Author Rank

Alle snakker om Author Rank og jeg får en del spørgsmål på dette for tiden i forbindelse med mit arbejde med SEO - Så lad mig prøve at simplificere det lidt.

Author = forfatter
Rank = kendskab

Det handler ganske enkelt om at der i enhver branche er nogle personer, der altid bliver lyttet til. Typisk er det de samme personer, man helst vil stille spørgsmål/læse artikler fra for at få det mest korrekte svar. 

Google vil gerne finde disse personer (Authors) og derfor arbejder Google på at lave et system som kan identificere disse personer.

Opbyg en høj Author Rank
Hvis du gerne vil opbygge en høj Author Rank i din branche, handler det ganske enkelt om at deltage alle de steder du kan f.eks. i fora, på blogs, hos leverandøren, på de sociale medier osv.

For at få Google til at forstå, du er Author(forfatter) kræver (som det er lige nu), at du fra de steder du deltager, har et link tilbage til din Google+ profil. Læg mærke til du skal sætte ” ?rel=author” til sidste i linket
Eks. plus.google.com/u/0/112419166072887224496?rel=author

Min egen holdning til AuthorRank:
Jeg kan godt se ideen - men når 90% af Danmarks/verdens befolkning er fuldstændig ligeglade med Google og blot bruger det som en værktøj, så har systemet (konceptet Author Rank) en meget stor udfordring. 

Udfordringen består i manglende kendskab til og brug af Author Rank linket. 

Hvis de populære Authors ikke bruger Author Rank linket i deres profil, så vil de resultater Google viser ikke afspejle den rigtige verden. Hvis f.eks. en politisk kommentator ikke bruger Author Rank så vil han have en lav Rank i Google, men vi ved jo at han er meget kompetent på sit område og vil meget gerne lytte til ham.

Jeg tror ikke på det bliver det helt store indenfor de næste par år, da der findes tusindvis af brancher, hvor internettet har meget lav betydning.

Dermed ikke sagt man ikke skal arbejde med det. Skulle det blive en medvirkende faktor for at få høj placering i søgemaskinerne, har man et godt forspring. Specielt når det eneste man skal huske er et link til sin Google+ profil, så skulle det ikke være så svært.

Hvad med Publisher Rank?
Det undrer mig meget at ingen snakker om Publisher Rank. Måske fordi det bare er PageRank med et tvist.

Kort efter Google lancerede sit Author link kom der også et Publisher link til Google+ Pages
Find info her http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=1708844

Publisher = udgiver

Det giver god mening at, ligesom Google gerne vil fange de bedste forfattere ind, så vil de også gerne finde og kategorisere de bedste udgivere. 

Publisher Rank og Author Rank kommer naturligvis til at gå hånd i hånd. 

Men mens en Author surfer rundt som enmandshær kan man med Publisher Rank opbygge et kæmpe videnscenter, hvor der bliver udgivet viden fra de bedste Authors (forfattere).

Bliver det stort med denne form for rank er det Publisher Rank, der kommer til at styre spillet. 

Opbyg en høj Publisher Rank
Hvis man vil bygge en høj Publisher rank kræver det, at personer med høj Author Rank deltager på din hjemmeside og Google+ page. Så start allerede i dag med at invitere dem ind og del deres viden.

Summa summarum
Som virksomhed, skal I gå efter Publisher Rank og som enkelt person skal du gå efter Author Rank.

Lige PT er det kun forfatterne som vinder noget i søgeresultaterne i form af, at deres billede bliver vist. Det giver en højre klikfrekvensen og dermed højre placeringer– men der går ikke længe før at en ”Publisher” sikkert også får deres firmalogo med.
Photo
Shared publiclyView activity