Profile cover photo
Profile photo
Filmoteca de Catalunya
169 followers -
La Filmoteca de Catalunya, la casa del cinema
La Filmoteca de Catalunya, la casa del cinema

169 followers
About
Posts

Post has attachment
En poca estona, a les 20.00 h, l'actriu Bulle Ogier (una habitual davant les càmeres de molts cineastes europeus), però especialment de la de Jacques Rivette, de qui molts la consideren musa obrirà el cicle que dediquem al creador de la Nouvelle Vague, un cineasta complert -teòric, crític, realitzador. El cicle, anomenat 'Jacques Rivette nous appartient', inclou nou títols, una mostra malauradament incomplerta però molt representativa de la trajectòria d'aquest conspirador cinematogràfic.

Aquesta tarda, Ogier presentava el cicle davant la premsa lluint els mateixos guants que porta a la pel·lícula que obre el cicle, 'Le pont du Nord', el film (ha dit) "del seu cor". http://bit.ly/2oXhvCO
PhotoPhotoPhotoPhoto
19/4/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Aquest dijous 6 d'abril, retem un homenatge a Ana Belén amb motiu de la concessió del Goya d'Honor d'enguany per part de l' Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. L'acte, que tindrà lloc a els 20.00 h, és fruit d'una col·laboració entre la Filmoteca, l'Acadèmia espanyola i l'Acadèmia del Cinema Català.

Hi intervindran la mateixa Ana Belén, el Director de la Filmoteca Esteve Riambau, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català +Isona Passola i , com a representant de la Junta directiva de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, la cineasta Judith Colell.

Al llarg de la sessió es projectarà 'El vuelo de la paloma' (José Luis García Sánchez, 1989), un dels títols pels quals Ana belén va rebre una de les seves cinc nominacions al Goya (quatre com a actriu i una com a directora novell).

Dijous 6 d'abril, a les 20.00 h. Us hi esperem! http://bit.ly/2mS8eyD

Photo
Add a comment...

Post has attachment
A punt de tancar el mes de març! Ja heu consultat el programa d'abril? Arriba amb força novetats: un cicle dedicat al mestre Jean Rivette; una reivindicació de Maurice Tourneur, un clàssic desconegut; una mirada al cinema xilè de finals dels anys 60; una nova col·laboració amb el D'A Film Festival, amb qui aquest cop compartim el Focus en el cineasta mexicà Amat Escalante; el cicle 'Una certa olor de sofre', especialment pensat per a aquells que sigueu a Barcelona durant la setmana santa.... i tant i tants d'altres....

Consulteu la programació! 
Add a comment...

Post has attachment
"Per un cinema impossible: Documental i avantguarda a Cuba (1959-1972) és el títol del cicle que avui, divvendres 3 de febrer, encetem amb la coL·laboració del Museo Reina Sofía.

El cicle revisa el moviment documental cubà sorgit a l'entorn de la Revolució, un episodi d'avantguarda força ignorat. Unit a l'impuls de mostrar una nova realitat i de repensar la funció pública de la imatge, el documental a Cuba fusiona el registre fàctic amb l'estètica de xoc i l'agitació del muntatge, produint així un manifest visual irrepetible.

Amb pel·lícules arribades directament des de la Filmoteca de La Havana, 'Per un cinema impossible' dialoga amb l'exposició retrospectiva que el Museo Reina Sofía dedica, entre el 6 d'abril i el 15 d'agost, a l'artista Wifredo Lam.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Coneixeu el nostre cicle 'Els millors films de l'any'? El fem des de l'any 2004, i es tracta justament d'això que diu el seu títol: recuperar, en pantalla gran, algunes de les pel·lícules de l'any anterior més ben valorades per la crítica. Avui, a les 20.00 h, és el torn de la corprenedora 'Saul Fia' / 'El hijo de Saul', un retorn als camps d'extermini nazis de la mà de László Nemes. Us hi esperem!
Add a comment...

Post has attachment
Aquest dimecres, 11 de gener, arriba a la Filmoteca la primera gran convidada del 2017, Maria de Medeiros. Entre dimecres i finals d'aquest mes, l'actriu, cantant, guionista, directora i productora presentarà diverses de les seves pel·lícules i participarà en alguns debats amb crítics i altres cineastes. Consulteu la programació del cicle 'Maria de Medeiros, el somriure més dolç' al nostre web!
Add a comment...

Post has attachment
Bon any 2017!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ja heu vist el programa de novembre? El mes tot just acaba de començar i ve carregat, carregadíssim! d'activitats, projeccions i sessions especials. No deixeu de consultar-lo!
Add a comment...

Post has attachment
Avui, dimarts 19 d'octubre, projectem la versió cinematogràfica de 'Macbeth' rodada per Roman Polanski l'any 1971. és el primer film que el cineasta va rodar després de l'assassinat de la seva dona, Sharon Tate, i potser per això és una versió més violenta i sanguinolenta que altrews adaptacions anteriors del drama de Shakespe4are. Presenten la sessió, inclosa dins 'Per amor a les Arts', Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu, i Ludovic Tézier, baríton que interpreta Macbeth en les funcions al Gran Teatre del Liceu. #Macbeth   #RomanPolanski   #PerAmorArts   #GranTeatreLiceu   #Filmotecacat   #Raval  
PhotoPhotoPhoto
2016-10-18
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Avui, a les 19.00 h, #CanPistoles  reneix a la Filmoteca! Recuperem la història de l'emblemàtic Cinema Capitol a través de les espectaculars decoracions que anunciaven la programació a 'Les façanes de Can Pistoles (Cinema Capitol, 1926-198'. Una mostra comissariada per Núria Expóstio de producció pròpia de la Filmoteca en què molts espectadors hi reconeixeran aquells anuncis publicitaris veritables escenografies verticals que van marcar la seva infància i joventut. A les 19.00 h, d'avui, inauguració amb Lluís Permanyer!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
'Les façanes de Can Pistoles (Cinema Capitol, 1926-1989)
6 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded