Profile cover photo
Profile photo
Senat privrede Srbije
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/100-odrzan-prvi-godisnji-konvent

Prvi godišnji Konvent Senata privrede Srbije, održan 13. novembra u Palati Srbija okupio je ugledne predstavnike EU, srpske ministre privrede i finansija, direktore najuspešnijih austrijskih nemačkih i srpskih kompanija.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/101-vujovic-i-srbija-moze-da-postigne-uspeh-kao-azijski-tigar

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da se Vlada Srbije odlučila za reforme koje već daju rezultat, ukazao da je u ovoj godini deficit smanjen šest puta više od planiranog nivoa i da već je ostvareno 60 odsto od trogodišnjeg plana.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/102-sertic-1-2-milijarde-direktnih-stranih-investicija

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je na Prvoj Konvenciji Senata privrede Srbije, da je Srbija, kao rezultat sprovođenja reformi, u prvih devet meseci prikupila ukupno 1,2 milijarde evra stranih direktnih investicija, što je 20 odsto više u odnosu na prethodni period.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/103-gros-privreda-razvija-i-drzavu-i-drustvo

Predsednik Senata privrede Srbije Ivan Gros istakao je da privreda predstavlja razvoj države i društva, a da je stabilnost ključ za privredni oporavak i investicije. Na prvoj Konvenciji on je ukazao da je cilj Senata da podstakne kreativna preduzeća na udruživanje sa sličnim u regionu radi ukrupnjavanja ponude i podsticanja izvoza.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/104-lansky-srbija-se-potpuno-kvalifikovala-za-eu

Srbija je tokom protekle dve godine položila važan test na putu ka EU i u potpunosti se kvalifikovala za članstvo u Uniji, ocenio je Gabrijel Lanski, glavni partner bečke advokatske kancelarije Lanski, Gancger i partner.
Add a comment...

Post has attachment
www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/105-verheugen-srbija-je-uspesan-primer-evrointegracija/

Srbija je uspešan primer u procesu evropskih integracija i zemlja koja već sada ispunjava mnogo više preduslova nego što je to slučaj čak i sa nekim zemljama koje su članice EU, ocenio je predsednik Senata privrede Evrope Ginter Ferhojgen.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/106-doering

U nemačkoj pokrajini Baden-Virtenberg je veliko interesovanje za saradnju sa preduzećima u Srbiji, trenutno je više od 100 već angažovano u vašoj zemlji, izjavio je Valter Dering.
DOERING:
DOERING:
senat-srbija.rs
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/88-senat-privrede-srbije-na-west-balkan-summit

Samit o Zapadnom Balkanu (West Balkan Summit -WB6) u Beču, okupio je najviše predstavnike EU, premijere Nemačke, Francuske, Italije, Austrije, Zapadnog Balkana i menadžere vodećih evropskih kompanija.
Add a comment...

Post has attachment
http://www.senat-srbija.rs/mediji/vesti/73-antic-uloga-senata-je-veoma-vazna

Regionalna saradnja i saradnja sa EU kroz ovaj mehanizam je veoma interesantna za nas i otvara mnoge perspektive. Mi smo insistirali da ti odnosi moraju partnerski i bazirani na zajedničkim interesima.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded