Profile cover photo
Profile photo
Gemeentelijk depot voor archeologie Gorinchem
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Wil jij het prachtige glas zien waaruit een schoolrector 600 jaar geleden zijn biertje dronk? Of ben je nieuwsgierig naar de middeleeuwse wapens die men gebruikte bij het beleg van het kasteel van de heren van Arkel in Wijdschild? Dit kan tijdens de Nationale Archeologiedagen van 12 tot en met 14 oktober. Op deze drie dagen is het archeologiedepot tussen 14.00 en 17.00 uur open. De toegang is gratis.

Programma:

Kinderen vanaf 8 tot 12 jaar kunnen op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zelf vondsten zoeken met een metaaldetector of opdrachten uitvoeren tijdens een speurtocht door het depot. De allerbeste speurders kunnen daarmee een heus diploma verdienen!

Op zaterdagmiddag 14 oktober en zondagmiddag 15 oktober kun je tijdens het vondstenspreekuur je eigen vondsten laten bekijken door depotbeheerder Martin Veen.

Speciaal ook voor de lezers van ‘Tien eeuwen Gorinchem, Geschiedenis van een Hollandse stad’ is een kleine expositie ingericht met de archeologische vondsten uit dit boek.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wie dit weekend door de gaten in het hek Achter de Kerk-Groenmarkt kijkt, ziet muurresten van de noordelijke zijbeuk van de middeleeuwse Grote Kerk. Deze oude 'kruiskerk' werd in 1263 in gebruik genomen en gewijd aan #SintMaarten. Aan het begin van de 19de eeuw raakte het gebouw zwaar beschadigd tijdens de oorlogshandelingen tussen de Franse en Russische/ Pruisische legers, waarna men het in 1844 afbrak. Het kerkgebouw dat we nu kennen kwam hier in 1851 voor in de plaats. #Gorinchem #archeologie
PhotoPhotoPhotoPhoto
11-11-17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded