Profile cover photo
Profile photo
SMB Willems
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
7 juli 2015: SMB Willems behaalt hoogste trede op Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Vanaf 1 juli 2015 is SMB Willems een PSO-gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat SMB Willems niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer. Het kabinet werkt aan verschillende maatregelen en wetten om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in de samenleving te verhogen. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren. Om Socialer ondernemen te stimuleren heeft TNO, samen met stichting PSO-Nederland, Start Foundation en andere (MKB)organisaties uit de praktijk, het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. De PSO is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke norm voor Socialer ondernemen.

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.

Hoe werkt de PSO?

PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

SMB Willems en PSO

Met circa 25% medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is SMB Willems voorloper in de schoonmaakbranche. Dit gegeven en de prestaties van diverse samenwerkingspartners hebben geleid tot het behalen van de hoogste trede (trede 3) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
21 mei 2015: SMB Willems en WSV Ceres tekenen contract schoonmaakonderhoud

SMB Willems en de Wageningse Studenten Vereniging Ceres (WSV Ceres) hebben op 20 mei jl. het contract getekend met betrekking tot het schoonmaakonderhoud ten behoeve van Sociëteit Ceres gelegen aan de Generaal Foulkesweg te Wageningen. WSV Ceres is de oudste studentenvereniging van Wageningen en telt ongeveer 750 leden, hiermee is Ceres tevens de grootste studentenvereniging van Wageningen. Sociëteit Ceres is op maandag en woensdag tot en met vrijdag geopend voor haar leden. Naast de gezelligheid aan de bar vinden er tal van activiteiten plaats waaraan men kan deelnemen. SMB Willems heeft het schoonmaakonderhoud voor WSV Ceres in de periode 2009 - 2012 eerder uitgevoerd en is vanwege de goede ervaringen gevraagd het schoonmaakonderhoud per augustus 2015 te hervatten. 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
13 mei 2015: SMB Willems in gesprek met gemeente Nijmegen en Breed

Tim de Jong is commercieel directeur en eigenaar van SMB Willems. “Wij zijn als familiebedrijf al meer dan veertig jaar actief
in de schoonmaakbranche. We vormen met meer dan 400 medewerkers een hechte organisatie met grote betrokkenheid bij de uitvoeringsprocessen en een sterk ontwikkelde cultuur gebaseerd op zorgvuldigheid en kwaliteitsborging. Vorig jaar schreef de gemeente Nijmegen een aanbesteding uit, waarin uitdrukkelijk was opgenomen dat er een honderdtal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in betrokken zou worden. Tot onze grote vreugde haalden we de opdracht binnen."
Add a comment...

Post has attachment
11 mei 2015: SMB Willems en Joey Hartkamp halen 15.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding!

Vrijdag 8 mei jl. heeft het door SMB Willems en Joey Hartkamp georganiseerde Charity Golf Event plaatsgevonden op Golfbaan Landgoed Welderen in Elst. Op deze zonovergoten dag hebben 80 golfers deelgenomen aan een 18 holes wedstrijd en hebben 30 personen deelgenomen aan een golfclinic.

Na het sportieve gedeelte hebben alle deelnemers van het wedstrijdgedeelte en de clinic genoten van een heerlijk buffet op het terras van de Golfbaan. Van 19.00 tot 23.00 uur was er een uitverkocht avondprogramma met een grote loterij en optredens van Joey Hartkamp, Dean Saunders, Peter Beense, Frans Duijts en Emile Hartkamp. Joey Hartkamp bracht tijdens deze avond zijn single ‘Jij’ ten gehore, waarvan de opbrengsten tevens naar KWF Kankerbestrijding gaan.

Na de optredens hebben Petra Willems en Tim de Jong van SMB Willems en Joey en Michael Hartkamp een cheque overhandigt van € 15.000,00 aan Jeroen Mouw van KWF Kankerbestrijding (zie foto). De Arnhemse initiatiefnemers van het Charity Golf Event zijn enorm trots op het fantastische resultaat en danken alle deelnemers en relaties voor hun bijdrage.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
1 april 2015: SMB Willems start met 75 medewerkers bij gemeente Nijmegen

SMB Willems heeft na een Europees aanbestedingstraject het schoonmaakonderhoud van de dienstpanden, parkeergarages, parkeerautomaten en fietsenstallingen van gemeente Nijmegen gegund gekregen. Op 1 april 2015 wordt gestart met de werkzaamheden voor gemeente Nijmegen.

Bijzonder aan de opdracht is dat 70% van de opdrachtwaarde dient te worden besteed aan de inzet van medewerkers van Breed. Breed voert de Wet Sociale Werkvoorziening uit in opdracht van negen gemeenten in de regio Nijmegen. In de praktijk betekent dit dat Breed 75 medewerkers bij SMB Willems detacheert ten behoeve van het schoonmaakonderhoud voor gemeente Nijmegen. SMB Willems zorgt voor de aansturing en begeleiding van  de SW medewerkers en voorziet in de materialen, middelen, machines en bedrijfskleding.

Breed heeft het schoonmaakonderhoud voor gemeente Nijmegen jarenlang uitgevoerd. Vanwege de ontwikkeling van opdrachtnemer naar arbeidsbemiddelaar en ontwikkelaar worden de schoonmaakactiviteiten per 1 april 2015 beëindigd. Met de gunning van de opdracht aan SMB Willems worden de Breed medewerkers aan het werk gehouden en nog dichter bij de reguliere arbeidsmarkt gebracht. 

Voor SMB Willems betekent dit dat van de circa 400 medewerkers per 1 april 2015 er 100 SW medewerkers worden ingezet. Met een percentage van 25% SW medewerkers onderscheidt het bedrijf zich in de schoonmaakbranche en op het gebied van social return. De gunning van deze opdracht past daarom uitstekend in het beleid van SMB Willems om zich verder te profileren als sociaal betrokken ondernemer in de stadsregio Arnhem Nijmegen.

Op 26 maart jl. is het contract officieel ondertekend door wethouder Van Hees van gemeente Nijmegen en de heer M.H. Willems, algemeen directeur van SMB Willems (zie foto). 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
9 maart 2015: SMB Willems organiseert Charity Golf Event

SMB Willems en Joey Hartkamp organiseren op vrijdag 8 mei a.s. een 'golfboat' charity evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement vindt plaats op golfbaan Landgoed Welderen in Elst en duurt van 11.00 tot 22.00 uur. Maximaal 33 flights kunnen 18 holes spelen en kans maken op een spiksplinternieuwe BMW bij een hole-in-one. Ook zijn er diverse andere leuke prijzen te verdelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een basis flight voor 1 persoon of een golf clinic te volgen of alleen het avondprogramma bij te wonen. Tijdens het avondprogramma zijn er optredens van Frans Duijts, Peter Beense, Joey Hartkamp, Dean Saunders en Emile Hartkamp. De opbrengst van het gehele evenement komt ten goede van KWF Kankerbestrijding. Aan het eind van de dag vindt de uitreiking van de cheque aan KWF Kankerbestrijding plaats.  
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded