Profile cover photo
Profile photo
Tina Tarnrot
2 followers
2 followers
About
Tina's posts

Post has attachment
Att ta ansvar under grupparbeten
Jag arbetar just nu med bokcirklar kring en bok med mina
elever. Eleverna har fått låna var sin bok som
de läser hemma enligt en läsplan. De har läsläxa till bokcirkeln som ligger på
fredagar. I bokcirklarna läser vi högt för varandra ur boken, diskuterar b...

Post has attachment
Bygga argument
Detta inlägg bidrar egentligen inte till att synliggöra lärande men det är ett verktyg för att hjälpa elever att förstå hur man kan bygga upp ett argument. Jag har hämtat idén hos mrslondon.us och översatt den till svenska.

Post has attachment
Markeringssymboler
Här kommer ett dokument med förklaringar till olika markeringssymboler för textredigering.

Post has attachment
Flippad film om engelska verb
Här kommer min andra flippade film. Den här handlar om engelska verb. Jag gjorde bildspelet i PowerPoint och använde sedan Screencast- O-Matic för att lägga på ljud och filma bildspelet på datorskärmen för att till sist exportera filmen till Youtube som oli...

Post has attachment
Flippad film om demokrati
Här kommer min första flippade film. Den handlar om demokrati. Jag gjorde själva presentationen i Keynote och exporterade den sedan till Explain Everything där jag lade på ljudet innan jag publicerade den som olistad på Youtube.

Post has attachment
Plansch för exit tickets
Vad fastnade hos dig? Varför inte tillverka en plansch att hänga på dörren ut ut klassrummet och låta eleverna hänga sina exit tickets i form av post-it-lappar innan de går ut ur klassrummet efter lektionen eller när de slutar för dagen?

Post has attachment
En bra klasskompis
Här kommer en enkel liten affisch som ni kan ha på väggen i klassrummet för att påminna varandra om hur vi är, gör och säger mot/till varandra. 

Post has attachment
Läser du på riktigt eller "låtsas" du läsa?
Den här affischen kan du som lärare använda i klassrummet för att visa elever skillnaden mellan att läsa på riktigt och att läsa på "låtsas". När elever väl har insett att det syns om de läser eller inte brukar den äkta läsningen öka i klassrummet.

Post has attachment
"Fortkörningsböter"
En skämtsam lapp att dela ut i samband med att elever har för bråttom med skolarbetet.

Post has attachment
Lottningspinnar
Dagens tips handlar inte om lärande utan om klassrumsorganisation.  När vi ska lotta/dra namn i klassen använder jag just nu en sammetspåse med flirtkulor i med elevernas namn på. Jag har tröttnat på dessa kulor som alltid har en tendens till att rymma och ...
Wait while more posts are being loaded