Profile cover photo
Profile photo
Saperel
17 followers
17 followers
About
Posts

Post has attachment
Arduino Starter kit, stigle su nove količine, ponovo je na stanju...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Srigao je Arduino Robot! Kao što je obično slučaj sa novim proizvodima u našoj radnji, za početak smo dobili samo par komada. U stalnoj ponudi će biti početkom 2014. http://www.saperel.com/Arduino%20Robot
PhotoPhotoPhoto
Arduino Robot
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Arduino Esplora, prve količine su stigle u radnju. Ukoliko bude interesovanja postaće deo stalne Saperel ponude.
http://www.saperel.com/Arduino%20Esplora
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Arduino Due je prva mikrokontrolerska ploča iz Arduino serije sa ARM procesorom. Upotrebljeni procesor je Atmel SAM3X8E sa 32-bitnim ARM Cortex-M3 jezgrom na 84MHz. Novi procesor značajno povećava računarsku snagu koja je na raspolaganju Arduino korisnicima i donosi nove funkcije. Za programiranje se kao i do sada koristi poznato Arduino IDE okruženje, a u najvećoj meri je zadržana i kompatibilnost sa dosadašnjim jezikom kako bi se olakšalo prebacivanje postojećih programa na novi procesor.

Više informacija na http://www.saperel.com/Arduino/Arduino%20Due
PhotoPhotoPhotoPhoto
Arduino Due (4 photos)
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Arduino WiFi Shield omogućava Arduino ploči bežično povezivanje na internet. Prateći par jednostavnih instrukcija možete povezati Arduino ploču na wireless mrežu i preko nje vršiti komunikaciju sa drugim uređajima ili njihovu kontrolu. Ko i
do sada, svi elementi Arduino platforme, hardver, softver i dokumentacija su dostupni kao open-source i potpuno besplatni. To znači da možete naučiti kako je tačno napravljen i koristiti isti dizajn kao početnu tačku sa sopstvena rešenja.

Za rad je neophodna osnovna Arduino ploča (prodaje se zasebno)
Radni napon od 5V (napajanje iz osnovne ploče)
Komunikacija: 802.11b/g networks
Enkripcija: WEP i WPA2 Persoanl
Ploča ima integrisanu antenu
Veza sa Arduino pločom preko SPI porta
Ugrađen i micro SD konektor za kartice
ICSP konektor
FTDI konektor za serijsko debagovanje WiFi shielda
Mini-USB za ubacivanje novog WiFi firmvera

Arduino WiFi Shield omogućava povezivanje na internet putem 802.11 bežičnog protokola. Zasnovan je na HDG104 Wireless LAN 802.11b/g Sistem-in-Package čipu. Atmega 32UC3 procesor je zadužen za obavljanje mrežne komunikacije po TCP i UDP protokolima. Za rad koristite WiFi biblioteku sa primerima koja je dostupna sa Arduino sajta. Povezivanje sa Arduino pločom je izvedeno tako da su svi pinovi sa konektora osnovne ploče dostupni i na konektoru shielda. Time je omogućeno ređanje modula jednih preko drugih uz zadržavanje osnovnog rasporeda pinova.

WiFi Shield se može povezati na wireless mreže koje rade u skladu sa 802.11b i 802.11g standardom.

Na ploči postoji i konektor za micro-SD kartice, koji se može koristiti za čuvanje fajlova koji će se slati preko mreže. Kompatibilna je sa Arduino Uno i Mega pločama (uz korišćenje Ethernet biblioteke). Za rad sa micro-SD karticom koristi se SD biblioteka. Kada se koristi ta biblioteka, SS signal je na pinu broj 4.

Više informacija na
http://www.saperel.com/Arduino%20Shields/Arduino%20WiFi%20Shield
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Arduino WiFi Shield (5 photos)
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Arduino Ethernet Shield omogućava Arduinu da se poveže preko interneta sa samo par minuta. Sve što treba da uradite je da priključite ovaj modul na Arduino ploču, povežete mrežni kabl (proizvod se ne prodaje sa kablom) i pratite nekoliko je
dnostavnih uputstava kako biste omogućili kontrolu i komunikaciju putem interneta. Ko i do sada, svi elementi Arduino platforme, hardver, softver i dokumentacija su dostupni kao open-source i potpuno besplatni. To znači da možete naučiti kako je tačno napravljen i koristiti isti dizajn kao početnu tačku sa sopstvena rešenja. Stotine hiljada Arduino ploča širom sveta podstiču kreativnost raznih ljudi, svakog dana. Pridruži se odmah, Arduino to si ti!

Za rad je neophodna osnovna Arduino ploča (prodaje se zasebno)
Radni napon od 5V (napajanje iz osnovne ploče)
Ethernet kontroler: W5100 sa unutrašnjim baferom od 16KB
Brzina konekcije: 10/100Mb
Veza sa Arduino pločom preko SPI porta

Arduino Ethernet Shield omogućava Arduino pločama da se povežu na internet. Zasnovan je na Wiznet W5100 ethernet čipu koji omogućava mrežnu komunikaciju koristeći TCP i UDP protokole. Podržava do četiri istovremene socket konekcije. Za pisanje programa koji koriste ovaj shield dostupna je i Ethernet biblioteka. Povezivanje sa Arduino pločom je izvedeno tako da su svi pinovi sa konektora osnovne ploče dostupni i na konektoru shielda. Time je omogućeno ređanje modula jednih preko drugih uz zadržavanje osnovnog rasporeda pinova.

Najnovija verzija ove ploče koristi 1.0 raspored pinova, kao na Rev3 Arduino Uno pločama.

Ethernet Shield ima standardni RJ-45 mrežni konektor, sa integrisanim transformatorom i PoE mogućnostima.

Na ploči postoji i konektor za micro-SD kartice, koji se može koristiti za čuvanje fajlova koji će se slati preko mreže. Kompatibilna je sa Arduino Uno i Mega pločama (uz korišćenje Ethernet biblioteke). Za rad sa micro-SD karticom koristi se SD biblioteka. Kada se koristi ta biblioteka, SS signal je na pinu broj 4. Prva verzija ove ploče imala je SD konektor pune veličine koji je zamenjen ovim manjim, micro-SD konektorom.

Više informacija na:
http://www.saperel.com/Arduino%20Shields/Arduino%20Ethernet%20Shield%20Rev3%20bez%20PoE%20Modula
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Arduino Ethernet Shield Rev3 bez PoE modula (5 photos)
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Novi proizvodi na Saperel.com sajtu. Predstavljamo vam Arduino Leonardo.

Arduino Leonardo je mikrokontrolerska ploča sa ATmega32u4 čipom.
Ima 20 digitalnih ulazno/izlaznih pinova (od kojih 7 mogu da se koriste kao PWM izlazi a 12 kao analogni ulazi), kristalni oscilator od 16MHz, mikro USB konektor, priključak za napajanje, ICSP konektor i reset taster.

Sadrži sve što je potrebno za podršku mikrokontroleru, jednostavno je povežite sa računarom preko USB kabla (ili joj obezbedite spoljašnje napajanje  preko adaptera ili baterije) i možete početi.

Arduino Leonardo se razlikuje od prethodnih ploča po tome što upotrebljeni čip ATmega32u4 ima ugrađenu USB komunikaciju, čime se eliminiše potreba za sekundarnim procesorom koji bi obavljao tu funkciju. To omogućava da se Leonardo ploča na računaru pojavi kao miš, tastatura, dodatni serijski port ili nešto drugo. To takođe ima i druge implikacije na ponašanje ove ploče, a detalje možete pronaći ovde.

Više informacija na

http://www.saperel.com/Arduino/Arduino%20Leonardo
PhotoPhotoPhotoPhoto
Arduino Leonardo (4 photos)
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Novi proizvodi na Saperel.com sajtu. Predstavljamo vam Arduino Motor Shield Rev3. 

Arduino Motor Shield koristi L298 čip koji je full-bridge driver projektovan za pokretanje induktivnih opterećenja poput relea, solenoida, DC motora i stepper (koračnih) motora. Omogućava istovremeno pokretanje i kontrolu dva DC motora preko Arduino ploče. Kontrola podrazumeva upravljanje smerom i brzinom svakog od dva motora zasebno. Između ostalog omogućava i merenje potrošnje struje za svaki od motora.

Ovaj shield ima dva odvojena kanala, kanal A i kanal B. Svaki kanal koristi po četiri Arduino pina za biranje smera rotacije, kontrolu brzine, upravljanje kočenjem motora i merenje potrošjne struje. Kanale možete koristiti zasebno za pokretanje dva DC motora, ili ih možete kombinovati za pokretanje jednog bipolarnog stepper (koračnog) motora. Jedan kanal može da kontroliše struju do 2A, odnosno 4A ukupno za oba.

Motor Shield koristi standardni 1.0 raspored pinova koji se sastoji od 4 dodatna pina: dva od njih su smeštena blizu AREF pina i koriste se za TWI komunikaciju, a druga dva se nalaze pored RESET pina. IOREF pin se koristi za prilagođenje prema ploči na koju je postavljen Shield, a poslednji pin nije povezan već je rezervisan za buduću primenu.

Više informacija na:

http://www.saperel.com/Arduino%20Motor%20Shield%20Rev3
PhotoPhotoPhoto
3 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded