjes, broccoli. Ook lekker bij vlees. De mangochutney combineert goed met vis
. Op zaterdag 21 februari kunt kennis maken met deze producten. Vanaf 11.30 uur tot 13.30 uur lopen in het winkelcentrum meisjes rond die u deze producten laten proeven. Ook staan de chutneys in de winkel. Kom gezellig bij ons langs en proef de lekkere wereld van Wereldwinkel Wezep. 
Eswatini Kitchen uit Swaziland maakt heerlijke producten zoals marmelades, chutneys en curry saus. De producten zijn 100% natuurlijk, zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Uitsluitend gemaakt van verse vruchten.
Doel van Eswatini is om werk te creëren voor werkloze vrouwen en een afzet te bieden voor producten van kleine boeren. De opbrengsten zijn bestemd voor het sociaal programma voor kansarme kinderen. Men begon met 5 vrouwen en nu, anno 2014, werken er 35 vrouwen, hebben 300 mensen dankzij Eswatini Kitchen een bestaanbaar inkomen en profiteren 2000 kansarme kinderen van de activiteiten.
Add a comment...

Post has attachment
Wereldwinkel levert nu ook #fairtrade koffie #capsules
Wereldwinkel Leusden en Café de Origen als fairtrade koffie
Café de Origen is een kwaliteit fair trade koffie geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van fair trade koffie. Als zij nieuwe koffie melanges maken, hebben zij maar één doel. Een unieke en onderscheidende smaak maken. Neuteboom branders zijn continue in de weer om de melanges perfect te houden zodat u altijd kunt genieten van de heerlijke smaak.

Het resultaat is een aantal uitzonderlijke koffiemelanges die recht doen aan meer dan 100 jaar ervaring in zoeken naar de beste koffie, het melangeren van de lekkerste melanges en het perfect branden van die koffie.

Nu ook leverbaar in koffie capsules 
Als Espresso of als Lungo is deze koffie een romige en volle koffie. Beschikt over een prachtige balans van aroma's en bitters. De aroma's die u zal proeven zijn hazelnoot, caramel en melkchocolade. Een fantastisch zachte en lange afdronk maken deze koffie dan ook helemaal compleet. (Intensiteit 8). Iedere verpakking bevat 15 capsules en zijn te gebruiken in #Nespresso machines. De advies verkoopprijs bij de Wereldwinkel Leusden in winkelcentrum 'de Hamershof' te Leusden bedraagt € 3,25. Dat is nog geen 22 cent per kopje koffie.

BRON: http://www.leusderkrant.nl/_incs/wereldwinkel_levert_nu_ook_fairtrade_koffie_in_capsules_3471186.html#.VPjQV3yG-So 
Add a comment...

Post has attachment
Wereldwinkel Borne in nieuwe huisstijl
Een frisse huisstijl en een herstart van de Facebookpagina, de Wereldwinkel gaat er weer vol tegenaan. Met een nieuw en modern assortiment hoopt de #Fairtrade Cadeauwinkel ook een nieuw, jong publiek naar de Nieuwe Kerkstraat te trekken.
De restyling is ingegeven door de nieuwe huisstijl die de landelijke organisatie van wereldwinkels afgelopen zomer presenteerde. Voor de Bornse winkel reden om zelf ook een opfrisser te ondergaan.

Werkgroep
In hoog tempo heeft een werkgroep vernieuwing een plan opgesteld, waarna op de Slingerbeurs is gezocht naar partijen die konden helpen. Uiteindelijk is van twee aanbiedingen geen gebruik gemaakt. zowel vervoer van als tijdelijke opslag voor de voorraad, bleek achteraf niet nodig. Overbuurman Coccinelle, onlangs verhuisd, bood het voormalig onderkomen aan, wat een enorme hoeveelheid verhuisbewegingen bespaarde. Ook de verbouwingsuitverkoop, voorafgaand aan de opknapbeurt, droeg daar aan bij. "We hebben altijd in januari uit-fair-koop", vertelt bestuurslid Gerda Remmers. Dit keer wel veel harder dan andere jaren, benadrukken Betty Ulkeman en Zwanette Hullegie, beiden van de werkgroep vernieuwing.

Metamorfose
Tien dagen was de winkel dicht. In die tijd is de donkere (paar met okergele) ruimte omgetoverd in fris gebroken wit met blauwe accenten. De vloer is geschuurde en gelakt, net als de tafels. Alle artikelen die aan het plafond hingen, hebben een plekje netjes in de schappen gekregen en veel klein grut heeft plaats gemaakt voor grotere hippe schalen en glaswerk. De medewerkers zijn razend enthousiast. Ze hopen dat het publiek dat met hen is.

Woensdag opent de winkel haar deuren weer, vrijdag is de officiële opening.
Add a comment...

Post has attachment
De theemelangeurs van The London Tea Company hebben een nieuw ‪#‎Pyramide‬ ‪#‎Thee‬ assortiment met fantastische thee en kruidenthee ontwikkelt! Er zijn klassiekers zoals Londen breakfast, earl grey maar ook rooibos, groene thee en mint zitten in dit assortiment.
Assortiment:
• London Breakfast 
• Earl Grey 
• Darjeeling 
• Green Tea Tropical 
• Maroccan Mint 
• Rooibos 
• Vanilla Chai 
• Raspberry, Ginger & Vanilla 
• Lemongrass, Ginger & Citrus Fruit
alle soorten zijn natuurlijk ‪#‎fairtrade‬
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-03
7 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf nu verkrijgbaar bij heel veel #Wereldwinkels in Nederland.
#Fairtrade koffie capsules geschikt voor #Nespresso© machines. In zowel Espresso als Lungo variant.
Deze koffie is een romige en volle koffie. Beschikt over een prachtige balans van aroma’s en bitters. De aroma’s die u zal proeven zijn hazelnoot, karamel en melkchocolade. Een fantastisch zachte en lange afdronk maken deze koffie dan ook helemaal compleet.(Intensiteit 8).
Iedere consumentenverpakking bevat 15 capsules en zijn 100% Nespresso® compatible.

http://www.cerroazulfood.nl/fair-trade-koffie.html 
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded