Profile

Cover photo
Nazry Lamborghin
Works at YOBSN
Attended University Technology of Malaysia
Lives in Batu Pahat
146 followers|80,467 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
 
Not human in suit..Ehh...??
 
This is a robot doing the Robot.

Now that we have your attention… check out the Black Market's new Jester gear set.
67 comments on original post
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
 
Noted that..
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
 
Nissan GTR 2020
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Semasa Portugis hendak menawan Melaka, ramai orang-orang laut dan orang-orang selat yang setia kepada Hang Tuah membina kubu dan kota pertahanan di setiap pulau sepanjang selat Melaka dengan bertujuan untuk menyerang hendap setiap kapal-kapal perang milik Portugis yang lalu lalang di perairan. Tetapi penjajah dan pengkaji sejarah luar mengatakan orang-orang selat adalah lanun.
 ·  Translate

Nazry Lamborghin

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Nay Malays Bereft On Earth...

Nazry Lamborghin

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Tiada apa yang nak dihairankan, setiap hari makin ramai anak muda yang jatuh muflis dan makin ramai juga yang jadi bujang terlajak. Semuanya akan jadi mangsa keadaan sekiranya kita tiada EQ dan IQ kewangan. Kesudahannya, semua orang akan tahu jawapannya apa akan jadi pada negara di masa hadapan...   
 ·  Translate
In his circles
171 people
Have him in circles
146 people
Steph Gillian's profile photo
Kareen Dowst's profile photo
Stas “StivGrey” Greyov's profile photo
Thomas Patrick Maguire's profile photo
Elizabeth yu's profile photo
priya balakrishnan's profile photo
Riaffendi Ibrahim's profile photo
Siti Fatimah Ahmad's profile photo
zulhakim sanip's profile photo

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
 
Amazing..
Awaken the Force within you. Choose a side and your Google apps will follow your path.
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

Shared publicly  - 
 
Disebalik Penutupan Bank Di Greece. Ini Perkara Yang Korang Kena Tahu



Ramai sebenarnya yang tahu kisah sebenar penutupan bank di Greece. Media massa, cikgu, ahli politik dan juga orang bank tidak akan memberitahu anda perkara ini, biar saya yang bagitahu anda supaya anda membuka mata hati dan lebih celik melihat perkara sebenar yang berlaku di dunia yang telah dikaburi ini.

Hari ini saya nak terangkan tentang Fractional Reserve System (FRS). Satu sistem dimana perbankan di seluruh dunia mencipta duit. Duit yang kita miliki bukan lagi disandarkan dengan 'simpanan emas - gold standard' bermula dari tahun 1971 lagi (Bretton Woods), tetapi duit kita hari ini tak kira lah duit fizikal atau duit elektronik tidak disandarkan dengan apa-apa lagi. Ianya di panggil duit fiat - duit yang dihasilkan atas persetujuan kuasa-kuasa tertentu. Semakin banyak duit dicipta, semakin jatuh nilai duit tersebut. Semakin jatuh nilai duit berkadaran langsung dengan peningkatan inflasi. Semakin tinggi inflasi, semakin tinggi harga barang dan service dan ini menyebabkan kita makin miskin dan miskin. Faham? Secara dasarnya kita kena tahu dari mana duit dicipta dan kita harus bersama hapuskan sistem ini. Apa yang saya nak terangkan ini tidak diajar disekolah dan di universiti, bahkan orang-orang besar bank pon kebanyakkan tak tahu sistem ini. Anda akan belajar sesuatu yang besar hari ini. InsyaAllah ilmu ini akan dapat membantu anda.

Awak bayangkan di Malaysia ini ada satu bank sahaja untuk memudahkan penyampaian cerita saya. Dan bank tersebut saya gambarkan seperti di gambar diatas. Ikut turutan nombor yang disediakan;

(1). Carl ada RM1000 hasil berniaga dan simpan duit tersebut ke dalam bank dan dalam buku akaun dia tertulis Carl dah deposit RM1000 ke dalam bank. Melalui sistem FRS, bank akan simpan 10% (RM100) duit Carl di dalam reserve bank dan 90% (RM900) lagi bank akan memberi loan kepada orang yang memerlukan.

(2), (3) & (4). Belle membuat personal loan dari bank sebanyak RM900. Duit yang Belle pinjam itu terus bank masukkan ke dalam akaun Belle secara elektronik dan dalam buku akaun dia tertulis Belle mempunyai deposit sebanyak RM900. Melalui sistem FRS, bank akan simpan 10% (RM90) duit Belle di dalam reserve bank dan 90% (RM810) lagi bank akan memberi loan kepada orang yang memerlukan.

(5), (6) & (7). Apa yang berlaku kepada Belle, sama berlaku kepada John and Steve. Sehingga (8) pihak bank memutuskan untuk tidak teruskan lagi memberi pinjaman kepada orang seterusnya (memudahkan cerita).

(9). Jika diperhatikan dengan teliti di dalam kotak hitam (reserve bank), bank hanya mempunyai duit sebanyak RM1000 sahaja (RM100 + RM90 + RM81 + RM729) seperti jumlah asal yang Carl masukkan ke dalam bank. Tetapi jika dikira melalui buku akaun peminjam dan termasuk Carl, duit mereka secara total adalah sebanyak RM3439! (RM1000 + RM900 + RM810 + RM729). Bank berjaya membuat duit dari RM1000 menjadi RM3439 secara digital tanpa anda sedar. Begini lah caranya bank membuat duit melalui simpanan dan pinjaman anda.

(10). Itu kalau saya stop sampai Steve sahaja. Kalau saya teruskan lagi dengan bank memberi pinjaman demi pinjaman, melalui (FRS - 10%) ini, pihak bank mampu membuat dari deposit sebanyak RM1000 menjadi RM9,999. Dan lebih dasyat lagi RM1,000,000 menjadi RM9,999,999!

Disebabkan ini lah punca sebenar kenapa nilai duit kita makin jatuh hari demi hari. Semakin banyak duit dipasaran, semakin jatuh nilai duit. Barang menjadi semakin mahal. Yes bank itu institusi paling kejam di dunia, dan sistem yang terbina atas dasar 'riba' ini merupakan satu sistem yang amat berbahaya sekali dan tetapi jauh lebih kejam jikalau anda sendiri yang menyokong sistem ini. Anda menyimpan ke dalam bank dan membuat loan dengan bank. Penggunakan kad kredit dan kad debit adalah penyumbang terbesar kepada sistem ini. Tanpa anda, sistem ini pasti akan musnah. Kalau tak percaya, apa kata kita semua rakyat Malaysia keluarkan duit dari bank-bank di Malaysia. Hanya 10% sahaja orang yang akan dapat duit mereka disebabkan bank memang tiada duit, mereka hanya cipta duit secara maya sahaja melalui digit-digit dalam buku akaun dan akaun online anda.

Kalau nak simpan duit, saya galakkan tukarkan duit tersebut kepada komoditi seperti emas atau perak. Kerana barangan komoditi ini tidak akan hilang nilai. Semakin jatuh nilai duit, semakin tinggi harga komoditi. Kena jadi bijak dan percaya kepada Allah.

p/s: Now dah tau kenapa sebenarnya rakyat Greece mengeluarkan wang mereka dari Bank? Dah tahu kenapa saya begitu memperjuangkan anti-riba. Kenapa saya tidak menggalakkan penggunaan elektronik money (debit & kredit kad)? Jarang menggunakan khidmat bank? Tiada kad kredit? Mana yang saya boleh elak saya elak dan kalau lagi best kita sama-sama beri kefahaman ini kepada seluruh orang Islam kita. Jatuhkan institusi kewangan ini dan naikkan institusi kewangan Islam. Ingat, zaman kegemilangan Islam tiada institusi bank.

SEBARKAN. MOGA ALLAH MERAHMATI PERJUANGAN KITA DI BULAN RAMADHAN INI. ALLAH ALWAYS NO 1.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nazry Lamborghin

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Senyum je Hang Tuah... 
 ·  Translate

Nazry Lamborghin

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Yeah...like Capt. Jack Sparrow fall in love with Syrena (a mermaid one)...Arrr~~ 
People
In his circles
171 people
Have him in circles
146 people
Steph Gillian's profile photo
Kareen Dowst's profile photo
Stas “StivGrey” Greyov's profile photo
Thomas Patrick Maguire's profile photo
Elizabeth yu's profile photo
priya balakrishnan's profile photo
Riaffendi Ibrahim's profile photo
Siti Fatimah Ahmad's profile photo
zulhakim sanip's profile photo
Work
Occupation
General Commission Agency & Wealth Developer
Skills
Management & Development
Employment
  • YOBSN
    Professional Plus Owners/Agent, present
    http://worldstarz.smartmediatechnologies.com/
  • Toiron Technology Resources
    C.E.O, present
  • Lamborghini Fan Club Freedom (LFCF)
    Wealth Conductors, present
  • Bamboo Motors Club
    Dragger & Drifter, 2012
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Batu Pahat
Previously
Kota Kinabalu
Story
Tagline
Impossilble Is Nothing...Just Do It Right !
Introduction

Hi Everyone...Such People Had Their Own Dream. Guest What.. Man or Woman With Their Dream Will Not Been Denied. I Discover Thousand Of Fan Around The Globe And Their Interest About Owning Their Lamborghini Cars. Let Me Share With You Another Secret To Becoming Powerful Wealth To Buy A First Model. It's About Most Powerful Tools You Must To Have It...YOBSN Smart Social Media! But, First... All I Wanna Show You The Main Stream Strategy. It Creates Many Phenomenon To Lift Up Your Potential Start From Zero To Hero...”It’s Not A Secret Again…It’s a YOBSN community project” Please PM me for other information at 017-7007521 or Directly Move To My Creative Website www.WorldStarz.GoYobsn.com or www.WorldStarz.yobsn.com or http://WorldStarz.SmartMediaTechnologies.com

Bragging rights
Everyone needs to beloved & give love...Lets Make World A Better Place..
Collections Nazry is following
Education
  • University Technology of Malaysia
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Dating, A relationship, Networking
Relationship
Engaged
Other names
Muhd Nazri Bakir
Apps with Google+ Sign-in
  • Sky Force 2014