Profile cover photo
Profile photo
Hart op de Tong
2 followers -
Muziek concert zingeving achtergrond songtekst inspirerend keizersgrachtkerk
Muziek concert zingeving achtergrond songtekst inspirerend keizersgrachtkerk

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Morgen: Shirma Rouse bij Hart op de Tong in Amsterdam. Alleen vandaag zijn er nog kaarten met korting (€12,50 per stuk) te koop, bestel ze snel via onze website: http://hartopdetong.com/amsterdam/bestellen.php
Morgen aan de deur zijn er kaarten voor €15,00 per stuk.
Add a comment...

Post has attachment
Op maandag 25 mei 2015 draait bij Hart op de Tong alles om de funk van het orgel. Van het swingende Hammondorgel tot het grootse kerkorgel. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk speelt Sven Hammond, ontstaan rondom hammondorgelvirtuoos Sven Figee, een bijzondere set, waarbij de prachtige teksten van zanger Ivan Peroti extra tot hun recht zullen komen. 

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In voorgaande edities wisten onder meer Typhoon, Kris Berry & Perquisite, Giovanca en Janne Schra het publiek in vervoering te brengen door te vertellen wat hen inspireert en wat hun inspiratiebronnen zijn. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? 

De muzikale kwaliteit is één van de steekhouders van Sven Hammond. 'De Nederlandse Prince' werden ze door 3voor12 genoemd na het zien van hun nieuwe tour. En dankzij de inbreng van zanger Ivan ontstaat er tevens een speciale diepgang die past bij de intensiteit van de muziek. 'Tell that river wherever you're going: I'm going to freedom', zingt hij in een van de nummers. Wanneer je daarbij het Hammondorgel hoort spelen, ren je na het concert je dromen tegemoet. Maar niet voordat je omver bent geblazen door de grote pijpen van het kerkorgel! 

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk en omroep IKON.

Kaarten bestellen kan via: http://www.hartopdetong.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded